Virkattu matto

Eilen sain valmiiksi virkatun pikkumaton, ja siitä tuli tosi kiva! Tykkään sen piparireunoista, ja mallista. Mun omassa puodissa on tuota Lankavan Lilli-ontelokudetta myynnissä, ja mun on pitänyt jo pitkään tehdä malliksi yksi matto Lankavan ohjeesta. Virkkaaminen ei ole mun lempihommaa, neulon mieluummin, joten tämä valmistui aika hitaasti. Jos olisin oikeasti tehnyt sitä, se olisi kyllä valmistunut tosi nopeasti.

Vaikka matto siirtyykin puodille malliksi, halusin mallailla sitä sängyn viereen myös. Se on itseasiassa siihen oikein kiva, mutta väri on vähän väärä. Joudun siis näköjään virkkaamaan toisen. Jipii… Ei vais, virkkaaminen ei ole mun lempijuttu, mutta tämä oli kyllä todella helppo tehdä. Ohjeen siihen löydät Lankavan sivuilta täältä. Mun mattoon meni reilu kilo kudetta, ja tuo Lilli-kude on todella kivan jämäkkää ja laadukkaan oloista.

Muistatteko kun muutama vuosi sitten (itseasiassa 10 vuotta sitten.) oli todella muotia sellaiset pyöreät pitsireunaiset matot? Itsekin sellaisen silloin värkkäsin, mutta silloinen ontelokude oli ainakin itselläni melko lerppua, eikä matto kauaa pysynyt ryhdissä ja siistinä. Uskon että tämä tulee pysymään paremmin. Oli myös kiva tehdä tällä kertaa tällainen ihan perinteinen matto, jossa kuitenkin nuo reunat teki oman jujunsa. Olisi muuten tosi söpö tällainen myös vaikka lastenhuoneessa!

Maton virkkaaminen on melko rankkaa käsille ja niskoille, mutta itse otin tavoitteeksi että teen kaksi riviä päivässä. Usein kyllä samaan vetoon tein enemmänkin, mutta tarkoitan siis että jos kädet ei kestä, voi tehdä pikkuhiljaa. Valmista tulee kuitenkin nopeasti näin paksusta ontelokuteesta.

Tuo nyt kuitenkin siirtyy puotiin, ja koska nyt innostuin, pitäisi päättää tuohon joku muu väri seuraavalle matolle. Vähän myös mietin tekeväni pienen värillisen makrameetyön tuohon naulakkoon, tosin sehän voisi olla vaikka samanvärinen kuin matto. Toisaalta myös kuopuksen huoneeseen sopisi tällainen….

Joten mä haastan nyt kaikki virkkaamaan söpöjä mattoja!

Ihanaa aurinkoista päivää, ja kivaa viikonloppua!

-Henna-

tee-itse varikas-sisustus matot kasityot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *