Blogit
Koti asemalla

Villasukkasillaan

Täällä vietetään tyypillistä aamupäivää. Eläimet nukkuu sikeästi pitkin sohvia ja patjoja. Minä istun sohvalla läppäri sylissä ja yritän kuluttaa aikaa. Normaalisti nauttisin näistä hetkistä, nyt en osaa. Kaikkeen kyllästyy, myös mukavaan köllöttelyyn. 
Onneksi mä kuitenkin olen ihminen joka keksii tekemistä ilman että tarvii lähteä mihinkään, tai muutenkaan suuremmin rehkiä. Onneksi on kirjat, lehdet, netti ja kutimet. Käsitöiden avulla voin kokea itseni edes jotenkin tarpeelliseksi, kun muuta ei oikein jaksa.

Kaivoin Mikin talvikamppeita esille ja huomasin että kaikki villasukat on aivan pieniä. No ei muuta kuin joka syksyinen villasukkatehdas käyntiin. Joka ikinen syksy teen muutamat villasukat. Omalle perheelle tai muille joululahjaksi. Tällä kertaa vuorossa on oma perhe.
Miki valitsi itse värit sukkiinsa, ihan äitiinsä tullut poika, sen verran tarkkaa puuhaa oli valinta. Ehdottomasti piti olla värikkäät sukat, ja aika kivat tulikin.

 Aloitin samaan putkeen pojalle toiset sukat. Nuo Novitan raita-langan sävyt on niin ihanat! Onneksi Miki ei marmata vaikka mukana on vähän pinkkiäkin. Voi olla että teen itsellenikin samasta langasta sukat.

Tänä vuonna mulla jää varmaan joululahjojen teko todella vähälle. Yleensä teen aina äidille itse lahjan ja ystäville ja sukulaisille villasukkia. Nyt ei ole jaksanut miettiä tuollaisia ollenkaan, ajatukset pyörii niin tämän tulevan perheenjäsenen ympärillä.
Lahjoja olen kyllä alkanut jo ostamaan, ihan siksi ettei tarvitse joulukuussa vauvan kanssa niin paljoa ruuhkissa rynniä. Varsinkin kun joulukuussa pitää järjestää myös ristiäiset. Tutut ihmettelee että miten mä nyt jo osaan lahjoja ostaa, mutta kun vastaan tulee hyvä idea, niin miksi en jo ostaisi.
Muutoin en kyllä joulua vielä mieti, vaikka vähän jo odotankin tunnelmavalojen laittoa paikalleen nyt kun alkaa päivä lyhenemään.

Villasukkatehtailija jatkaa, ja kohta täytyykin hakea Miki eskarista.

Ihanaa viikon alkua kaikille,

-Henna-

Ps. Miki tuli aamulla innoissaan selittämään hammaspesun jälkeen että hänellä heiluu hammas! Monella kaverilla on jo ekat hampaat lähteneet, niin nyt häneltäkin lähtee ensimmäinen. Lapsen pienet suuret ilot. <3

Kommentit (7)

 1. Nelly

  Onpa nätit sukat! 🙂 Mä olen niin huono keksimään lahjoja, mutta onneks ollaan päätetty, ettei mitenkään ketään lahjota. Näin ollaan jo monta vuotta menty. Lapselle tietty jotain pientä tulee hankittua ja varmaan saa muiltakin.

  • hennaasemalta

   Sehän olisi ihan järkevää. Varsinkin kun nykyään tuntuu että menee niin överiksi tuo ihmisten lahjamäärä. Mä kuitenkin myös tykkään antaa lahjoja, on superkutkuttavaa katsoa saajan ilmettä jos on keksinyt jonkun todella kivan lahjan. 🙂 Parasta olisi tehdä lahjoja paljon itse tai ostaa käytettynä, sitä pitäisi vaan aloittaa valmistelut ajoissa…

 2. Tiina

  Ihania sukkia! Kiva kun poika ei kammoa "tyttöjen" värejä! Kivaa alkanutta viikkoa sinne! 🙂

  • hennaasemalta

   On kyllä! En toki mitään täysin pinkkiä hänelle laittaisi kun poikaa tytötellään ilmankin jo tuon pitkän tukan takia liikaa… Pieni pisara pinkkiä jossain sukissa tai kaulahuivin raidassa ei kyllä haittaa. 🙂

 3. Eija/Tässätalossa

  Ihana tuo jälkimmäinen lanka! Mulla kans kutimet heiluu taas, pitkähkön tauon jälkeen. Sain raskausaikana rannekanavaoireyhtymän, joka on oireillut "mukavasti" vielä jälkeenkin päin (poika on kohta 1 v 9 kk). Heti kyllä huomaa, että ranteet ei edelleenkään tykkää, jos neuloo useampana iltana peräkkäin 🙁 Ja ois niin ihanaa vaan viuhtoa menemään!

  • hennaasemalta

   Joo mä tykkään kanssa kovasti tuosta langasta! Muutenkin niin kivoja nuo raita-langat ym.
   Voi ei!! Tuo olisi kyllä mun painajainen, olen niin käsillätekijä että pelkään eniten jos käsille tai silmille jotain kävisi niin ettei pystyisi kutoa ym… Toivottavasti saat oman kipuilusi vielä kokonaan loppumaan!

 4. Ulpu

  Ihania sukkia, varsinkin tuo vika lanka! 🙂

  Meillä lähti pari viikkoa sitten tytöltä toinen yläetuhammas ja se oli kyllä jännä juttu. :DToinen heiluu, saas nähdä, koska se tipahtaa. Alaetuhampaat piti käydä jo hammaslääkärissä poistattamassa, kun uudet hampaat alkoi kasvaa niiden taakse. Aikaisin ovat alkaneet vaihtua, tyttö täyttää ensi tammikussa 6 v.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *