Viikonlopun tunnelmia

Sunnuntaista on tullut nyt sellainen hyvä kotitöitä-leipomista-löhöilyä-päivä. Koska arki menee tukkaputkella, on sunnuntai sellainen päivä kun täytyy hoitaa kotia mutta myös ehtiä vähän lepäämäänkin. Viime sunnuntai meni lähinnä pihatöissä, tämä päivä pyykkivuoria pestessä. Koska jääkaapissa oli mustuvia banaaneja, tein ensimmäistä kertaa elämässäni banoffeen. Ohje löytyy täältä Meillä kotona-sivustolta. Olenkin nyt muutamana sunnuntaina leiponut. Syksy aina inspiroi leipomaan.

Koska olen nyt siinä pisteessä, että teen töitä leipurin kanssa, on siitä myös paljon etua. Ensinnäkin jokainen työpäivä alkaa ihanan tuoreen pullan tuoksussa. Saan maistella ihastuttavia leivoksia ja tuoretta pullaa päivittäin. (Tosin tämä on kyllä aikamoista itsehillinnän harjoittelua, ettei joka päivä söisi herkkuja… ) Toinen etu on se, että pääsee tutustumaan uusiin makuelämyksiin, ja saa itsekin vinkkejä mitä tehdä. Meidän kahvilan Saara teki menneellä viikolla taivaallista ”banoffeeta”, jossa banaanien sijaan oli puolukoita. Koska sitä banaania oli nyt kaapissa, päätin kokeilla sitä oikeaa banoffeeta. Siinä on herkku joka jää kyllä meidän listalle. Oli tosi helppo tehdä! Just sellainen sunnuntain superherkku kahvin kanssa.

Meillä oli eilen lauantaina Korson Wanhan Aseman viralliset avajaiset. Olin itseasiassa ihmeen rento ennen tätä, varmaan siksi ettei minun oikeastaan tarvinnut itse valmistella tapahtumaa paljoakaan etukäteen. Aiemmin kun yksin teetin tapahtumaflyerit, mainostin, hankin jonkun pitämään pihakahvilaa, siivosin kodin tapahtumapaikaksi, hankin ulos muita myyjiä, asettelin ulkopöytiä, hain markkinatelttoja jne jne, niin nyt työmäärä oli paljon pienempi. Kahvilan hoiti Saara, flyerit ja mainokset hoidimme yhdessä, myyjiä oli vain me, kahvilan pöydät valmiina jne. Voin jo nyt todeta että tämä meidän juttu oli maailman paras päätös.

Itse tapahtuma oli ihan täyttä hulinaa. Kahvilassa oli jonoa ihan taukoamatta 4 tunnin ajan. Itsellänikin kävi laskurin mukaan reilu 400 asiakasta myymälässä. Saimme paljon kehuja, kiitosta ja näimme iloisia ihmisiä. Niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja. Saara oli leiponut ihan älyttömät määrät, ja silti tarjottavat loppuivat viimeisen tunnin aikana. Sääkin suosi ihan täydellisesti.

Kun virallinen osuus oli hoidettu, me läheisten, Saaran ja Erikan kanssa kippistelimme kuohuvalla. Mun ystävä jäi vielä meille illaksi tuhoamaan vielä yhden pullon. Otimme juustot, kuohuvan ja vesimeloneja kasvihuoneeseen ja nautimme lämpimästä syysillasta. Illalla vielä syttyi aurinkokennovalaisimet kattoon, ja sytytimme pari kynttilää. Ihan parasta. Herkkuja, ystävä ja ihana ilta. Mahtava lopetus kiireiselle päivälle.

Vastapainoksi sitten tänään mammanuttura ja verkkarit, pyykkiä ja ihan pikkuisen töitä.

Ensi viikolla sitten arjen lisäksi Habitare-messut ja rapujuhlat viikonloppuna. Itse käyn tänä vuonna Habitaren melko nopsaan läpi, on kiire takaisin töihin. Voi olla etten aiheesta edes kirjoita tänä vuonna tänne blogiin. Keskityn enemmän Habitaren yhteydessä oleviin Sisla-messuihin, joka on jälleenmyyjien tapahtuma. Käyn tsekkaamassa olisiko jotain kivaa loppusyksyksi ja jouluksi.

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *