Blogit
Koti asemalla

Viikonlopun touhuja

Kylläpäs meillä on tehokas sekä myös turhauttava viikonloppu takana. Onneksi käteen jäi kuitenkin pääosin hyvä fiilis menneestä viikonlopusta.

Perjantai mulla meni lähinnä torkkuessa, vaikka sanoin Samin tullessa töistä, että tänään tapetoidaan. No ei tapetoitu, minä nukahdin sohvalle ja menin ajoissa sänkyyn. Tämä väsymys on aikamoista tällä hetkellä.
Lauantaina alkoi kuitenkin tapahtua. Miki sai kaverin seurakseen koko päiväksi, joten me saatiin rauhassa jatkaa keskeneräisyyksiä. Mies purki ulkona maalaustelineet, ei näillä keleillä meinaan enää maalata. Vähän ikävästi jäi kesken maalaushommat, mutta ei ensi kesäksi jäänyt enää hirveästi hommaa.
Lisäksi kasattiin ja pilkottiin polttopuita, joita tosin tarvii pilkkoa vielä paljon lisää. Jotenkin tänä talvena olen erityisen tarkka näissä lämmityshommissa kun vauva tulee taloon. Eli ei kiitos palelua, ja halot pitäisi olla mahdollisimman helppo hakea sisään.  
Muutenkin kauniissa säässä oli mukava laittaa pihaa kuntoon. Nyppiä kuollutta kasvia pois, keräillä pihakalusteita varastoon jne. Mies oli ahkerana, mä yritin auttaa puhisten perässä. Lähinnä se taisi kyllä herättää hilpeyttä miehessä. Kauhea yritys ja puhina, mutta mitään ei oikein tapahdu.

Loppupäivä laitettiinkin sitten tapettia mun huoneessa, ja homma jatkui vielä sunnuntaina. Pääosin saatiinkin homma tehtyä, mutta homma jäi kesken kahdesta syystä. Ensinnäkin 2,5 rullaa menee palautukseen, tosi huonoa laatua saatiin. Toiseksi, viimeisellä seinällä on jälleen pesuallas joka piti purkaa ennen tapetoinnin jatkamista. Mies sen jo ripeästi purkikin, mutta uutta tapettia tuskin ihan hetkeen saadaan.
Toisaalta, ei sillä ole niin kiirekään kun tuota lattiaa joutuu vielä työstämään pitkään. En tiedä miten ikinä saamme sen kuntoon. Pieniä nauloja, mattoliimaa ja maalia on hirveästi, ja muutenkin lattian pinta on aika huonossa kunnossa. Eli tekemistä riittää vielä. Tuohon hommaan kun ei ole olemassa mitään pikaratkaisua, sentti kerrallaan saa rapsutella lattiaa ja lopuksi hioa….

Tapettivalintaan olemme kyllä tyytyväisiä. Tuo harmaapohjainen kielo näyttää kauniilta vihertävänharmaiden ovien ja ikkunalistojen kanssa. Tuleva valkoinen lattia taas tuo raikautta lisää tilaan. Ihan kuin keskellä kukkamerta työskentelisi.

Turhauttavan viikonlopusta teki se, että mulla oli jatkuvasti olo että tänä viikonloppuna lähtee synnytys käyntiin. No ei lähtenyt. Aamuisin heräsin pettyneenä kun ei vieläkään mitään, ja olo oli paikoitellen vähän kummallinen. No, varmaan lähinnä siksi koska tuli tehtyä kaikkea tavallista enemmän. Mä olen vain niin kypsä jo, lokakuun lopussa meillä on vauva jokatapauksessa, mutta aina nämä vikat viikot sitä on ihan kauhean malttamaton ja turhautunut. Varmasti sekin vaikuttaa, että ei jaksa mitään, ja vain istuu ja odottaa. Yritän puhua itselleni että hyvä kun ehditään vähän vielä remppaa tehdä, käsitöitä tehdä loppuun ja vielä hetken saan olla ihan itseksenikin.
Vauvan villapöksytkin odottaa päättelyä ja lisää pitäisi tehdä.

Joo joo, ainahan sitä olisi jotain, mutta en mä jaksa enää oottaa! Mä olen huono tällaisessa kun en saa puuttua aikatauluun… Vauvalla on oma salainen aikataulunsa, ja mä joudun tyytyä siihen. Ei sovi mulle se, mutta siihen nyt vaan on tyydyttävä. Vielä siis hetken saadaan odotella.

-Henna-

Kommentit (7)

 1. Anne

  Tsemppejä viime metreille, kävin jo kurkkimassa onko uutisia 🙂

 2. Pilviraitin Marjaana

  Tuo on kyllä kaunis tapetti. 🙂 Harmi että laadun kanssa oli ongelmia ja projekti venähtää sen takia. 🙁 Kyllä tuon hintaluokan tapetilta odottaisi laatua. Tsempit odotteluun. Välillä mäkin jo toivon, että vauva olisi täällä. Välillä asia taas kauhistuttaa, kun tuntuu siltä, että en ole vielä valmis synnyttään tai muutenkaan vauvantuloon. Kaksi kuukautta vielä laskettuun aikaan, joten tuskin sitä ihan heti täytyy lähteä synnärille. 😉

  • hennaasemalta

   Niinpä, niin odottaisi laatua. Lisäksi jälleenmyyjän mielestä mun olisi pitänyt heti avaa ja tarkistaa rullat niiden tultua, nyt kun tilauksesta on jo niin pitkä aika… Ei kyllä tulisi mulla mieleen avata 9 rullaa paperitapettia suojamuoveistaan, varmana olisi sattunut niille joku vahinko jos olisin avannut…
   Kaksi kuukautta on vielä sellainen aika ettei valmis olekaan, se "mä haluan tän jo ulos!!"-fiilis tuli mullakin vasta ihan tässä loppumetreillä. Toki jo aiemmin oli välillä niitä tukalampia päiviä mutta nyt on kyllä jo todella kypsä tähän raskauteen!:D

 3. Sammakkoprinssi

  Voi niin tutulta kuulostaa toi viimeisten viikkojen odottelu; täällä myös viimeiset viikot käsillä ja millään ei enää jaksaisi odottaa, tai odottaa vielä voisinkin mutta kun olo on jo niin kömpelö ja raskas ettei enää mitään juurikaan pysty tekemään ja aika käy niin mahdottoman pitkäksi. Tsemppiä sinne viime metreille, kyllä me pian päästään tosi toimiin 🙂

  • hennaasemalta

   Sehän se onkin. Mikäs tässä odotellessa jos pystyisi normaalisti liikkumaan ja touhuamaan. Nyt vaan pyörittelee peukaloita ja odottaa… :/
   Tsemppiä sinne myös! 🙂

 4. Anonyymi

  Vaikka kiristys ei oo ihan reilua, niin kyllä voisin tapettiasioissa kertoa omasta blogista, jossa on PALJON lukijoita. Koska olet myös paljon (ilman mitään hyötyä) kehunut vaikka niitä tapettaja niin voit myös haukkua. Joskus on pakko ottaa kovat aseet käyttöön, kun ihan oikeesti tottakai heidän pitäisi korvata huonot tapetit.
  Mä kerroin linkkasin palautteessa eräälle yritykselle kuluttajaviranomaisen mielipiteen tiettyyn asiaan (jos kv mainitsi myös sos.median) niin jopas löytyi aika nopeasti hyvitys asialle…

  • hennaasemalta

   Joo totta, mun mies sanoi mulle samaa, mutta jotenkin en ainakaan vielä kehdannut ottaa sitä blogikorttia esiin…. Hölmö minä.
   Katsotaan miten tässä käy, tilauksesta on jo niin kauan että myyjä oli aika nihkeä. On toki yhteydessä valmistajaan ja mä kyllä vaadin uudet rullat. Kolme kallista rullaa on iso paukku ostaa uusia. Siinä menisi monta sataa hukkaan jos laskee roskiin menevät ja uudet rullat yhteen.
   Voihan olla että joku muukin valittanut samasta erästä, jos kuitenkin noinkin monta rullaa pilalla samaa erää niin ehkä niin on muillakin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *