Vihreää makuuhuoneessa ja ihonhoitoasiaa

Niin se vaan vuoden ankein kuukausi (omasta mielestäni) alkaa lähenemään loppuaan. On kyllä todella helpottavaa jo huomata, että päivä pitenee. Aurinkoakin olemme saaneet nähdä. Mikä on kyllä todella tervetullutta. Tuossa viikko-pari sitten vaivuin jo aika synkkiin aatoksiin, pääsyynä varmaan ankeat kelit ja yrittäjän jokavuotinen isku vasten kasvoja, nimittäin tammikuun hiljaisuus myymälässä. Se ero joulu- ja tammikuun välillä on niin jäätävä.

Toki yrittäjänä tietää ja osaa odottaa sitä, että alkuvuosi on hiljaista. Silti se on aina vähän shokki että miten hiljaista. Varsinkin kun sitä rahaa tarvii yhtä paljon tammikuussa kuin joulukuussakin, siihen itse elämiseen. Parhaimmillaan istun työpaikalla 7,5 tuntia, ja päivän myynti on 60€…. Että juu, tätä on tammikuu.

Synkät aatokset on kuitenkin helpottanut, kiitos mm. sen auringon. On vain todella pelottava tunne, kun mieli menee sinne ihan mustalle puolelle. Olen yleensä nykyään melko positiivinen tai ainakin neutraali tunteideni kanssa. Ajattelen elämästäni ja tulevaisuudesta valoisasti, ilolla ja kiitollisuudella. Tuollainen mielen mustuus ei ole minulle tyypillistä, onneksi. Uskon kuitenkin että moni on tässä ikuisen ”syksyn ja pimeyden” keskellä aika samoissa tunnelmissa. Ainakin hetkittäin. Ei ihmistä ole suunniteltu tällaiseen pimeyteen ja jatkuvaan sisällä oloon. Ollaan nimittäin varmasti oltu ennätysmäärä sisällä, koska ulkona on ollut niin ankeat kelit kokoajan. Viime vuonna näihin aikoihin oli lunta ja pakkasta, ulkoilua ja pulkkamäkeä.

Olen nyt yrittänyt syödä paljon vitamiineja, ja liikkua, jotta saan mielen virkeämmäksi. Kyllä tämä tästä! Ensi kuu on vielä ns. talvikuukausi, ja sitten voi jo vähän odotella kevättä. Lisäksi mulla on viikko lomaa ensi kuussa, samoin lapsilla. Töissäkin meillä tulee kiva kampanja, kissojen helmikuu. Lahjoitetaan osa myynneistä (niistä vähäisistä………) kissojen hyväksi, postaillaan paljon meidän kissoista jne. Tänne blogiinkin ajattelin tehdä postauksen meidän kateista, kun en ole sellaista tehnyt pitkään aikaan.

Mun mielestä tämä oli mielettömän kiva idea, koska me molemmat ekokauppa Oranssin Oravan Erikan kanssa ollaan aika kissarakkaita. Erikallakin on kolme kissaa. Kissoista tykkää myös monet meidän asiakkaat, ja on ihanaa tehdä jotain hyvää kissoille. Sellainen hyväntuulen tempaus siis!

Asiasta viidenteen, ja ihonpuhdistukseen

Kuvissa meidän makkari, ja vihreät joululahjalakanat. Just kiva sävy syksyyn ja vielä tähän alkuvuoteen. Tosin nuo lakanat lähtee tänään vaihtoon. Olin tänään kosmetologilla. Mun aikuisiän akne on taas ihan räjähtänyt, ja kävin testaamassa suht uuden Hydrafacial-käsittelyn. Ne jotka on käynyt mekaanisessa ihonpuhdistuksessa, tietää miten hirveästi se näppyjen nyppiminen sattuu. Tässä käsittelyssä kasvojen iho käytiin läpi sellaisella laitteella, joka imee huokoset tyhjäksi, ilman kipuja. Samalla kuorittiin ja tehtiin happokäsittely. Tosi nopea ja hyvän oloinen käsittely. Sen vuoksi vaihdan kuitenkin lakanat ja pyyhkeet tänään, jotta just pesty iho pääsee puhtaalle tyynylle.

Mulla on siis ollut esikoisen syntymästä asti aikuisiän akne, joka heittelee edes takaisin. Ihoa on hoidettu, vaikka ja miten… Nyt mun iho on varmaan pahin ikinä, enkä tiedä miksi… Teininä ei ollut tällaista, eikä ennen lapsia kun söin e-pillereitä. Raskaudet välillä auttoi, sitten taas räjähti naama. Hormoninäppyä on nyt varsinkin leukapielissä. Kipeitä ja syviä, ja rumia näppyjä. Helmikuun kampanjana ajattelin myös kokeilla täysin maidotonta ruokavaliota. Jos se auttaisi. Jos ei, seuraavaksi sokeriton kuukausi, sitten vehnätön. Sitten en tiedä enää mitä teen… Kosmetogi kehui että mun iho on hyvin kostea kyllä, ei ole enää kuivuutta, mutta ne näpyt…. Myös vedenjuontia olen lisännyt, ja joka aamu juon kollageenia veden seassa. Kaikki aseet käyttöön!

Vaikka olen nykyään armollisempi itselleni, myös ulkonäön suhteen, vihaan sitä että iho on huono. Koska sattuu ja näyttää inhottavalta… Olen valmis jättämään suuren paheeni juustotkin pois, jos se vaan auttaisi tähän. Katsotaan miten käy.

Nyt koiran kanssa ulos!

-Henna-

 

Kommentit (4)
 1. Mahtaisiko stressi aiheuttaa tuota?

  1. hennaasemalta
   25.1.2020, 13:33

   Iho-ongelmia? Osittain kyllä, mutta omat näppyni ovat hormonaalisia pääasiassa.

 2. Niin ymmärrän sua, kärsin samasta ja vaikka en ole ulkonäkökeskeinen, niin kyllä se masentaa ja on kipeää. Itse olen kokeillut ruokavalioita, eri tuotteita, useasti antibioottikuurin, joka auttaa sen aikaa kun kuuri on päällä. Nyt varasin ajan lääkärille, koska tätä on kestänyt vuosia ja arpia tulee koko ajan lisää, vaikka antaisi näppyjen olla rauhassa. Pillereitä en voi kokeilla, koska kärsin migreenistä. Toivon saavani sen isotreton kuurin, vaikka aika kauhea voi ollakin..

  1. hennaasemalta
   27.1.2020, 13:34

   Niinpä, joo ei ne näpyt ole kivoja milläänlailla, eikä sekään ole halpaa jos käy kosmetologilla ja testaa kaikenmaailman voiteita…
   Toivottavasti saat avun lääkäristä, ja mielellään pysyvän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *