Viherkatto?

Nyt kun lumen alta alkaa taas paljastumaan nurmikkoa, mietin myös meidän varaston kattoa jossa myös näkyy vihreää. 
Varaston katto on siis aika sammaloitunut. Mun mielestä se on suloisen näköistä kun rännissä kasvaa pitkää kasvia ja tiilet ovat sammaleen peitossa, mutta silti pitää hyväksyä että oikeastihan se ei ole hyvä asia. Ne pitää siivota heti kun ehditään. Muutenkin katto tarvitsee varmasti korjausta. (Niin kuin itse päätalonkin katto kyllä joo, mikäpä täällä ei tarvitsisi…)

Mä olen vaan alkanut nyt miettimään että mitä jos siihen kasvattaisi viherkaton. Viherkatothan ovat nyt muotia, niitä näkyy jopa isojen kaupunkien katoilla, (joskus näin kuvan että bussinkin katolla olisi ollut), joten luulisi myös tietoa asiaan löytyvän ihan riittävästi. Viherkatto olisi siis sellainen joka ei kuitenkaan tekisi huonoa katolle vaan olisi asiallisesti rakennettu jne.

Mun mielessäni on siis jotain matalaa sammalmaista kasvillisuutta tai sitten tuollaista ihan luonnonkukkaa kuten yläkuvassa. Kuitenkin tietysti jotain helppohoitoista, tai itseasiassa sellaista jota ei alun jälkeen tarvitse edes hoitaa.

En ole yhtään vielä asiaa selvittänyt, siis että miten tuollainen tehdään, onko mahdollista tuohon sellaista tehdä, antaako museovirasto edes lupaa tähän jne ja tuo projekti ei edes onnistu moneen vuoteen, onhan meillä itse pihakin vielä täysin laittamatta.

Kunhan nyt mietiskelen kun päähäni ajatuksen sain.

Tutkinpa siis asiaa vielä, mutta eikö olisi aika hauska?:)

-Henna-

Alempi kuva: www.icopal.fi

Kommentit (7)
  1. Olisihan se viherkatto varmasti kaunis 🙂 Jossain ohjelmassa (olsiko siinä ollut Arttu Harkki?) näin tuollaisen katon tehtävän, ei vaikuttanut edes kovin hankalalta…. 🙂 T: Niina ja 4kisua

  2. Hei!

    En voi olla kommentoimatta yhteneviä ajatuksiamme 🙂 Korson asemalla eilen seisoskellessani ja teidän pihapiiriä katsellessani ajattelin, että tuohon varastoon voisi sopia viherkatto! Olin juuri tällä viikolla lukenut lehdestä viherkatoista ja niiden tekemisestä. Oletko sattunut lukemaan itse jonkun tällaisen jutun? En saa nyt päähäni, että mikäli lehti oli kyseessä, mutta vinkkaan heti jos saan sen mieleeni.

    Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *