Blogit
Koti asemalla

Viherkatto?

Nyt kun lumen alta alkaa taas paljastumaan nurmikkoa, mietin myös meidän varaston kattoa jossa myös näkyy vihreää. 
Varaston katto on siis aika sammaloitunut. Mun mielestä se on suloisen näköistä kun rännissä kasvaa pitkää kasvia ja tiilet ovat sammaleen peitossa, mutta silti pitää hyväksyä että oikeastihan se ei ole hyvä asia. Ne pitää siivota heti kun ehditään. Muutenkin katto tarvitsee varmasti korjausta. (Niin kuin itse päätalonkin katto kyllä joo, mikäpä täällä ei tarvitsisi…)

Mä olen vaan alkanut nyt miettimään että mitä jos siihen kasvattaisi viherkaton. Viherkatothan ovat nyt muotia, niitä näkyy jopa isojen kaupunkien katoilla, (joskus näin kuvan että bussinkin katolla olisi ollut), joten luulisi myös tietoa asiaan löytyvän ihan riittävästi. Viherkatto olisi siis sellainen joka ei kuitenkaan tekisi huonoa katolle vaan olisi asiallisesti rakennettu jne.

Mun mielessäni on siis jotain matalaa sammalmaista kasvillisuutta tai sitten tuollaista ihan luonnonkukkaa kuten yläkuvassa. Kuitenkin tietysti jotain helppohoitoista, tai itseasiassa sellaista jota ei alun jälkeen tarvitse edes hoitaa.

En ole yhtään vielä asiaa selvittänyt, siis että miten tuollainen tehdään, onko mahdollista tuohon sellaista tehdä, antaako museovirasto edes lupaa tähän jne ja tuo projekti ei edes onnistu moneen vuoteen, onhan meillä itse pihakin vielä täysin laittamatta.

Kunhan nyt mietiskelen kun päähäni ajatuksen sain.

Tutkinpa siis asiaa vielä, mutta eikö olisi aika hauska?:)

-Henna-

Alempi kuva: www.icopal.fi

Kommentit (7)

  1. Anonyymi

    Tuolta sivun loppu puolelta löytyy yks juttu viher-katosta.
    http://www.miestenhuone.fi/content/view/38/50/
    Timo

  2. JohannaHS

    Viherkatto, hieno ajatus ja kaunis! Mutta turkasen kallis…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *