Viherkasvien huolto

 

Nyt on se aika vuodesta, kun viherkasvit alkaa heräilemään kevääseen, ja ne saa vaihtaa isompiin ruukkuihin. Mähän en siis todellakaan ole perinyt viherpeukaloa mummiltani. Mummini jolla on upeat isot viherkasvit. Sen sijaan mulla kuolee kaikki vähänkin vaikeammat kasvit heti, tai ne joita pitää kastella usein. Nämä jotka mulla on, ovat sellaisia jotka kestävät hetken kuivahtamista. Tai no, ne ei juurikaan pääse kasvamaan mutta eivät kuole poiskaan. Muistan kastella niitä vasta silloin, kun ne roikkuu surullisena ja kuivana.

Ruukuissa voi käyttää mielikuvitusta. Itse laitoin yhden pienen kasvin vanhaan kynttiläpurkkiin. Kaikki peltiset vanhat rasiat on myös hienoja, tai vaikka säilykepurkit jotka on maalattu tai etiketti on poistettu. Pohjiin täytyy vaan porata reikä, tai tehdä salaoja sorasta tms.

Viime vuonna multa jäi tekemättä tuo ruukkujen vaihto. Pääosin ongelma on se, etten saa haettua multaa ja uusia ruukkuja. Nyt mä olin etukäteen viisas, ja ostin Ikeasta aiemmin uusia saviruukkuja. Perus saviruukuthan on nyt muotiakin, ja kyllähän ne on hyvännäköisiä, ja muutenkin hyviä kasveille. Nehän kai pitää kosteuden jotenkin hyvin, ja niiden pinnasta näkee kun ovat kosteita. Tai jotain. No, enhän mä näistä tiedä mutta kauniita ne on silti, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sekä edullisia.

 

Vaihdoin siis kovin ahtaalla olevat kasvit isompiin ruukkuihin, ja lisäsin multaa. Muutama kasvi sai jäädä vanhaan ruukkuun, mutta lisäsin niihinkin hiukan tuoretta multaa ja lannoitin kaikki. Sitten vaan kuivat lehdet pois, pölyjen pyyhkiminen, kastelu ja runsas suihkutus suihkupullolla. Samalla kun kaikki kasvit hoiti, tuli pyyhittyä ja siistittyä myös kasvien ympäristö. Lopulta kun laitoin kasvit paikoilleen, tuntui että koko asunto tuli paljon siistimmäksi ja jotenkin kevyemmäksi. Todella ison eron teki tuo kasvien siistiminen. Koska hoidan huonosti kasvejani, niissä roikkuu usein kuivat lehdet enkä suihkuta niitä koskaan. Joten ei ihme että ne nyt raikastui kummasti.

Nestorihan olisi innokas kukkien suihkuttaja niinkuin Mikikin oli pienenä. Olisihan se kiva jos pojat hoitaisi suihkutuksen joka päivä, mutta kun tuo pieni tuppaa kastelemaan lattiat ja tapetitkin, eikä isompi halua… Eli ihan vielä en saanut kasviapuria.

Laitoin samalla myös herneenversoja tulemaan, ne on niiin hyviä salaatissa! Pari amppelia haluaisin ikkunaan myös. Mä olen aika varma että mulla on jossain vanhoja perus amppelia, en vaan yhtään tiedä missä… Tarkoitan siis niitä nauhoja, mitä onhaan.

Vaikka olenkin vähän huono kasvienhoitaja, mä olen silti aina aatellut että kasveja pitää olla. Ne tuo sitä kotoisuutta ja puhdistaa ilmaa. Ilman niitä sisustus olisi paljon ankeampi… Ainakin meillä.

Ihanaa sunnuntaita, meillä viedään loman viimeistä päivää. Tylsää, mutta loma oli kyllä oikein kiva ja onnistunut!

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *