Blogit
Koti asemalla

Vesiputkista, ja huonejaoista

 Löydätkö tästä kuvasta jonkun elävän pehmoisen?:)
Tämä ei liity päivän asiaan mitenkään, mutta on niin hauska kuva Epusta joka vahtaa lasten sängyssä, kaikkien lelujen keskellä, meidän Hevi-gerbiiliä.

Hetken päästä poju malttoi nukahtaa, oi, niin söpö!:) (Tämä söpö ei ole öisin niin söpö,nykyään joka yö alkaa hirmuinen mouruaminen kun herra haluaa ulos. Parin tunnin päästä uusi mouruaminen kun herra haluaa taas sisälle…)

Asiaan: Eilen kun rapsuttelin miljoonatta tuntia lastenhuoneen lattiaa kakan hajussa, mietin meidän viemäreitä ja vesipisteitä.
Tuossa huoneessa oli ns. ”huumekaappi” eli lääkekaappi jossa oli lavuaari myös. Nyt sielä haisee pahalle kun allas on otettu pois ja putket ovat siinä avoinna (toivottavasti hajua ei tule enää kun tuohon tulee lavuaari).

Mietin siinä sitten, että entisen pieneläinkinikan ansiosta meillä on toisella puolella ihan hirveästi vesipisteitä! Kahden wc:n ja suihkun lisäksi meillä on 6 lavuaaria! Kaikki tulee myös käyttöön, hullua kyllä.

Yksi tulee tietenkin keittiöön. Yksi on tässä lastenhuoneessa, siihen laitamme pienen lavuaarin ja hoitopöydän vaippaikäisten hoitoa varten. Mikin huoneessa on yksi. Siitä lapset saa vettä esim vesivärejä varten, ja teini-iässä kun poika sulkeutuu huoneeseensa, on ainakin veden saanti taattu.;)
Mun huoneessa on yksi, jota tarvitsen moniin askarteluihin ym, sekä mun huoneessa on pikkuinen kodinhoitohuone johon juuri ja juuri mahtuu pesukone, ja sieläkin on lavuaari, käsipyykille vaikka.
Lisäksi Samin huoneessa on omansa. Sinne kun herra sulkeutuu tietokoneprojekteinensa, niin ehkä se vettä johonkin tarvitsee.
Aika hassua, eihän noita kaikkia tarvitsisi, mutta kun ne jo on olemassa, niin olkoon.

Muistan kun alkuun oli jotenkin todella hankalaa miettiä että mikä huone tulee mihinkin käyttöön. Nyt loppupeleissä huonejärjestys on täydellinen. Vesipisteetkin menee hyvin, esim olohuoneessa ei ole vesipistettä ja mitä sillä sielä tekisikään. Lastenhuoneet ovat vierekkäin, aulasta pääsee suoraan keittiöön, olohuoneeseen, mun ja samin huoneeseen. Aulassa on myös wc, makuuhuoneessa toinen. Kaikki on sopivan kokoisia tarkoitukseensa ja mikä parasta, kaikki huoneet ovat samassa tasossa! Olen kerran ollut lastenhoitaja/siivooja talossa jossa oli neljä kerrosta, ja voin sanoa että ei ollut mukavaa sitä imuroida ja siivota…Saatikka pienten lasten kanssa sielä elää.
Ainoa miinus on, että olisin halunnut keittiön pihan puolelle jotta näen pihalla olevat lapset keittiöstä ja ettemme olisi näyteikkunassa radan puolella kun syömme ja oleskelemme keittössä. No, ihan kaikkea ei voi saada.:)

Viikonlopun aikana raaputin muuten yhteensä 13 tuntia lastenhuoneen lattiaa. Tein tämän varoituksista huolimatta kuumailmapuhaltimella ja lastalla. On niin hankala kerros maalia ja liimaa, että pakko oli. Vielä on vähän jäljellä, mutta lattia alkaa olemaan ihan erinäköinen. Vielä kun keksisi miten tasoittaa muovimattojen irtirepimät kohdat laudoista, on meinaan aika pahannäköistä..

-Henna-

Ps. Tavoite ei siis ihan onnistunut, mutta lähellä ollaan.:)

Kommentit (7)

 1. Anonyymi

  Kiitos taas Henna, kivasta kirjoituksestasi!! Helposti näkee "silmissään" mitä puuhailet, kun värikkäästi osaat asioista kertoa. Miten teillä muuten lämpö pysyy sisällä vanhassa talossa?

 2. hennaasemalta

  Jasmine: Niinpä!! Eppu on meidän söpö höppänä!:)

  Susanna: Kiitos kuitenkin.:D Niinpä! Onhan se sinänsä hassua että melkein joka huoneessa on vesipiste, ihan kuin ei viereisestä huoneesta voisi hakea, mutta toisaalta kiva näin. Kuitenkin mäkin välillä saatan sulkeutua mun käsityöhuoneeseen vaikka ja silloin sitä ei halua rampata huoneesta toiseen.

  On myös kiva kun hoitolasten vanhemmilla on ihan oma paikka missä olla lastensa kanssa, eivät häiritse meitä, emmmekä me heitä. Pienten vaipatkin saavat vaihtaa siinä.:) Itselle tietty kiva myös.:)

  Anonyymi: Voi kiitos, todella kiva kuulla!:)
  Mmm, lämpö pysyy ihan ok. Tai tosi ok ainakin viime talveen verrattuna kun nyt on ikkunat ehjät.:D Kyllähän täällä varmaan aika ahkeraan joutuu talvella uuneja lämmittämään, mutta vielä tarkenee melko hyvin. Ullakko alkaa olemaan jo aika kylmä ja joudun varmaan pian siirtämään sieltä pyykit taas sisälle kuivumaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *