Väriä sunnuntai-iltaan

Lainakuvilla taas mennään. Nyt vähän väriä iltaan.
Meillä on ollut niin vauhdikas viikonloppu ettei tosikaan. Mulla on viime aikoina tullut ja mennyt hoitolapsia niin että hyvä kun perässä enää pysyn. Taas tapahtui yllättävä muutos, ja tästä johtuen viikonlopun suunnitelmat meni vähän uusiksi.

Kaikesta huolimatta olin päättänyt että minähän prkl aloitan sen makkarin lattian maalauksen vaikka mikä olisi! Niinhän mä tein, tänään on maalisuti heilunut. En edes kertaalleen ehtinyt koko lattiaa maalaamaan, mutta tämä on alku ja tästä on helppo jatkaa.:) Ihanaa tietää että viimeistään kuukauden päästä voidaan siirtää sänky olkkarista makkariin! Eihän se makkari vielä ole yhtään valmis, tapetitkin puuttuu ja tiiliseinän maali pitää rapsutella ja uusia. Sängyn voimme sinne silti siirtää kunhan lattia on täysin kuivunut. Siihenhän menee se kuukausi. Sinä aikana voidaan pikkuhiljaa tapetoida ym. Eli ehditään ennen kesää ainakin aloitella Mikinkin huone.

Mikin huoneessa on isoin ongelma että miten saadaan se tyhjäksi. Sielä on jätti-iso lasinleikkauspöytä joka pitäisi pilkkoa ja kasata takaisin ullakolle. Lisäksi sielä on hirveästi työkaluja, jääkaappi, pakastin, iso sänky, iso sohva, pieni keittiökaapisto eläinklinikan jäljiltä joka pitää purkaa jne. Mua oikeasti hirvittää että miten ikinä saadaan se tyhjäksi…
Mun pikkuveli opiskelee rakennusmestariksi ja on oppinut nyt jonkinverran putki-, ilmastointi ym hommista. Tänään hänkin oli auttamassa ja mun huoneeseen saatiin vihdoin lämpöpatteri paikalleen. Meillähän poksahti täällä pari patteria toissatalvena, ja edelleen asia oli hoitamatta. Tänään miehet testasi toista noista ”poksahtaneista” pattereista, ja sehän toimii ihan täysin! Eihän siinä mitään reikää ole vaikka putkimiehet niin silloin väitti ja repivät sen irti! Että taas näemme miten ammattilaisiin kannattaa luottaa… Joten se patteri pääsi takaisin paikalleen, lisäksi mies tilasi uusia termostaatteja ym jotta saataisiin vihdoin tämä meidän putkisto ja lämmitys kuntoon. Osa huoneiden pattereista kun on ihan kylmiä, osa paahtaa liian kuumalla, osasta puuttuu patteri, osa ei toimi. Nyt on pakko hoitaa koko roska kuntoon.
Lisäksi veli lupasi yrittää ehtiä putsata meidän ilmastointikanavia. Nekin varmaan aika huonossa kunnossa jo…
On se kätevää kun on näitä osaavia tuttuja.:)

-Henna-

Ps. Kuvat täältä ja täältä. Mä aion säästää ja ostaa lisää noita Tolixeja eri väreissä keittiöön. Tosin mun Tolixit ei siis ole aitoja, mut ei sen väliä. Tykkään silti!

Kommentit (5)
 1. Moi, en ole ihan kaikkia postauksiasi ehtinyt seurata, joten voit olla tämän aiemmin jo kertonutkin. Millä maalilla maalaatte, kun kuivuminen vie kuukauden?

  Me muutimme vuosi sitten uuteen kotiin, ja maalasimme edellisen omistajan ohjeiden mukaan lattian perinnemaalilla (nimeä en muista…) ja emme odotelleet paria päivää kauempaa – ja sen näköinen lattiasta tulikin. Onko siis niin, että kuivuminen tosiaan vie kuukauden? Kestääkö pinta sitten vuosia vai onko se vain hyväksyttävä, että näissä perinnemaaleissa pinta kuluu parissa vuodessa maalattavaan kuntoon (kuten siis meillä näyttää käytävän?

  Kiitos kivasta ja värikkäästä blogista!

  1. hennaasemalta
   14.1.2013, 07:44

   Uulan puulattiamaalilla. Olkkarissa maalasimme Betoluxilla koska halusin kiiltoa. Kummankin purkin kyljessä lukee että lopullinen maalin kovuus saavutetaan kuukaudessa. Vaikka lattia onkin kosketusta kestävä jo seuraavana päivänä,niin huonekaluja ei kannata heti roudata sisään. Olkkarissa ehdimme odottaa pari viikkoa ennen kuin muutimme sisään ja sen kyllä lattiasta näkee. Jopa maton painauma näkyy… Eli kyllä lattian kanssa kannattaa odottaa. En tosin siitä vuosien kestävyydestä osaa sanoa kun tässä vasta vajaa puolivuotta asuttu.:) mutta muilta olen kuullut hyviä kokemuksia.

 2. Ihanan pirteitä ja inspiroivia kuvia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *