Blogit
Koti asemalla

Väri valittu!

Jep, kyllä me nyt päätettiin se tämän talon tuleva väri, se tulee olemaan se mitä alunperinkin kaavailin. (Pitää vaan kysyä vielä lupa)

Mä leikin tollaisella Tikkurilan värivalintaohjelmalla, ja tässä pari esimerkkiä. Tämä ensimmäinen värimaailma on se mitä suunnittelin tuossa vielä vähän aikaa sitten. Eli harmaat vuorilaudat, tummanharmaat rappuset ja vaaleat seinät (tässä näyttää harmailta tosin) jolloin talo sopisi hyvin naapuriinsa asemarakennukseen. Vaikka se tuntui hyvältä idealta, niin se ei sitten kuitenkaan jotenkin ollut SE oikea. Tästä tulisi liian jotenkin ”armeijamainen” ja ankea…

Joten kyllä mä olen edelleen sitä mieltä että talo saisi saman värin kuin mitä se on ollut ainakin 70-luvulla. Mulla kun on postikortti 70-luvulta. Eli:

Silloin se oli keltainen, valkoisilla vuorilaudoilla. Katto tosin oli silloin punainen, mutta saa nyt ainakin toistaiseksi jäädä mustaksi. Ovet saa myös jäädä mustiksi. Pylväät sun muut koristeet olisi kaikki valkoisia. Portaat ja kuistien lattia on vielä vähän mietinnässä. Tämä ohjelma ehdotti harmaata ja tosiaan, kuten aiemmin kerroin, se on ollut joskus harmaa. Sopiskohan se sitten, vai pitäiskö myös olla lämpimänsävyiset kuten seinät, esimerkiksi ruskeat kuten nyt.

Katsotaan, mutta mä tykkään keltaisesta, on jotenkin niin kodikas. Siis  sellainen vaalea rusehtavan keltainen, ei mikään kirkkaankeltainen. Tykkään myös että valkoiset vuorilaudat ja koristeet olisi raikkaat. Sami on myös ihan samaa mieltä (kerrankin).

Kertokaahan nyt mitäs tykkäätte, tätä kun joudutte sitten katella kun ohi junalla meette.:)

Niin täähän ei kyllä sitten sopisi täysin itse asemaan, mutta oisko se niin vaarallista kuitenkaan…?

-Henna-

Kommentit (13)

 1. NINNI

  Moikka Henna! Itse tykkään enempi ekasta, jotain vastaavaa omaankiin pytinkiin suunnittelut jahka sellaisen joskus saamme. Keltsu on kans kiva ja ajaton, toimii! Luin tosin vasta Talotohtorista että keltainen maali homehtuu lähes poikkeuksetta väriaineen takia joka ymmärtääkseni samaa kuin juustoissa 😀 Valkeakin joskus, mutta ei läheskään niin helposti/usein kuin keltsu. Vaalea beessikin vois toimia valkein tehostein ja mustin ovin eikä erois nykyisestä niin radikaalisti..

 2. Henna/Koti Asemalla

  Ninni: Sulla on kyllä muutenkin vähän enempi sellainen "väritön" ja yksinkertainen tyyli,(mulla taas värikäs ja runsas) tai mitä oon sun blogista ymmärtänyt,eli en ihmettele jos oot ekan kannalla.:D

  No niin tietysti…onkohan sitä samaa väriainettta sitten kanssa rusehtavan keltaisessa? varmaan…
  Pitäis itekin lukee se "rakentajien raamattu".:D sellainen tiiliskivi että huh!

 3. Anni

  Hei mikähän tämän keltaisen värin värikoodi tms on?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *