Blogit
Koti asemalla

Vanha hylly Loviisasta

Sain kuin sainkin itseni tänään Loviisaan, vaikka flunssa meinasikin pilata kauan odotetun reissun.
Oltiin nimittäin tänään toista kertaa ikinä katsomassa Loviisan wanhoja taloja.

Viime vuonna olimme ystävän kanssa tuolla ensimmäistä kertaa, ja ihastuttiin aivan täysin. Silloin myös lähdimme kotiin auto täynnä tavaraa, ja pää täynnä inspiraatiota toisten koteja kurkattuamme. Tänä vuonna odotukset taisikin sitten olla liian suuret, kun ei ihan niin käynytkään. Ensin petyimme torien antiikkimyyntiin. Liekö sitten että olimme liian myöhään liikenteessä ja kaikki oli mennyt, vai mikä, mutta jotenkin tosi huonosti oli itse antiikkia viime vuoteen verrattuna. Harmittaa myös kovasti että sekaan änkee vaatemyyjiä tms, jotka ei liity mitenkään antiikkitapahtumaan.
Lisäksi kävimme ihan vain pari ”pakko nähdä”-kotia läpi, mä en pystynyt enempää. Jatkuva supistelu ja flunssa vei voimat niin ettei vaan jaksanut. Onneksi kuitenkin pari kotia nähtiin, ja oli todella mielenkiintoista nähdä miten remonteissa on edistytty!

Tehtiin me onneksi muutama löytö vielä siinä viime hetkellä. Ystäväni osti muutaman hyvin erikoisen mutta hienon laivan vanhan valaisimen. Hänen tyylinsä kun on enempi sellaista industrial/betoni tms maailmaa. 
Itse löysin kauan kaipaamani hyllyn makuuhuoneeseen. Voi että kun täydellinen hylly olikin! Väri ja koko oli just sitä mitä pitikin! Myyjä sanoi sen olevan 100-vuotias, ihan emme ehkä itse usko tuohon, mutta vanha se on, ja pääasia että on nätti.

Nyt mä saan kivasti siihen koristeita esille ja hylly on kuin tehty tuohon kohtaan. Sen kunniaksi asettelin oikeastaan syksyn ekat kynttilät ympäri kotia, voi kun täällä onkin nyt kiva syksyinen tunnelma. Olisipa ympäri vuoden pimeys/valo tätä kuin nyt ja syyskuun. Niin että illalla tulee pimeää järkevään aikaan ja ehtii hetken kynttilöitä poltella.

Mun toinen ostos oli vanha puinen helmitaulu, joka tuli vauvan huoneeseen. Täytyy nyt yrittää lähipäivinä sekin huone kuvata, meillä ollaan jo niiin valmiita vauvan tuloon!

Vaihdoin muuten yöpöytäni valaisimen tuossa aiemmin. Ennen mulla oli tuossa pinkki valoroikka, mutta se siirtyy varmaan mun huoneeseen. Tilalle ostin Ikean valaisimen. Tuo ”Tine K-henkinen”-varjostin on musta kiva, ja siihen sai tuollaisia lasisia jalkoja, joista pidän myös kovasti. Kummasti se huoneen ilme muuttuu jo yhdellä valaisimen vaihdolla.

Loppuun vielä kuva Oskusta, joka tietysti ihastui vanhaan täkkiin ja nukkuu siinä nyt päivittäin.

Mukavaa viikonlopunjatkoa,

-Henna-

Kommentit (16)

 1. Nalle

  Unelmamakkari ja täydellinen hylly. Ja Osku & täkki♥

 2. Salla L

  kauniin hyllyn löysit! itse kävin myös viime vuonna ekaa kertaa tuolla tapahtumassa, ja oli tänäkin vuonna tarkoitus mennä, mutta ystävien hääjuhla sattui samalle viikonlopulle, joten tänä vuonna jäi välistä, ehkä ensi vuonna taas..
  tuollaisia ikean lamppuja olen meillekin katsonut juuri yöpöydän lampuiksi kun vanhat pentikin lamput on vähän liian isot 🙂

 3. Hanna

  Mie olin Loviisassa myös viime vuonna ensimmäisen kerran ja ihastuttiin ihan täysin ja varattiin yösija hostellista jo silloin ystäväni kanssa. Nyt vietimme siellä kaksi päivää ja oli vähän pettymys…Ihana reissu ja ihania koteja ( vaikka pettymyskotejakin oli), mutta missä oli ne löydöt??? Palasin kotiin lähes tyhjin käsin 🙁 Miulla oli etsinnässä pieni vanha kaappi tulevaan kylppäriin yläkaapiksi ja pieni 2-3 ruutuinen ikkuna ilman karmeja ja kumpaakaan en löytänyt… Mutta ainakin rahat säästyivät 🙂
  Ihanan hyllyn löysit!!!

  • hennaasemalta

   No niinpä!! Ei siis oltu ainoita jotka huomasi tuon löytöjen puuttumisen! Jotenkin tosi plaah, oli myytävät jutut…
   No jos sitten ens vuonna paremmin?

 4. Anonyymi

  Näytä Oskulle ja Epulle näitä kuvia niin tulee muita vaatimuksia oleskelupaikalle kuin vanha täkki 🙂
  http://www.elisa.net/25-awesome-furniture-design-ideas-for-cat-lovers-bored-panda/
  Timo

  • hennaasemalta

   Haha, mahtavia! ja moni toteuttamiskelpoisia! Nukkuiskohan meidän katit riippumatossa….?

 5. Ruusa

  Kävin myös viime vuonna eka kertaa ja nyt toista. Vaikka oltiin Loviisassa nyt jo lauantai aamuna niin olin myös pettynyt antiikki/kirppistarjontaan. Viime vuoteen verrattuna myyjiä/kirppiksiä oli vähän ja tunnelmakin jotenkin latteampi.
  Teillä kylläkin näyttää oikein kivalta!
  Olen seuraillut blogiasi pitkään siitä mielenkiinnosta, että jossain vaiheessa kuljin ohitsenne kovin usein. 🙂

  • hennaasemalta

   No niinpä, hyvin kuvailit tuota, tunnelmakaan ei tosiaan ollut sama. No, ei kai voi joka vuonna samaa odottaakaan… Sitä oli vain viime vuonna niin innoissaan, ja nyt puolikuntoisena sinne lähti "pakko päästä"-fiiliksissä. No, onneksi löysin edes tuon hyllyn. 🙂
   Kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *