Valokuvauskurssilla omassa olohuoneessa

Montakohan vuotta olen täällä blogissakin puhkunut, että nyt opettelen oikeasti kuvaamaan. Luvannut parantaa kuvien laatua, ja pohtinut miten kivaa olisi se taito oikeasti oppia. Blogin kuvathan on otettu ihan automaattisäädöillä. Mun nykyisessä, Olympus Pen-kamerassa kun saa tosi helposti säädettyä vaikka valoisuutta, ilman että oikeasti osaa mitään. Sitten olenkin hyvin paljon vielä kuvia muokkaillut jälkikäteen kuvankäsittelyllä. Sekä tuskaillut tuhannet kerrat kun ei osaa, eikä tule tarpeeksi hyviä kuvia. No, nyt asiaan on tullut muutos.

Olen tässä viime vuosien varrella tavannut monta ammattikuvaajaa, ja aina ihaillut heidän työtään. Samalla vähän ohimennen kysellyt vinkkejä, ja seurannut heidän tapaansa sommitella kuvia, ja käyttää lisälaitteita, kuten heijastimia. Olen lueskellut oppaita, mutta ne on ihan hepreaa. Olen myös yrittänyt etsiä hyvää valokuvauskurssia, mm. aikuisopistosta, mutta kurssit ovat aina täynnä.

Vuosia sitten meillä kävi taas yksi mukava valokuvaaja, Leena. Hän tuolloin otti hääkuvia lehteen, ja kotimme toimi kuvauspaikkana. Viime syksynä oltiin taas yhteydessä pitkästä aikaa. Järjestettiin yhdessä meillä Puodin yhteydessä joulukorttikuvaukset asiakkaiden lapsille. Silloin taas kerroin miten haluaisin oppia kuvaamaan. Lopulta vienosti kysyin, voisiko hän itse opettaa vaikka minulle ja muutamalle muulle innokkaalle oppijalle. Siitä se ajatus sitten lähti.

Tämän viikon tiistaina oli ensimmäinen valokuvauspäivä meillä kotona. Olin saanut kerättyä lisäkseni neljä naista mukaan. Yrittäjiä ja harrastelijoita. Leena oli lähettänyt meille jo aiemmin todella selkeän ohjeistuksen. Ohjeissa oli tietoa varusteista, materiaalitarpeista kuvauspäivään, valokuvauksen tärkeimmät asiat lyhyesti, linkkejä hyviin ohjevideoihin jne. Kaiken kiireen keskellä edellisenä iltana selailin aineiston läpi, ja intoni kasvoi kasvamistaan. Tästä tulisi niin kiva ja hyödyllinen päivä! Niin tulikin.

Aamusta levittäydyttiin meille, katsottiin kaikille hyvät paikat ja aloitettiin. Katseltiin yhdessä inspiraatiokuvia, Leena katsoi jokaisen kanssa oman kameran säädöt ja sitten kuvattiin. Välillä syötiin herkullista lounasta, ja taas jatkettiin. Kaikilla oli omat projektit ja kukin sai kysellä kaikkea mitä mieleen tuli. Samalla opittiin myös muilta. Aika kului ihan hujauksessa. Lopulta en montaa valmista kuvaa saanut, mutta tietoa ja inspiraatiota senkin edestä. Se näkyy jo nyt mun kuvissa. Kuvat ovat valoisampia, ja osaan enemmän käyttää mielikuvitusta tuotteiden asettelussa. Tästä matka sitten vain parempaan suuntaan, toivon.

Parin viikon päästä on kurssin toinen ja toistaiseksi viimeinen osa. Silloin kuvaillaan vähän lisää, esitetään lisäkysymyksiä ja opetellaan kuvien muokkausta. Kukin etenee oman tarpeen mukaan. Nyt ollaan keskitytty tuotekuvauksiin, mutta toki nälkä kasvaa syödessä. Haluaisin enemmän oppia kuvaamaan lapsia, eläimiä, luontoa, kotia, tummia kuvia jne jne. Tosi kivaa puuhaa johon varmaan nyt hurahdan ihan uudella tavalla. Toivon kovasti että se ajan kanssa näkyy myös parempina blogikuvina, katsotaan nyt. Ainakin töiden puolella on jatkossa luvassa parempia tuotekuvia. Ainoa hidaste on ajan löytäminen puuhaan, mutta kyllä se löytyy kun haluaa.

Jos haluaisit samanlaisen kokemuksen pääkaupunkiseudulla vaikka pienelle työporukalle, niin Leena Rantoselle voi laittaa viestiä. Todella mukava, rento ja hyvä opettaja joka osaa kertoa asiat selkeästi. leena.rantonen@gmail.com. Saat varmasti just sulle sopivaa ohjausta ja pääset selkeästi tutustumaan omaan kameraan. Suosittelen erittäin lämpimästi. <3

-Henna-

 

Kommentit (2)
 1. Kuvauskurssi kotona kuulostaa loistavalta! Blogipäivän järjestämisestä olen jo kauan tehnyt ideointia, mutta uskallusta vielä täytyy kasvattaa.
  Sinun blogisi kuvineen on inspiroiva! Muistan sinut Kirppistapahtumasta kesäisenä päivänä elokuussa pari vuotta sitten.
  Aurinkoista viikonvaihdetta! Tuija

  1. hennaasemalta
   16.3.2018, 20:18

   Joo se oli kyllä tosi kivaa, ja hyödyllistä! Eikä mitään uskallusta, kun rohkeasti vaan tuumasta toimeen. 🙂
   Kiitos paljon! 🙂 Hmmmm, olikos se Mikkolan kirppistapahtuma? Silloin olikin ihana lämmin kesäpäivä. 🙂 Tuntuu että siitäkin on ikuisuus!
   Kiitos samoin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *