Tämä viikko on kyllä ollut melko raskas. Uutiset on kaikinpuolin ollut niin raskaita, että en tiedä miten päin tässä enää olisi… Ensinnäkin KAIKKI kevään kivat menot on nyt peruuntunut. Ne kivat menot, joita odottaen selvisi viimeiset kuukaudet. Kun ikuinen pimeä ja sateinen marraskuu vain jatkui, oli helpottavaa ajatella kevään messuja, pariisin matkaa ym. Nyt niitä ei ole tulossa. Niitä harvoja kivoja juttuja jotka katkaisee tämän ikuisen arjen ja arjen puurtamisen. (Ei sillä että arjessa olisi ankeaa, mutta joskus täytyy elämässä olla muutakin. )

Toiseksi, mun töiltä on tippunut nyt pohja aika täysin. Meillä on ollut töissä todella hiljaista. Tämäkin hiljainen alkuvuosi mentiin läpi ajatellen vain sitä, että onneksi kohta tulee maaliskuu ja myynti lähtee vihdoin nousuun. No ei lähtenyt. Tai lähti, mutta tämä tilanne vei asiakkaat tältä viikolta. Kaikki kevään kurssit on nyt peruttu, markkinat peruttu, kässäfestarit peruttu. Ihmiset ei uskalla liikkua. Miten mun yrityksen käy? Kauanko tämä tilanne kestää? Miten mun läheisten yrittäjien käy? Pysyykö kahvila ja ekokauppa pystyssä mun rinnalla, kaiken tämän keskellä?

Kaikessa tässä on hulluinta, että nyt puhutaan viruksesta, joka kuolee saippuapesulla. Ymmärrän isot tapahtumat ja kokoontumiset. En kuitenkaan ymmärrä sitä että pienet kurssit peruuntuu tai ettei pienissä myymälöissä voisi käydä, jos ensimmäisenä saapuessasi peset kädet.

Pää on aivan sekaisin, en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Koska tämä loppuu?

Positiivisin mielin

Mutta nyt kun olen pari päivää tässä masentuneena murehtinut, yritän kääntää mielen positiiviseen. Odotettu kevät on tulossa. Pian pääsee ulos, saa kädet multaan, kasvihuone on jo siivottu. Kukat kasvaa, saa laittaa pihaa, lapset voi olla ulkona aamusta iltaan. Aurinko paistaa useammin, päivä pitenee. Saan lenkkeillä, kukaan ei kiellä luonnosta nauttimista. Inspistä puutarhaan löytyy netistä pilvin pimein, ei siihen messuja tarvita.

Voin panostaa verkkokauppaan, päivittää kuvia ja tekstejä. Jakaa edelleen inspiskuvia asiakkaille, neuloa paljon. Voin vaihtaa mullat viherkasveille, istuttaa tomaatinsiemenet. Kirjoittaa useammin blogiin jos myymälä menee kiinni. Nähdä ystäviä useammin jos kaikki jää etätöihin kotiin. Remontoida ja askarrella.

Uskon myös että jollain tasolla tämä tekee ihmisen mielellä hyvää. Osataan taas arvostaa ihan kaikkea tällaisen tilanteen jälkeen. Kunhan nyt kukaan ei ensin masennu liikaa, tai panikoi liikaa.

En tiedä, pää on niin pyörällä että en tiedä miten tähän kirjoittaisi fiiliksiään. Postauksen pointti oli kai nyt kuitenkin se, että koitetaan nähdä kaikessa se hyväkin puoli. Löytää positiivisuus.

Pienyrittäjät <3

Niin ja kannustan kaikkia käyttämään pienyrittäjien palveluita tässä tilanteessa. Moni yritys on nyt todella pulassa. Messuja on peruttu, kursseja peruttu, ihmiset ei uskalla liikkua. Joten ostetaan verkkokaupoista ja pikkuliikkeistä kaikki mikä voidaan. Mahdollisesti vähän ennakoiden kesän juhlien lahjat jo tilaukseen, askartelutarvikkeita lapsille jos koulut menee kiinni, nettilelukaupoista lautapelejä ja kesäleluja valmiiksi. Pyörät jo huoltoon pikkuliikkeisiin, vitamiinit pienistä luontaistuotekaupoista, neulelangat pienistä lankaverkkokaupoista. Kevään kukat ja siemenet voi tilata myös netistä, kauniit puutarhatarvikkeet myös. Saippuaa saa monilta pienyrittäjältä, ei tarvitse hamstrata vain isoja ruokakauppoja tyhjäksi.

Jos jäät karanteeniin tai etätöihin kotiin, netti on pullollaan pienyrittäjien koulutuksia, verkkokursseja ja live-kotitreenejä. Käytä niitä.

Tässä muutama verkkokauppa ja kurssi, joita voin suositella:

Ihana ekokauppa myös netissä: Oranssi Orava 

Tulossa kivoja makramee-verkkokursseja: Kaarna knotting

Lasten ja nuorten kanssa toimimiseen hyviä verkkokursseja: Kasvun Taika

Ihania kalenteriaskartelutarvikkeita ja tarroja: Sanninhelmi

Toinen ihastuttava kalenteritarra-kauppias: Sinikara Stationery

Ihastuttava puutarhatarvikemyymälä netissä: Puutarhurin Maja

Omasta puodistani langat, puulelut, puutarhatarvikkeita, ruukkuja, postikortit, makrameelangat ym. Korson Aseman puoti

Nyt nämä aivot ei tähän kohtaan muista muita, mutta jaa ihmeessä kommenteissa omat ihanat nettikauppa-linkit! Toki myös oman kylän palveluita kannattaa käyttää ihan fyysisesti, kunhan huomioidaan hygienia.

Nyt kohti viikonloppua!

Kyllä tämä tästä taas!

-Henna-

 

 

 

 

 

ihmiset luonto puutarhanhoito lapsiperheet
Kommentit (2)
 1. Onneli Winter/onnelin elämää
  14.3.2020, 21:29

  Kyllä on pistänyt miettimään ja pysäyttänyt kyllä elämän tämä tilanne. Missään ei käydä, paitsi ulkona lenkillä, vältellen muita ihmisiä. Maanantaina saas nähdä onko työpaikka auki vai alkaako kotona olo 24/7 Toivon totisesti että toimintamme tuottaisi tulosta ja tartuntojen määrä kääntyisi laskuun ja kenenkään ei tarvitsisi henkeään heittää. Zemppiä sinne yrittäjän kapeaan leipään <3

  1. hennaasemalta
   22.3.2020, 18:51

   Kyllä, aika hurjaa… Itse olen kyllä tosi paljon muutenkin kotona, että tavallaan se arki rullaa ihan normaalisti. Paitsi ettei töissä käy normaalisti. Sitten vaan välillä hetkittäin muistaa missä tilanteessa ollaan, eikä voikaan vaan lähteä vaikka kyläilemään normaalisti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *