Blogit
Koti asemalla

Valaisinmietteitä ja kuulumisia

Miten voi olla jo perjantai, vastahan mies palasi töihin? No, tämä viikko onkin tainnut pyöriä lähinnä Mikin leikkauksen ympärillä. Ensin sitä jännitettiin, ja nyt siitä parannellaan.
Mikillä oli siis torstaina nielu-ja kitarisojen leikkaus. Mies oli pojan kanssa sairaalassa päivän, minä pienemmän kanssa kotona jännitin ja pommitin väliaikakysymyksin whatsappiin. Tuossa jännityksessäni siivosin koko asunnon, syötin ja hytkytin lasta välillä ja taas siivosin.
Hyvä niin, tämä päivä kun meni täysin muuhun. Sairaan lapsen hoitoa, vahtimista ja seuranpitoa sekä sen pienemmän syöttöä ja hytkytystä. Miki on kuitenkin parantunut tosi hyvin, tänään otti vain aamulla särkylääkkeen, muuten ei enää tarvinnut. Ruokaakin sai jäätelön lisäksi vähän syötyä. Mikä uskomattominta, poika nukkuu äänettömästi. Mikihän leikattiin juuri kuorsauksen ja öisten hengityskatkosten takia, ei niinkään sairastelun. Ollaan vuosia, tai ehkä aina, totuttu kuulemaan Mikin kovaa kuorsausta läpi yön. Nyt sitä ei enää ole, poika nukkuu äänettömästi. Välillä täytyy ihan käydä tarkistamassa nukkuuko se oikeasti, hengittääkö edes! Leikkaus siis taisi kannattaa. Hullua kyllä kuorsausta on jopa pikkuisen ikävä, se on aina ollut niin osa Mikiä.
Onneksi leikkaus on kuitenkin ohi. Synnytys ja tämä leikkaus oli tässä ne isot asiat mitä odotettiin ja nyt ne on vihdoin ohi! Voi keskittyä muihin juttuihin jälleen.

Menipä taas juttu sivuraiteille kun valaisimista piti höpöttää! Mun työhuoneen valaisimista. Kattoon tulee mun vuosia sitten ostama, edelleen paketissa oleva iso valkoinen, paperivalaisimen tyylinen pallo, jonka pinta on ns. pitsiä eikä paperia. (En edes muista tarkalleen millainen se oli.)

Työpöydän päälle kaksi pientä kattovalaisinta, mutta millaista, se on se ongelma. Tietokonepöydälle tulee luultavasti pöytävalaisin, joko Ikean Aröd-valaisin (eka alhaalla) tai Ikean Ranarp (eka ylhäällä).

Kattovalaisimia pöydän päälle tuossa vähän selailin sitten enemmänkin. Mua viehättää hirveästi tuo kuparin värinen Work-valaisin (vika ylhäällä) joita aina ihastelen uusituissa Fazer-kahviloissa. Kuparihan on muutenkin nyt tosi in, ja jopa mäkin olen siihen viehättynyt.
Samalla kun ihastelin Finnish design shopin sivuilla niitä, törmäsin myös vanhaan tuttuun Muuton Myy-valaisimeen jota olen kanssa miettinyt alunperin keittiöön. (ylhäällä toinen) Myös Normann Cobenhagenin Bell-valaisin on myös jotenkin hauska. Sen muoto, yksinkertaisuus ja matta pinta on mun mieleen.
Näiden kaikkien kohdalla taitaa kyllä jäädä ostaminen vain haaveeksi, esim yksi Bell maksaa 300€. Ihan en ajatellut varsinkaan äitiyslomalla laittaa 600 euroa pariin valaisimeen… En kyllä muutenkaan, ei sillä!
Halvempaa siis metsästän. Ikean Ranarp (toinen alhaalla) toimii myös kattovalaisimena, tosin pitäisi nähdä miten iso tuo on livenä.
Elloksen sivuilta löysin pari ehdokasta myös. Tuo mintun värinen valaisin (kolmas alhaalla) on jotenkin hauska. Sitä saa myös valkoisena ja persikan värisenä. Mä vaan pelkään että se häviäisi ehkä liikaa maisemaan ja tapettiin.
Kiinnostuin myös kovasti tuosta betonisesta Namur-valaisimesta (vika alhaalla) joka on kivan yksinkertainen ja jotenkin sopisi juurikin työhuoneeseen. Olisi muuten aika kiva myös tulevaan miehen huoneeseen!

Lopulta en sitten osannut vielä päättää, varsinkin kun täytyy sitä budjettia miettiä. Ehkä myös parempi kalustaa tila muutoin ensin, ja sitten päättää nämä pienemmät asiat. Niin, tai jos vetäisi ne sähköt ensin paikalleen…

Mukavaa viikonloppua,

-Henna-

Kuvat: Ellos, Finnish design shop ja Ikea

Ps. Kuvasta päätellen ripaus minttua olisi tarpeen, jos ei valaisimena niin ehkä jossain muualla…

Kommentit (7)

 1. Eija/Tässätalossa

  Tuo Myy-valaisin on vaan niin ihana… Mutta joo, ei sitäkään näillä kotiäidin tuloilla hankita 🙁 Pitäisi tehdä niin kuin ystäväni, hän aina välillä tyhjentää varastojaan ja vie kirppikselle, ja käyttää myyntituotot johonkin "klassikkoon". Hienoa, että Miki toipuu hyvin leikkauksesta!

  • hennaasemalta

   No niinpä! Mä säästelen rahaa aulan vaatekaappiin, haluan vanhan ison kaapin, ja niissä on aikamoisen suolainen hinta, eli ihan ei heräteostoksilla tuu ostettua. Kun ehtis, niin tekisin tuon saman kirppishomman.

 2. Anonyymi

  Todella hienoa että pääsi noin pienenä tuohon leikkaukseen. Mä tappelin aikuisiällä että pääsin vastaavaan operaatioon varmaan viisi vuotta. Ja voit uskoa että homma vaivasi monella tapaa. Osin varmaan kärsin sen seurausista edelleen. Mulla leikkaus oli iso. Kirurki leikkasi meitä samana päivänä neljä kuin liukuhihnalla ja mun operaationi oli suurin. Toisena yönä leikauksen jälkeen olin tukehtua kun turvotus paisui. Sain jääpusseja kaulalleni. Mutta en edes osaa sanoa olinko koskaan ennen nähnyt kunnolla kurkkuuni. Multa poistettiin nielurisat ja kitakieli, ainakin niin muistelen. Hengitys helpottui mikä oli pääasia. Sellainen ongelma joskus on että varsinkin jos juon limsaa suoraan pullosta limsaa voi mennä nenään. Johtuu kuohuvasta juomasta ja liian nopeasta juomisesta. Leikkauksen jälkeen söin kaksi viikkoa mehujäätä.
  Timo

  • hennaasemalta

   No huh, nähtävästi sitten lapsi paranee paljon paremmin tuollaisesta kuin aikuinen. Tosin niin oon kyllä kuullutkin. Mutta yllätyin miten nopeasti Miki on parantunut! Tosi ikävää jos tuollaista hoitoa saa vuosia pyytää vaikka sitä todella tarvitsee…

 3. Anonyymi

  Minulta leikattiin myös toiset risat lapsena, mutta ne kasvoivat takaisin. Se riskihän siinä aina on, kun lapselta leikkaa. Tai niin minulle on sanottu, mitä teille sanottiin takaisin kasvamisesta? Nyt muutama vuosi takaperin kävin uudessa nielurisojen typistysleikkauksessa ja parantuminen kesti kauan, kahden viikon sairaslomasta viimeiset pari päivää pystyin olemaan normaalisti. Ja työnantaja vihjaili sairasloman pituudesta jtn sen suuntaista, että tuskin tarvitsee niin pitkää aikaa.. Lapset ne toipuvat nopeasti! Itse vedin hirveitä särkylääkemääriä ainakin viikon ennen kuin aloin vähentämään. Minulta ne leikattiin toistuvien angiinojen ja nielupaiseiden vuoksi. *puistatus* onneksi se elämä on takana, entinen sairasteleva ja heiveröinen ihminen on poissa ja tilalla on terve ja vahva, olen niin kiitollinen nykyisestä tilanteesta!

  • hennaasemalta

   En ole kuullut että voi kasvaa takas… Toivottavasti niin ei käy…
   No hyvä että on nyt hoidettu, mieletön vaikutus voi olla tuollaisella leikkauksella!

 4. hennaasemalta

  Miki mun tietääkseni nukkuu yleensä ihan hyvin, mutta kyllähän nuo hengityskatkokset ja kuorsaus varmasti vaikuttaa unen laatuun…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *