Blogit
Koti asemalla

Uusi sohva

Mä olen pari vuotta miettinyt sohvan vaihtoa. Ehkä siitä asti kun pääsimme muuttamaan tähän ja yritin änkeä sitä edellistä isoa sohvaa tähän jotenkin järkevästi. Kuitenkin aina ajattelin että vanha saa kelvata, ei ole nyt ensimmäisenä varaa uuteen sohvaan.
Haaveilin että uusi sohvamme saisi olla pienempi, ilman divaaniosaa. Siinä olisi vähän vanhan ajan vintage-tyyliä, sorvatut jalat, helppo imuroida alta. Se ei olisi vaalea ja herkästi likaantuva eikä se olisi kallis.
Muutama viikko sitten Melukylän talon Hanna esitteli sohvahaaveitaan, ja sielä se oli: Ikean Stocksund josta en ollut vielä sitä ennen kuullutkaan. Päätös oli oikeastaan heti tehty kun tuon näin. Sohva tulisi meillekin. (Kiitos vinkistä!) Pistin sohvan myyntiin, ja mies lupasi että saan sen jos kerään rahat myymällä vanhaa pois.

Meidän edellinen sohva lähti viikonloppuna, ja me haettiin alkuviikko tätä. Tietenkään maanantaina Vantaan Ikeassa ei ollut tätä, mutta tiistaina kullan arvoinen ystäväni lähti mun kanssa hakemaan tätä Espoosta. (Kiitos kiitos, oot paras! )

 Nyt meillä on vähän erinäköinen olohuone. Ilmavampi, ja ehkä tyylikkäämpi. Olihan se edellinen tavallaan sellainen kodikkaampi pesä mutta tuokin on hyvä istua. Lisäksi nuo päälliset on helppo pestä, ja halutessaan voi ostaa myös toiset päälliset. Niinkuin Ikean hittisohva Ektorpissa.
Meidän sohva on kolmen istuttava, siinä on beigenharmaat päälliset ja mustat jalat. Toi beigenharmaa oli ihan paras väri meille. Harmaakin olisi ollut kiva muttei sovi tänne. Myös vaalea olisi ollut kiva mutta ei lasten ja eläinten kanssa.

Voi olla että mä vielä veivaan huonekaluja ees taas, kunhan olen ensin makustellut pari päivää. Eamesin kiikku tuohon viereen tms. Ihanaa tuossa sohvassa on sekin, että se mahtuu nyt mille seinälle vaan. Edelliselle kun oli vain se yksi paikka…
Seuraavaksi alkaakin sitten rahan keräily sitä ihanaa lintuvalaisinta varten josta aiemmin kerroin. Kävin sitä jo kerran Helsingissä ihan livenä ihastelemassa, ai että se onkin ihana edelleen!

Huomaattekos muuten tuossa yhdessä kuvassa emännän uuden tukan? Punaiset vaihtui ruskeiksi ja eilen kävin pätkäisemässä ne hetken päätöksestä. Viihdyn todella hyvin tässä uudessa ”kolmekymppisen tukassani”. Se entinen liehuletti oli aina kiinni ja takussa, joten se oli melko tylsä ja hankala. Tässä mulla oli aamulla ihan kunnon kiharatkin, mutta ne näköjään vähän suoristui jo… Tykkään silti!

Mitäs tykkäätte sohvasta? Kiva? Entinen oli kivempi?

-Henna-

Kommentit (26)

 1. Heli

  Kyselisin, kun melkein vuoden olette uuden sohvan kanssa elelleet, että mitä olette sohvasta pitäneet? 🙂 Tippuuko istuintyynyt tms ja onko sohva pysynyt hyvin ryhdissä?

  • hennaasemalta

   Ollaan tykätty tosi paljon sohvasta! Sohvatyynyt pysyy hyvin paikallaan ja ryhdissä. Se on helppo imuroida ja mukava istua. Vielä ei olla jouduttu pesemään päällisiä joten siitä ei ole kokemusta. Muutoin kyllä täysi kymppi!

 2. Katja

  Hei, minä utelisin vielä pystyyköhän sohvassa nukkumaan ihan yön yli? Työ/vierahuoneeseen haluaisin tämän sohvan, sängyn sijasta.

  • hennaasemalta

   Hmmm, no mä olen siinä kyllä joskus nukkunutkin ja hyvin nukuin! Eli pystyy, ainakin tällainen lyhyt ihminen. 😀 Ei se pitkäaikainen vierassänky ole mutta kyllä siinä yön tai kaksi nukkuu. Vaikka onhan nämä myös makuasioita. 🙂

 3. Erika

  Miten on sohva kestänyt?:) mistä muuten tuo tapetti?

  • hennaasemalta

   Tosi hyvin kestänyt, edelleen kuin uusi!
   Tapetti on tapettitalosta helsingistä. Pihlgren ja Ritolan tapetti. Nimeä en nyt saa päähäni… Oiskohan ollut Oratuomi? 🙂

 4. Erika

  Miten sohva on toiminut ajan saatossa?:) onko kestänyt? Mites kangas tykkää lemmikeistä?

  • hennaasemalta

   Ollaan kyllä tykätty! Hyvänä on myös pysynyt, kertaakaan en ole tosin joutunut kankaita pesemään joten en tiedä miten kangas kestää pesua. Meillä koira ei saa tulla sohvalle, joten silleen hirveästi ei ole eläimet haitannut. Ainoa vaan että kissat raapii kynsiä välillä sohvan kulmaan, ja siitähän ei mikään sohva tietty tykkää. Tässä tosin tuntuu että nurkat jää niin istuintyynyjen alle piiloon ettei raapimia edes huomaa. Onneksi myös Ikean sohviin saa uusia päällisiä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *