Blogit
Koti asemalla

Uudet ulko-ovet Metsänkylän navetalta

Tänään oli jännä päivä. Aamupäivällä hyppäsimme pakettiautoon ja aloitimme matkan kohti Hattulaa. Hattulassahan meitä odotti meidän uudet ulko-ovet sekä Metsänkylän navetta.
Metsänkylän navetta oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, ja olinkin odottanut sinne pääsyä siitä asti kun tähän muutimme! Paikka olikin odotetusti yksi iso aarreaitta! 

Meille mukaan tarttui vanhoja ovenkahvoja sisäoviin. Meillä kun noita kahvoja on monelta eri aikakaudelta, niin yritämme kaikki vaihtaa  noihin vanhempiin kahvoihin. Lisäksi ostin kaikkiin kolmeen ulko-oveen samanlaiset ovenkahvat. Ulko-ovien kahvat ovat uustuotantoa. Toki olisimme halunneet vanhat, mutta kun piti saada kaikkiin samanlaiset, niin vanhoista olisi melko vaikeaa sellaisia löytää. Lisäksi ulko-ovien kahvat ovat vähän isompia kuin sisäovien kahvat joten tehtävä olisi vielä vaikeampi. Nuo Domus Classican Lovisat kelpaavat oikein hyvin!
Ostimme myös pari vanhaa lankkua keittiöön avohyllyiksi. 
 

Tällaiset ovat nyt sitten meidän ulko-ovet! Ovet ovat todella kauniisti tehtyä käsityötä maalauksineen. Olen enemmän kuin tyytyväinen! En malta odottaa että nämä saadaan paikalleen.:)
Nämä eivät kuitenkaan ole vihreät niin kuin luulin. Mulla on Museoviraston korjauskortti jossa sävy on merkitty hyvin pieneen neliöön, joten tarkkaan en tiedä mitä värin pitäisi olla. Meinaan asiaa selvittää, että onko virhe siinä sävykartassa vai jälleen kerran Uulalla… Ei vaan hirveästi naurata… Aina on jotain ongelmaa värisävyjen ym kanssa… Olkoon syy mikä hyvänsä, uudestaan en ala näitä maalaamaan vaan nämä ovat nyt mitä ovat, ja kolmaskin ovi maalataan sitten tällä. (Ellei museovirasto sano tähän jotain.)

Kaiken kaikkiaan oli oikein hyvä reissu. Hyvä päivä myös, koska illalla maalasin olohuoneen lattian vielä toisen kerran sekä osan kuistista. Ahkera tyttö, jee!:)

-Henna-

Kommentit (4)

 1. kioto

  Eikös tämä ole se paikka, jossa on pihalla pannukakkukahvila ja alpakoita? Jos on niin me kätåytiin viime vuonna pyörähtämässä portilla juuri kun se meni kiinni ja tänä kesänä ei ole muka ollut aikaa palata.

 2. hennaasemalta

  Kyllä, juuri se! ja olikin muuten hyvää pannaria! Suosittelen ehdottomasti käymistä!

 3. Piia Anneli @ annelivia

  On kyllä todella kauniit ovet, ja erikoinen kuviointi peileissä. Värikin on silmääni ihan hyvä, on anoppilan talon värimaailmasta sen verran mieleen tarttunut. Miten ihmeessä tuota voisi vihreäksi mieltää, sitä en tiedä.

 4. hennaasemalta

  Piia Anneli: Joo, noi on tehty edellisten ovien mallin mukaan. tai sen mitä edellisistä oli jäljellä! Tykkään myös niistä, sopii tänne ja kyllä tuo värikin on ihan ok.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *