Blogit
Koti asemalla

Ulko-ovet

 Mun pitäisi oikeasti valmistella kiireellä huomisia synttärijuhlia, mutta sen sijaan olen koneella.:D Oikeasti tällä hetkellä kiinnostaisi paljon enemmän meidän alkava maalausurakka ja uudet ovet.
Kyllä ne synttäritkin on kivat, en meinaa vaan ottaa stressiä niistä, kunhan ehdin kakut tänään tehdä niin hyvä.:)
Niin, tarkoitus olisi nyt sitten tilata Metsänkylän navetasta uudet ovet. Tuo pariovi on sen verran hyvässä kunnossa että se hoidetaan itse, maalataan ja korjataan lasit.
Nämä kaksi muuta taas… no ei ole ihan niin hyvässä kunnossa kuten kuvasta näkee.:D ja siis tämä ovi jonka takana nyt ollaan, niin siitä on jäljellä pelkkä kehys…

Ovista tehdään tuon puolikkaan oven näköinen, eli tuollainen helmipaneloitu peili-ovi joka on mun mielestä oikein kaunis. Museovirastohan suosittelee että kaikki mahdollinen vanha säästetään mutta nämä ovat niin rikki että saamme tilata teetettynä uudet. Lupasimme, ja haluamme, silti toki säästää tuon puolikkaan josko joskus teemme sillä jotain.

Olisin halunnut jättää ovet mustiksi mutta musta on lähinnä varastojen ovien väri joten hyväksyttävä on, että ovet ei jää mustiksi. Ovista tulee sellainen vanhan vihreä, melko tumma vihreä, tai keskitumma. Väri ei ole vielä täysin valittu. Eiköhän nekin ihan kauniit ole ja sopivat hyvin talon tulevaan väriin. (Ai että mä odotan sitä kun talo on maalattu ja ovet paikallaan!!!!)

Oven painikkeet olisi ollut kiva olla oikeasti vanhat, mutta kuulemma metsänkylän navetassa on nyt melko huonosti vanhoja kahvoja, varsinkin jos jokaiseen oveen haluaa samanlaiset. Yksi vaihtoehto heillä olisi tämä kromattu Lovisa, tykkään kyllä. Kaunis mutta yksinkertainen.

Nyt mä meen kyllä sinne hommiin….:D

-Henna-

Kommentit (4)

 1. Jaana

  meillä kävi meidän vanhan talon ulko ovien kanssa ei niin hyvin..
  vanhat oli jo aikoja sitten hävitetty, joten jouduimme teettämään puusepällä kokonaan uuden, ihan kaunis muuten,,, mutta se pinnoitus/maalaus, en todellakaan tiedä millä se tehtiin, mutta siihen tuli sellainen kova kalvo, joka haalisti värinsä jo ensimmäisenä kesänä..ja puuseppä vetäytyi vastuusta ja hävisi maanalle..
  todella kurjaa!
  nyt ei oikein tiedetä mitä sille pitäisi tehdä, ihan kurjan näköinen on 🙁
  Onnea teidän ovi remontille ja synttäreille!!

 2. MonenÄiti

  meillä on tommoset vanhat lasipariovet ulko-ovena, on kivan näköset mutta jösses että on kylmää eteisessä. talvella meillä oli lasten patja ovien välissä, ja kuitenkin kävi semmonen veto että villasukat pyöri jaloissa…. kävi meillä maalskuussa sitten joku ovimies tekemässä tarjoukset uudesta vanha-ajantyyppisestä ovesta lasilevikkeellä ja hinta 2500…. saattaa olla että palellaa vielä ensi talvi…ainkin 😉

 3. Eskurin emäntä

  Meillä pitää kanssa uusia ovet kokonaan. Eskuri toki on hiukka uudempi (vm.192x ja monta laajennusta) yksi rakennuksista on oikein elementtikammotuskin… joten museovirasto ei tule puuttumaan asiaan 😀 Haluaisin ovista ihan tummat, ehkä ruskeat, mutta ukko nosti sarvet pystyyn. Jännä nähä mikä on kompromissi… pinkki?

 4. hennaasemalta

  Jaana: Voi ei! Eikö sitä pysty jotenkin hiomaan ja maalaamaan päälle tms? Tollanen on kyllä niin kurjaa!

  Mä kyllä luotan metsänkylän navettaan, on niin tunnettu ja kehuttu paikka ja ovat erikoistuneet tällaiseen vanhaan. Ovetkin maalaavat pellavaöljymaalilla.:) Saa nähdä mitä saadaan!:)

  MonenÄiti: Joo niin on meilläkin kylmä! Tossa on kuitenkin oven takana pikkueteinen ja sen takana vasta aula, se pikkueteinen on kylmä mutta aula jo ihan lämmin vaikka eteisen ja aulankin välillä on lasiovi. Niin ja on siinä pikkueteisessä patteri.
  Jep, ovet on tosi kalliita, siksi ollaankin kiitollisia että saadaan vähän avustuksia, kun rahaa tämä talo vie muutenkin.:)

  Eskurin Emäntä: Heh, joo tummat ovet on kyllä todella upeat! Tai jotkut oikein näyttävän väriset, esim tummanpunaiset! Riippuu toki talosta että mihin sopii.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *