Työpäiväni

Nyt kun Nestori aloitti päiväkodin, mulla on alkanut oikeasti työpäivät. On ihan huikea ero miten paljon sitä saakin aikaiseksi, kun kukaan ei keskeytä koko aikaa. Vaikka ei sillä, mulla oli tänään vasta ensimmäinen päivä jolloin oikeasti sain kotona keskittyä töihin. Muutoin onkin pitänyt juosta kaikenmaailman menoissa vaikka päiväkoti alkoi jo viime viikolla. Silti, odotan kyllä innolla kaikkia näitä tulevia kevään päiviä kun saan keskittyä täysin siihen mitä rakastan. Sekä sitten iltaisin ja vapaalla täysin perheeseen, ettei ajatukset enää jakaannu niin vahvasti kokoajan moneen asiaan.

Tämä päivä meni näin:

Klo 7.50 herätys, hetken torkutus ja ylös klo 8. Vihaan kyllä näitä kylmiä ja pimeitä aamuja, kun on vaan pakko nousta lämpimästä sängystä kylmään vessaan… Nestorikin oli just herännyt, samoin isommat lapset. Aloitin aamun tekemällä murahdellen aamupalaa Nestorille. (En ole aamuisin kovin hyvällä tuulella. ) Sitten itselle vaatteet päälle, vähän meikkiä, kissoille ja koiralle ruokaa. Lintujen herättäminen, UV-valo päälle ja lakana pois häkin päältä. Kiukutteleva lapsi mukaan ja ulkovaatteet niskaan. (Nestorikaan ei tykkää aamuista jolloin pitää heti lähteä…) Auton kaivaminen lumesta, ja menoksi. Kaikkien kiukut vähän helpotti kun kaunis pakkaspäivä herätti oikein kunnolla. Vein poikkeuksellisesti myös Mikin samalla kouluun kun hälläkin alkoi koulu ysiltä.

Klo 9 Nestori päiväkodille. Tänään lapset lähtivät tarhassa suoraan pihalle, joten jätin Nestorin eteiseen. Poika ei olisi halunnut päästää mua, mutta sydän murtuneena olin jälleen iso tyttö ja jätin toisen kiltisti sinne. Tiedän että poika heti reipastuu kun olen lähtenyt, turha sitä lähtöä on viivytellä. Tarhalta suoraan kauppaan, ja kotiin.

Klo 9.30 Oma aamupala, meikki loppuun. Polttopuita uuniin. Talo on ihan kylmä, ja mulla flunssainen olo. Toinen kerros vaatetta päälle. Selasin vähän Facebookia. Korson Facebook-ryhmässä kävi edelleen hyvä hulina. Olin edellisenä päivänä laittanut sinne äänestyksen jossa sai äänestää parasta leivosta Korsoleivokseksi tulevaan kahvilaan. Hyvin ihmiset ovat innostuneet tästä kampanjasta. Hiukan jämähdin selailemaan liibalaajajuttujakin, ja kurkkasin sähköpostin. Viesti asiakkaalta, sekä keskustelua mahdollisesta osallistumisesta erääseen tv-ohjelmaan. (Uskaltaisko tällainen ujo introvertti mennä mukaan…)

Klo 10.30 takki päälle ja nopsaan tien toisella puolella sijaitsevaan kukkakauppaan hakemaan kuvauksiin kukkia. (Kuinka ihanalta tuntuu vain käväistä nopeasti jossain silloin kuin siltä tuntuu! Ei tarvitse pukea myös kiukuttelevaa lasta joka ei suostu kävelemään, tai kävelee väärään suuntaan jaja…) Nippu tulppaaneja ja eucalyptuksen oksia mukaan ja takaisin kotiin.

Klo 11 Lounastauko, valmissalaatti kaupasta. Sitten kamera, iso pino puodin tuotteita ja tuoreet kukat esiin ja ei kun kuvaamaan tuotteita. Samalla linnut hetkeksi vapaaksi lentelemään. Tosin tänään vain Lemon uskalsi tulla vähän seikkailemaan olohuoneeseen.

Klo 13 kahvitauko, tuotteet takaisin paikalleen työhuoneeseen. Miki tuli koulusta, kerrankin ilman kavereita. Hengailtiin kahdestaan, samalla siirsin kuvia läppärille ja aloitin kuvien muokkaamisen. Välillä havahduin ajatukseen ”Nyt on liian hiljaista, mitä pahoja Nestori tekee???? Ainiin, ei se ole täällä!” Parit laskujen maksut, mainoksia someen, sähköposteja läpi. 

Klo 15 haettiin Mikin kanssa Nestori yhdessä tarhalta. Vaikka se pojan jättäminen sinne aamuisin on vähän raastavaa, niin hakeminen on ollut kivaa kun toisella on ollut kiva päivä. Kuulemma päivä olikin mennyt hyvin, Nestori ollut reipas, piirtänyt, ulkoillut jne. Poika selvästi tykkää tosi paljon olla päiväkodissa.

Klo 15.15 kotiin, hetken hengähdys, poikien kanssa juttelua ja ruoanlaittoa. Tänään muille uunijuureksia ja makkaraa, mulle halloumijuustoa makkaran sijaan. Olen jättänyt lihan kokonaan pois ruokavaliostani.

Klo 15.50 havahdun siihen että puoti pitäisi avata. Pikainen siivous, puodin valot päälle ja ulos viemään mainoskylttiä ja lyhtyä. Koska mies on pidempään töissä ja joudun hoitamaan lapsia yksin, jatkan kotihommia normaalisti vaikka puoti onkin auki. Nyt alkuvuosi on ollut niin hiljainen, ettei odotukset nytkään ole kovin kummoiset asiakkaiden suhteen. Ovessa on kuitenkin kello josta kuulen jos joku tulee. Siivoilen paikkoja odotellessa ja jatkan kuvien muokkausta.

Klo 18 mies ja tyttö saapuvat menoiltaan. Äänenvoimakkuus nousee talossa korkealle kun kaikki pälpättävät samaan aikaan. Kukin kertoo omia kuulumisiaan, Nestori kovaäänisesti mukana. Yritän jotenkin kuunnella kaikkia samaan aikaan.

Klo 19 suljen puodin. Paikalla kävi yksi asiakas, tuskailen itsekseni ja mutisen sisäisesti että hemmetin hemmetti, mitä järkeä tässä on! Haen kyltin, suljen valot ja puhallan kynttilät sammuksiin. Kaikki ottavat iltapalaa, itse keitän myöhäiset kahvit.

Klo 20 makoilen olohuoneessa lämpöpeiton alla ja kirjoitan tätä. Mies nukuttaa Nestoria, isommat kinaavat keittiössä. Huomiseksi pitäisi vielä laittaa kaikki koulujutut valmiiksi, ja siivota työhuone. Olen huomisen koko päivän yrittäjäkoulussa ja sieltä suhaan kiireellä päiväkodin kautta kotiin tekemään ruokaa ja avaamaan puodin.

Klo 21 pikainen siistiminen kotona, linnut nukkumaan, valot pois, suihkuun ja lämpimään sänkyyn lukemaan tai katsomaan Netflixiä.

Klo 24 valo pois ja unille.

 

Tämän postauksen kuvina saivat toimia tämän päivän tuotekuvausteni kuvat. Kaikki tuotteet löytyy mun puodista Korsosta ja verkosta.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *