Blogit
Koti asemalla

Työhuoneen seinämaali

*Kaupallinen yhteistyö: Måla & more ja Annie Sloan Wall paint

Me päätettiin melko nopeasti, että Samin työhuoneeseen ei tulisi tapetteja. Kaikkialla muualla talossa on vanhanajan paperitapetit, mutta Samin huoneessa ei, monestakin syystä. Ensinnäkin rahaa säästyy, toiseksi mikään kukkatapetti ei sovi siihen tyyliin mitä haettiin. (Onhan niitä muitakin tapetteja, mutta kuitenkin). Lisäksi huone haluttiin toteuttaa suht pienellä panostuksella ja seiniä ei pitäisi joutua varomaan kun huoneessa työskentelee. Huoneessa on siis tarkoitus kasailla tietokoneita ja välillä tehdä jotain remonttiaskareita ja tuunailuja.

Seuraavaksi pitikin miettiä että mikä maali huoneeseen tulisi, ja mikä väri. Kun aikoinaan ihastuin Annie Sloan chalk paint™-maaleihin, sain kuulla että sarjaan on tullut juuri uutuus: Annie Sloan Wall paint™ seinille. Siitähän se ajatus sitten lähti, niin kivalta näytti tämän maalin sävyt! Mietin pitkään että haluan huoneeseen tummat ja miehekkäät seinät. Ihan viime metreillä päätös kuitenkin muuttui, kun näin kivan työhuonekuvan netissä. Siinä tyyli oli suht sama kuin mitä huoneelta halusin, mutta seinät vaalean sinertävän harmaat. Päätös oli siinä, seiniin tulisi Annie Sloan sävy Duck egg blue, jota onneksi sai myös seinämaalina. Enkä voisi olla tyytyväisempi! Näyttää todella hyvältä rouhean lattian, ja tummien hyllyjen kaverina. Mies on myös todella tyytyväinen, ja sehän on pääasia.

Maalia hakiessa suuntasin Måla & moreen, suloiseen pikkupuotiin Helsingin museokadulla. Tuo pieni kauppa on ihana inspiraation lähde, ja sielähän kävin myös pienellä värikurssilla aiemmin keväällä. Siitä juttu täällä. Kaupassa Christel Holmlund opastaa myös värivalinnoissa. Itse olen pähkäillyt myös aulamme tulevan paneloinnin väriä, ja siihen sain häneltä apua. Itse olisin luultavasti valinnut hiukan väärän sävyn.

Annie Sloan wall paint™ oli todella kiva maali käyttää. Mieskin kehui vuolaasti, mitään huonoa sanottavaa emme maalista keksineet. Itse maalasimme tällä kertaa vanhan tapetin päälle. Maali peitti heti yhdellä kerroksella tosi hyvin, sitä on helppo levittää siveltimellä sinne sun tänne, mitään tarkkoja yhdensuuntaisia vetoja ei tarvitse tehdä. Meidän seiniin maali oli myös hyvin riittoisa. Yksi 2,5 litran purkki riitti todella hyvin, ja maalia jäi vielä jäljelle. (Riittoisuus riippuu toki seinämateriaalistakin.) Seinäpinnasta tulee kauniin mattapintainen. Itse maalasimme tarkoituksella suht kevyesti, ja vanha tapetti kuultaa joistain kohden hiukan läpi. Näin saimme pinnasta elävämmän. Maalilla voi kuitenkin maalata hyvin tasaisen pinnan, ja tosiaan vain yksi kerros riittää.

Sain testiin myös Annie Sloanin oman wall paint-pensselin. Me ollaan niitä remppaajia jotka ostaa aina halpoja pensseleitä, ja tuskailee kun karvat irtoaa jne. Voin sanoa että on kyllä iso ero tällaiseen laatupensseliin! Tuolla Annie Sloanin pensselillä oli ihana levittää maali. Pitkät harjakset oli miellyttävät, karvaa ei juurikaan irronnut ja pensseli oli hyvän tuntuinen kädessä ja laadukas. Plussaa tietty kauniista puisesta ulkonäöstä, ja siitä että pensseli on varmasti pitkäikäinen. Lisäksi se on helppo putsata, kun nämä Annie Sloanin maalit irtoaa pelkällä vesipesulla. Tästä iski tarve ostaa myös kalusteiden maalaamisellekin Annie Sloanin pieni pensseli.

Mielestäni Annie Sloanin maalit sopii todella hyvin vanhaan taloon, jo väreiltään. Kauniin matta pinta on kuin tehty tänne. Maalit on hajuttomia, kuivuu todella nopeasti ja on niin helppoja käyttää. Pidän kovasti Annie Sloanin chalk paint™-maaleista, eikä nämä wall paint-maalitkaan olleet yhtään sen huonompia. Innolla odotan että pääsen myös aulan paneelit maalaamaan näillä.

Annie Sloan Wall paint™ on perinteisempää chalk paint-maalia pyyhittävämpi ja hankausta kestävämpi maali, siksi se sopii paremmin seinille. Wall paint-maaleja voi sekoittaa keskenään, ja siten luoda uusia sävyjä. Ne toimii myös liitutauluna, mikä mun mielestä lisää entisestään käyttötarkoitusta. Olen miettinyt työhuoneessa ison kaapin tai muuriseinän maalausta näillä tummiksi, ja niitä voisi myös liitutauluna käyttää. Toki tähänkin sävyyn voi kirjoitella, liitutaulunhan ei tarvitse olla musta.

Lisää Annie Sloan wall paint™-maaleista ja sävyvaihtoehdoista löydät tietoa täältä. Måla & Moren nettikauppaan pääset täältä. Itse liike sijaitsee siis Helsingissä Museokatu 34:ssa, kävelymatkan päässä rautatientorilta.

Lisää kuvia tulossa uudesta työhuoneesta, kunhan saadaan viimeiset tavarat paikalleen.

-Henna-

Kommentit (3)

 1. Sonja

  Kivan näköinen lopputulos. Pitääkin käydä tutustumassa lähemmin tuohon valikoimaan. 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos!:) Kannattaa!

 2. Miehen työhuone – Meillä Kotona -blogit

  […] ja seiniin tuli Annie Sloanin Wall paint-maalia, sävyllä Duck egg blue*. Lisää maalista juttua täällä.  Valitettavasti valo vähän vääristä sävyä, oikeasti sävy on hiukan tummempi ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *