Työhuoneen lattia valmiina ja kuulumisia

Täällä taas! Pahoittelut pienistä blogitauoista. Pääsiäinen meni niin kiireessä että en ehtinyt kuin Facebookiin ja Instagramiin laittamaan kuvat miehen työhuoneen remppatilanteesta. Täällä nyt ollaan kuitenkin vihdoin, ja ajattelin vähän kuulumisia kertoa.

Pääsiäinen meni todella kivasti ja tehokkaasti. Tosiaan kahvittelemassa ollaan oltu ystävien ja sukulaisten kanssa. Tein mm. kuvan valkoisia rocky roadeja jotka upposi kyllä lapsille nopeasti. Noissa on sekoitettu keskenään sula valkosuklaa, suolapähkinöitä, vaahtokarkkeja ja joku pääsiäisrae-sekoituspussi ja jäähdytetty levyksi. Päälle ripottelin vielä värikkäitä nonparelleja niin tuli kivan pääsiäismäinen herkku.

Rahkapiirakkaa sai syödä kaksin käsin pääsiäisenä, samoin suklaamunia. Vieläkin napsin pöydältä viimeisiä suklaamunia, ja yök, alkaa tulla jo korvista mokomat… Täytyy ottaa taas ryhtiliike ja jättää herkut pois. Pääsiäisenä myös kaikki hetket kun ehdittiin, Samin työhuonetta tehtiin. Sami saattoi aamulla ennen kylään lähtöä vahata lattian, jotta se olisi illalla kuiva jne. Kun vielä tuo sää muuttui noin ihanan keväiseksi ja lumet suli, ei tosiaan ollut tekemisen puutetta. Naurettiinkin kun koko eilinen rampattiin sisälle ja ulos. Välillä vähän pihalla siivottiin ja haravoitiin. Laitettiin Nestorille hiekkalaatikko kuntoon. Kukaan ei sillä leikkinyt viime kesänä, joten nyt piti hiekkaa myllätä ja lisätä, naulata reunoja kiinni jne.

Ihan älytön vimma olisi nyt tuota pihaa laittaa, meillä on tosiaan lumet melkein kokonaan jo sulaneet. Ihan paras fiilis tämä kun pääsee ensimmäistä kertaa haravoimaan, ja aurinko paistaa. Ilokseni huomasin myös että viime syksynä ekaa kertaa istuttamani tulppaanit on nousemassa kukkapenkistä.
Nyt kuitenkin puutarhahölinät vielä sikseen. Me saatiin tavoite tosi hyvin toteutettua, ja Samin työhuone on nyt remontoitu. Jopa listat on paikallaan! Eilinen ilta aloitettiin tavaroiden raivaus, hiukan epätoivoista mutta kaipa kaikki löytää paikkansa.

Tilanne on nyt siis se, että huoneessa on pari kaappia jo paikallaan, muut huonekalut vielä puuttuu. Huoneeseen pitäisi hakea vanerilevyjä joista teemme ison pöydän ja avohyllyjä. Samin kaikki tietokoneosat, työkalut ym pitää lajitella ja keksiä niille paikat. Ikeasta täytyy hakea pöydänjalat, paljon säilytyslaatikoita, taulun kehyksiä jne. Ne vanerilevytkin pitää käsitellä tummaksi. Eli tekemistä riittää edelleen….

Kuva ei näytä vielä miltään, mutta voin sanoa että kiva huoneesta tulee. Samikin on tosi tyytyväinen mun valintoihin. Seinien väristä kerron myöhemmin lisää, tuossa kuvassa sävy ei edes näytä oikealta. Lattiasta ajattelin kuitenkin kertoa.

Tuolla siis haluttiin jättää rouhea lattia, ja lattia putsattiin, tasoitettiin paikoin ja hiottiin. Päätin laittaa Osmo colorin öljyvahaa lattiaan maalin sijaan. Kaupassa arvoin punatammen ja tumman tammen välillä sävyä. Olin ensin ottamassa tummaa tammea, mutta sitten kuitenkin tuntui että se ei ole hyvä ja otin punatammen. Onneksi! Mies veti tuon vahan lattiaan, ja sävy oli täydellinen. Just sama sävy jota lattiassa jo paikoin oli. Se toinen sävy olisi ollut liian tumma eikä olisi korostanut lattian omaa sävyä. Värillisen kerroksen päälle kuuluu laittaa vielä väritön vaha, ja siihen valitsin matan vahan. Sekin oli tosi hyvä. Nyt lattia on lämpimän sävyinen, sopivan rouhea ja mukavan tuntuinen jalan alla. Vahan pitäisi myös hylkiä vettä ja olla helposti pyyhittävissä.

Vaha kuivui 12 tuntia, joten kaikenkaikkiaan tuo lattian käsittely oli todella nopea juttu. Vielä en ole selvittänyt voiko tuon päälle maalata. Haluaisin nyt aulan lattiaan saman pohjalle, ja päälle maalaisin ruudukon. Jos se on mahdollista.

Nyt loppuu tämä pitkä postaus, toivottavasti pian tulisi kuvia valmiimmasta huoneesta!

-Henna-

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *