Blogit
Koti asemalla

Tyhjentynyt keittiö. Tosin vain hetkeksi.

Tänään saatiin haikeana katsella auringonpaistetta vain ikkunasta, lasten edelleen sairastaessa. Koska päivä meinasi mennä taas aivan vetelehtimiseksi (menikö tuo sana oikein?), oli pakko keksiä jotain puuhaa ja kuin vahingossa aloitin keittiön ison puunauksen. Tiedättekö sen tunteen kun joku pieni juttu alkaa häiritsemään ja kun tartut siihen, yhtäkkiä kaikki on aivan hyrskynmyrskyn?
Mua on häirinnyt jo pitkään se, miten huonoon kuntoon meidän melko uudet keittiön puutasot ovat menneet. Tasot olisivat kaivanneet öljyä pintaansa jo ajat sitten, ja hiomista, ovat aivan kamalan raidalliset jo nyt.
Kuten tiedätte, meillä nuo tasot ovat yleensä aika täynnä krääsää, joten öljyäminen ei suju tuosta vaan. Niin minä sitten tyhjensin tuon ensimmäisen tason, puunasin välitilan ja liesituulettimen, kaikki tasolla olleet esineet, kaappien ovet, kahvinkeittimen… Pistin miehen hiomaan ja öljyämään ja nyt on kaikki siis aivan hyrskynmyrskyn odottelemassa tason kuivumista.
Mähän siis inhoan siivoamista ja välttelen kaikkea tällaista viimeiseen asti. Taas totesin että siivoaminen voisi olla ihan kivaakin ellei se lika vain siirtyisi pyyhkiessä ja heti seuraavana päivänä ei olisi taas likaista. Onneksi on keksitty ihmesieni jolla lopulta sain paikat siistiksi. Samalla korvissa soi Marko Paanasen ohjelmassaan sanoma lause ”Paras sisustusvinkki on pitää paikat siistinä”, tai jotenkin noin se meni. Turhahan se on sisustaa ja laittaa jos on likaista ja tavarat ei ole oikeilla paikoillaan.

Nyt on upea ja tasainen taso mutta kyllä nauratti, keittiö näyttää aivan oudolta kun tasolla ei ole mitään! Olisi niin helppoa pitää tuollainen keittiö siistinä, mutta ei, mun mielestä tuo näyttää tylsältä ja ankealta. Okei, jotain tavaraa tekisi mieli nyt samalla karsia mutta mä tiedän ettei se tule tapahtumaan. Meidän koti on täynnä krääsää ja siitä ei päästä ikinä. Tosin samaisen Paanasen avulla sain kipinän että kaapit ja ullakon voisin silti edelleen siistiä ja heittää jälleen turhaa tavaraa laatikkoon ja kirppikselle/roskiin. Vaikka meillä onkin runsas koti niin olisi silti kiva joskus löytää heti mitä etsii ja karsia kaapeista turha krääsä, en oikeasti ymmärrä miksi kaikkea pitää aina säästää…

Toivottavasti nyt kuitenkin hetki osataan kohdella tasoa varovaisemmin ja ainakin nyt paikat kiiltää auringonpaisteessa! Ehkä sitten joskus miljoonan vuoden päästä tartun siihen kaappien sisällön siivoamiseen myös. (Luulisi niiden olevan vielä siistit kun vastahan me muutettiin tänne ja järjestettiin ne.)
Huomenna sitten vuorossa toinen taso, ja kaikki tämä sama uudelleen. Näyttää meinaan siltä ettei huomennakaan päästä mihinkään kun katsoo tuota vieressä raatona makaavaa poikaa…

-Henna-

Ps. Huomenna tiedossa yllätys, pientä lisävipinää taas tiedossa tässä talossa. Koskapa täällä tylsää ehtisikään olemaan…

Kommentit (9)

  1. Otavanmuori

    Meillä ikean koivutasot. Myös teräsaltaan ympärillä. Käsitelty öljyvahan seksella,valmiina rautakaupasta ostettu. Tykkään tosi paljon ja kestää hyvin tälläistä laiskempaakin siivoojaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *