Blogit
Koti asemalla

Tuunailuja

 Maalasin pitkästä aikaa yhden tuolin taas. Tästä tulikin heti yksi mun lemppareista, tykkään tosta sävystä niin paljon! Tuolin sain joskus pikkuveljen tyttöystävältä ja pitkään jahkailin että millaisen siitä maalaan, tuoli kun oli itsessään jo puunvärisenä kaunis, mutta ei mun tyyliä kuitenkaan. Kerran rautakaupassa tämä väri oikein kutsui mua kaukaa maalisävyhyllystä, ja sen otin. Sävyä joku jo aiemmin kyseli facebookissa joten tämähän on sävy: NCS S 1030-B60G ja maali on Helmi kalustemaalia, puolihimmeää, sitä riittää se sellainen pieni 0,225 litran purkki oikein hyvin. Himmeä/puolihimmeä on ehdottomasti mun suosikki kalusteissa, ja oikeastaan missä vaan. En oikein kiiltävästä välitä. Tuoli tulee nähtävästi makuuhuoneeseen meikkipöydän tuoliksi.

 Makuuhuoneen tapetointi eteni ihan kiitettävästi tänä viikonloppuna, reilu puolet on tapetoituna. Oltais tapetoitu enemmänkin mutta viimeisissä seinissä on vielä tasoitettavaa ennen kuin voi tapetoida. Myös lattialistoja olen maalaillut, niistä tulee tosi kauniita Uulan into-sisustusmaalilla, sekin puolihimmeänä. Maalissa on tosi tärkeää sävyn lisäksi kiiltoaste ja itse maalityyppi, ja kyllä nuo perinnemaalit on oikeasti kauniita!

Haettiin myös vihdoin varastosta tuo vanha pöytä. Tuohan löytyi meidän varastosta kun tänne muutettiin, ja heti päätin siitä jotain tehdä. Aiemmin sille ei vaan ole ollut aikaa eikä paikkaa. Nyt se tulee olohuoneeseen pieneksi työpöydäksi, luultavasti ikkunan eteen. Vielä en kerro mitä sille teen, näette sitten.:) Tuleva väri saattaa jopa yllättää…
Meidän kissat ja koira jostain syystä tykkää siitä hirveästi. Ne on koko illan majaillut sen luona, koira (tuo musta möykky) alla ja kissat päällä. Varmaan aika paljon hajuja tuossa, ja Unto nyt majaili tuossa koska itse olin vastapäisessä huoneessa maalaamassa, ja sinne koiralla on kielto tulla. Joten herra sitten majaili ovella pöydän alla vahtimassa…

Löytyi muuten pöydän laatikosta kiva pieni ekstra-ylläri. Junalippu vuodelta -79. Helsinki-Hämeenlinna, 9 markkaa maksoi. Vähän on hinnat tuosta noussut… Tämäkin tietysti säästetään, kehystetään ja lisätään eteisen juna-aiheiselle seinälle.:)
Kaikenkaikkiaan tosi mukava remppaviikonloppu, sai tehdä kaikkea kivaa, tapetoida ja maalata. Ne on juttuja joista oikeasti nautin ihan täysillä, maailman paras tapa rentoutua, itsekseen touhuten, radio taustalla soiden. Ylen kanavalla soi tänään vielä sopivasti vanha elokuvamusiikki, sopi niin tunnelmaan, päivä täynnä nostalgiaa.

-Henna-

Kommentit (20)

 1. kiskoarkea

  Kuvan lippu ei ole varsinainen junalippu lainkaan, vaan näyttäisi olevan erillinen istumapaikkalippu kahdelle hengelle – vieläpä tupakkaosastoon.

  Tuohon aikaan tavallinen junalippu ei sisältänyt istumapaikkaa, vaan varman penkin halutessaan täytyi ostaa erillinen istumapaikka. Tässä tapauksessa sen lisähinta oli siis 4,50 per naama.

  Junalippujen hinnat ovat toki nousseet, kuten kaikki muutkin hinnat, mutta eivät aivan noin paljoa. 🙂

  • hennaasemalta

   Ahaa, ai istumapaikat myytiin erikseen! Kyllähän siinä istumapaikka lukeekin, mutta en osannut ajatella että sellainen lipuke on myyty erikseen.

 2. Retromoderni

  Mun vanhemmillani on tuollaisia tuoleja useampi, olen suunnitellut ottavani ne meille ja maalauttaisin jokaisen eri värillä keittiön pöydän ympärille

  • hennaasemalta

   No ni! Noi on kyllä ihanan mallisia tuoleja, ja ihan mukava istua.:)

 3. Anonyymi

  IHANA PÖYTÄ!!!…ja ihana talo kokonaisuudessaan. Kyllä olette jaksaneet remontoida!!

  • hennaasemalta

   Kiitos.:)

 4. Anonyymi

  Hei, miten maalaat huonekalut? Pensselillä vai ruiskuttamalla? Minunkin pitäisi maalata vaikka mitä mutta en tiedä miten kannattaisi se tehdä.

  • hennaasemalta

   Ehdottomasti pensselillä. Ensinnäkin mä olen huono ruiskuttamaan, ja mun mielestä pensselin jälki on kaunis. Lisäksi se on se perinteisin tapa eli sopii tänne parhaiten.:)

   Yleisesti mä neuvoisin jos oot aloittelija maalaamisessa, että kannattaa ehkä ostaa vesiohenteista maalia jolloin tarvikkeet on helppo pestä. Muista aina sekoittaa maali hyvin, hio tarvittaessa huonekalut hyvin ja ei kun maalaamaan. Maalaamisessa mulla ei ole mitään sääntöä muuta kuin että pitkiä samansuuntaisia vetoja niin hyvä tulee.:) Eikä liian paksulti ettei maali ala valumaan.

 5. Liisa

  Muistan nuo liput 🙂

  • hennaasemalta

   Aika kiva! Mua ei ole tuolloin vielä ollut olemassakaan!:D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *