Blogit
Koti asemalla

Tuparit

 Päätin innoissani pitää pienet tuparit läheisille. Tarkoitus ei ollut tehdä siitä mitään isoa juttua, mutta niinhän siinä sitten kävi että innostuin oikein leipomaan uudessa keittiössä, ja leipomisiin menikin pari iltaa.
Mulla on Leila Lindholmin Pala kakkua-keittokirja ja seuraan innolla Liviltä hänen sarjaansa Leila leipoo.
Kirjan innoittamana tein salaatin kylkeen ihan mielettömän hyviä Focaccia-leipiä, marjaisan juhlapiiraan, keksejä sekä ihan elämäni ensimmäisen kerran marenkeja!

Oikeasti, leivoin siis enempi kuin varmaan koko viime vuotena yhteensä.:D Uskon että leipominen jatkuu uudessa keittiössä yhtä innolla, noita leipiä teen varmasti vielä monesti.
Viikon päästä onkin toiset tuparikahvittelut miehen lähisuvun kanssa, silloin taas herkkuja.:)

Meillä alkaa huomenna arki. Pitäisi jaksaa taas yksin lasten kanssa kaikki päivät, ja mua ei huvittaisi yhtään… Mielelläni pitäisin miehen täällä kotona aina jos voisin… Emme edes joudu olemaan liikaa yhdessä kotonakaan koska kumpikin touhuaa omia remppa ym juttujaan ties missä. Tällä viikolla oli päiviä jolloin en nähnyt miestä juuri ollenkaan vaikka olimme koko päivän samalla tontilla.:D

Mutta se arki nyt pakosta alkaa, toivottavasti meidän perheen flunssat pysyisivät nyt poissa, kaikki paitsi minä ollaan sairasteltu pitkin lomaa… Odotan jo talvea (tosin en kylmyyttä joka hiipii taloon jo nyt!) ja lunta, hullua kyllä. Syynä varmaan tosin se, että meidän kuistinkorjaus, ulkomaalaus ym hommat ei todellakaan ole menneet putkeen. Talvella ei tarvitsisi niitä enää miettiäkään… Siitä aiheesta lisää toiste, ottaa vaan niin päähän että en tiedä miten päin olisin kun asiasta kerron lisää…

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

-Henna-

Kommentit (8)

 1. Anonyymi

  Teidän keittiö on aivan upea ! Todella paljon olette nähneet vaivaa ja hienoa, kun pääsette nauttimaan työnne jäljistä.
  Ihania kuvia. Onnea uuteen keittiöön !

 2. Anonyymi

  Tuo piirakka näyttää todella hyvälle, oliko se myös sitä? Jos suosittelet niin jaksaisitko jakaa reseptin tai ainakin kertoa mitä siinä on täytteenä. =)

 3. hennaasemalta

  Anonyymi: Voi kyllä, kyllä ne piristää!:)
  Mikä on "tarpeeksi kauan"?:D Oon mä näitä hommia tehnyt kohta kolme vuotta, alkaa olemaan jo sen verran että todella tietää mitä tämä on. Mä aiemmin kirjoittelin enemmänkin mun työstä, mutta olen päättänyt tarkoituksella jättää aiheen oikeastaan kokonaan pois täältä. Meillä on salassapito erittäin tiukkaa, mistään ei saa pystyä arvaamaan kuka meillä nyt on tms. Voisin tietty vielä töissä kysyä että voinko jotain omia ajatuksia kertoa koska tiedän että tämä työ kiinnostaa monia.:)
  Meillä on tuttu vuokralainen tulossa tähän ihan pian. Hän laittaa vähän tapettiakin sinne ja tekee pientä pintaremppaa. Yhdessä olemme vähän tapetteja jo katselleet. Muuta en oikeastaan haluakaan kertoa täällä ilman hänen lupaa, jotta yksityisyys säilyy. Mutta vuokra-asia on siis oikein hyvällä tolalla, olemme oikein tyytyväisiä tilanteeseen.:)

  Anonyymi: Voi kiitos!:)

  Anonyymi: Itseasiassa se oli vähän pettymys… Parempi on mun mielestä ihan perus mummonpiiras. Tuohon tuli täytteeseen esim mantelimassaa, mutta en nyt tiedä maistuiko se siinä hirveästi, ja löysäksi jäi piiras, pidin sitä uunissakin tuplasti kauemmin kuin ohjeessa…:/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *