Blogit
Koti asemalla

Tumman boheemia

Sikarin tuoksua, tummaa, rosoista, sulkia, täytettyjä lintuja, mustaa, ruskeaa nahkaa, kulunutta pintaa, mennyttä aikaa, vanhoja kirjoja, messinkiä… Mä olen jotenkin todella viehättynyt nyt sellaisesta tumman boheemista sisustustyylistä. Vähän vastapainoa ainaiselle valkoiselle. Kävinkin Pinterestissä klikkailemassa kuvia aiheesta ja laitoin niitä tänne teidänkin iloksi. Ettei aina vaan näitä meidänkin kulmia.

Kaikki kuvat ei ole täydellisiä mun silmiin, mutta niissä on juttuja joista tykkään. Esimerkiksi William Morrisin tapetit. Meidän aulaanhan Morrisia tuleekin. Lisäksi kaikki kirjaillut kankaat, tummat seinät, tumma puu. Tavallaan näyttää siltä että tavarat on vaan tullut jostain ajan myötä, sellainen sekasoppa. Silti kaikki on hyvin tarkkaan valittua.
Mä kun olen saanut koko kodin sisustaa, ja miettiä listojenkin värit (mikä on välillä yllättävän vaikeaa) niin kiinnitin huomiota myös tuohon vaaleampaan keittiökuvaan. Siinä on hauskasti valkoisen kaakelin päällä tumman puinen lista. Ei tulisi itsellä ekana mieleen. Kuvissa on paljon vanhoja valokuvia seinillä myös, erilaisissa kehyksissä. Se on aika punainen lanka näissä kuvissa.

Olen myös alkanut haalimaan kotiin lisää viherkasveja, niitäkin kuvista löytyy. Vielä kun muistaisin pitää omani hengissä…

Meidän sisustushan on melko vaalea pääosin, mutta aulaan ja miehen työhuoneeseen tulee tummempaa, vähän just boheemia tyyliä. Pääsen siis tuotakin tyyliä täällä toteuttamaan. Välillä on vaan vähän vaikea pitää se punainen lanka tässä sisustamisessa. Jokin yhdistävä tekijä.
Mä silti toivon että se lanka siinä kuitenkin jollain tasolla pysyy. Toki myös eri huoneissa on eri käyttötarkoitus jotka otettava huomioon. Toisaalta myös esimerkiksi mun valoisa työhuone ja Samin tumman boheemi huone tulevat olemaan kyllä kuin yö ja päivä. Ehkä se ei kuitenkaan haittaa, pysyypä mielenkiinto sisustuksessa kun täältä löytyy vähän kaikkea eikä samaa tyyliä huoneesta toiseen. Eihän me Saminkaan kanssa olla samanlaisia niin miksi huoneetkaan olisi? En mä tee miehelle mitään tyttöhuonetta.

Samin huoneessahan valmistui jo pikkuinen ”takahuone” jossa tuota boheemia tyyliä todella riittää. Mä niiiin haluaisin päästä sen huoneen kuvaamaan, mutta sielä on niin hirveä kaaos että ei toivoakaan. Kaaoshan sielä tulee olemaan aina jollain tasolla, saakin olla, mutta nyt ei pysty kuvaamaan. Ahdistaa mennäkin sinne kun ovesta ei suunnilleen mahdu sisään. Mies kuitenkin itse viihtyy ja se on pääasia. Tosin pahin kaaos helpottaa kun saadaan se itse huone valmiiksi.

Yllä olevissa kuvissa mua viehättää hirveästi tuo tauluseinä. Kulmassa olevaa kuumailmapallo-koristetta olen etsinyt vuosia. Pariisissa meinasin yhden keväällä ostaa, enkä ostanut. Harmittaa…
Tuo keskimmäisen kuvan violetinruskea seinä on myös tosi hienon värinen!

Mulla on hirmuinen hinku päästä yleensäkin jatkamaan tuon aulan ja miehen huoneen remppaa. Sitä hitsin aikaa vaan ei ikinä ole. Olisi kiva päästä toteuttamaan tuota boheemia sisustustyyliä, miettiä mitä kaikkea kivaa sinne voisikaan laittaa. Tosin se tarkoittaa kirppisten ja antiikkiliikkeiden hurjaa koluamista.

Huomatkaa mun lintuvalaisimen pienempi versio 😉

Boheemista tyylistä tykkääville vinkiksi pari Instagram-käyttäjää joita seuraan: @annacate ja  @dromma. Heillä on juuri tätä tummaa boheemia tyyliä, Willian Morrisin tapetteja jne. Hirmuisen mielenkiintoista vaaleiden skandinaavisten kotien rinnalle.

Toinen vinkki on pieni puoti Götan maailma Korkeavuorenkatu 9:ssä Helsingissä. Törmäsin sinne vahingossa kerran ystäväni kanssa, ja ai että onkin jännä pieni liike. Puoti tuoksuukin sellaiselle vanhalle sikarille. Se on täynnä pientä mielenkiintoista vanhaa tavaraa, ehkä pikkuisen pelottavaakin täytettyine eläimineen ja irtopäineen. Kannattaa käydä katsomassa jos haluaa nähdä jotain vähän erilaista. Itse en ole käynyt taas pitkään aikaan, mutta pitäisi käydä.

Tällaista sikarintuoksuista tyyliä tällä kertaa. Tykkäsitkö? Edes joistain pienistä jutuista? Mielelläni myös haluaisin tietää jos sulla on vinkata vastaavia kivoja insta-käyttäjiä tai liikkeitä joissa käydä.

-Henna-

Kuvat Pinterest. Linkit täältä ja täältä

Kommentit (16)

 1. Niina

  Mä myös seuraan annacaten ihanaa blogia Another Side Of This Life. Niin kaunista! 🙂 Itse kanssa tykkään boheemista kodista mutta en osaa elää yhtään boheemisti. Täytyis opetella 😉

  • hennaasemalta

   Hei totta muuten, mäkin joskus käynyt sielä blogissa! Oliskohan ollut joskus sun vinkkaama…? Jostain syystä jäänyt nyt lukematta, täytyykin käydä katsomassa.
   No hei onhan teilläkin aika boheemia! Ei ehkä ihan niinkuin näissä kuvissa, mutta jollain tavalla kyllä. Niin tai näin, teidän koti on edelleen mun top 5 suosikkikoti-listassa. 😉

 2. Tiina / Villa Namu

  Tykkäsin. Johtunee siitä, että löytyi paljon elementtejä joita itse käytän 🙂

  Götan maailma – todella erilainen paikka kuin mikään muu. Kaupan neliöihin nähden siellä saa menemään uskomattoman kauan aikaa 🙂

  • hennaasemalta

   Kiva. 🙂
   Toi on niiiin totta. Ihan hirveästi katseltavaa. Pitäisi melkein ottaa tuoli alle, kuppi käteen ja vain istua katselemassa. Se puotihan onkin sen kokoinen että sinne ehkä just se yksi tuoli mahtuu… 😀

 3. Titi

  Kiitos Henna kun jaoit henkilökohtaisen surusi kissasi poismenosta. Sain siitä suurta lohtua ja vertaistukea, kun juuri eilen jouduin hyvästelemään oman kissani joka jäi auton alle. Sitä surun määrää ei voi kuvailla, tuntuu kuin olisin pudonnut syvään kaivoon. Kuitenkin blogisi toi lohtua, kun tajusin että en ole ainoa maailmassa joka menettää lemmikkinsä. Lähetän sinulle voimahalin ja syvimmät osanottoni.

  • hennaasemalta

   Voi, otan osaa… Kiitos kun kerroit tämän, antaa voimaa ja syyn jatkossakin kirjoittaa vähän henkilökohtaisempiakin juttuja. Niitä kun ei ole aina helppo kirjoittaa…
   Suru ottaa aikansa ja nämä pikkuiset ystävämme jäävät ikuisesti muistoihin.
   Voimia kovasti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *