Blogit
Koti asemalla

Tulipa taas tehtyä

 Meillä on muksu kipeänä, joten ollaan vaan kotona taas. Mulla on itsellänikin jotenkin tosi laiska olo, mutta olen mä jotain saanut aikaiseksikin.
Tein Tilda-kirjasta jo pari päivää sitten sisätossut. Ajattelin jo ajat sitten että teen vielä joskus kasan näitä vierastossuiksi. Nyt tässä talossa nämä olisi vielä enemmän tarpeen. Saa nyt nähdä teenkö näitä enempää, yritän ainakin.

Nämä on ihan kivat, mutta pohja on turhan ohut ja nämä oli liian isot minulle. Täytyy testauttaa jollakin jolla on vähän isompi jalka. Olen myös tekemässä toisesta Tilda-kirjasta toisenlaisia tossuja, niistä lisää myöhemmin jos onnistun.

Esittelin teille myös viime postauksessa ihania vesiväritöitä. Janine Draysonin työt ovat toki ihania, mutta en tiedä haluanko tuon tyylisiä kuvia tänne kuitenkaan. Pidän nyt enemmän selkeistä kuvista. Ne ovat kuitenkin harkinnassa, kunhan muutetaan tuonne toiselle puolelle. (Siihen mennessä on varmaan jo ihan uudet jutut ja haaveet).
Mietin myös, osaisinko itsekin. No, tänään purin kiukkuani monia asioita kohtaan, ja aloitin piirtämisen.
Tämä on siis mun ensimmäinen piirustus vuosiin, joten ei saa nauraa!:D Meinasin ensin etten edes näytä tätä, mutta hemmetti, mun blogissa kaikki ei ole niin justiinsa.
Mun mielestä tästä on hyvä lähteä:

Otin vähän ideaa ja tyyliä Janinelta. Kanat, pöydän ym otin mallia uusimman Toivekoti-lehden kuvista. Mä en ole ikinä osannut piirtää päästä, olen aina ollut kopioija. Piirustus sujui ihan ok, sitä mun entistä tuttua tyyliä, pientä piiperrystä, joka ei ole niin justiinsa. No, värit sitten pilasi tän. Pienet yksityiskohdat tein Promarkereilla, mutta mulla ei ollut tarpeeksi kivoja pastellivärejä. Taustan vedin pikaisesti vesivärillä ihan vääränlaiseen paperiin. Tuli aika suttuinen ja höntin värinen, mutta hei, tämä oli vasta harjoitus!
En siis ole mikään mestari, mutta on kiva tietää että vielä osaa jotain pientä kivaa piipertää halutessaan.:) Tuli myös kamalasti uusia ideoita mitä piirtää. Ehkä kuitenkin ensi kerralla kokeilen puuväreillä värittämistä. Se oli nuorempanakin enempi mun juttu.:) Ne tottelee kättä vähän paremmin kuin leviävä vesiväri. Lisäksi mietin että jos teen enempi sellaista ”Mauri Kunnas-tyyliä”, eli kuva täynnä kaikkea pientä, niin niitä ei kyllä vesiväreillä voi värittää.
Oi oi, on tämä sitten kivaa toteuttaa itseään! Miten ihmeessä mä selvisin elämästä niin monta vuotta ilman mitään käsitöitä?? No, kai sitä teini/nuoruusvuosina oli vähän eri mielenkiinnonkohteet…:D
Ja vaikkei työ täysin onnistunut, niin potutukseen se auttoi. Vähän.
-Henna-

Kommentit (9)

 1. hennaasemalta

  Kirsi: Kiitos!:)

  Lazur: Kiitos! mun mummikin kommentoi että mun pitäisi tehdä satukirja, kun tämän näki. Se olisikin ihanaa tehdä! mutta en osaa tehdä ihmisiä, en ole ikinä osannut, että niitä ei kyllä sitten ainakaan siinä olisi.:D

  Eija: Niinpä, jännästi huomaan että kyllä tämä mun tyyli on tämä mikä se on aina ollut. Lapsena en juuri muuta tehnytkään kuin piirtelin mallista kaikkea pientä. Silloin tosin jaksoin paremmin tehdä sellaista pikkutarkkaa, nykyään teen vähän sinnepäin. Joka viivan ei tarvitse olla täydellinen. Akvarellipaperia mulla varmaan onkin, mutta ei mitään hajuakaan missä…:/ ja jep, kunnon kynät pitää hankkia. Mulla on sellaisia kyniä pieni paketti, joilla olen leimasinkuvia väritellyt ja joissa voi vedellä levittää sitä väriä myös. Eli onko ne sit just noita akvarellikyniä?

  Kioto: Kiitos!:)

  Liinu: Kiitos!:) Niinpä, se oli tarkoituskin. Olisi kiva kun saisin noita tehtyä ennen Mikin synttäreitä, niin vieraat vois vetää ne jalkaan kun tulee sisään.:) Pikkuisen kyllä epäilyttää että ehdinkö enää…:/

 2. VILLAKÖLHIN PIHAMAA

  Suloiset töppöset! Ja täytyy sanoa, että tosiaan jos toi on nyt sun eka maalaus aikoihin, niin mihin vielä pystyt! Itse kun en osaa piirtää tai maalata…mutta mieleni tekisi kokeilla jotain suttuista työtä, jossa hahmot ei niin selviä. Ehkä sitä vielä tulee kokeiltua 🙂

 3. Vila-täti

  Ihanaia kuvia olet maalanut! Vesivärien kanssa on paperi vaan tosi tärkeässä roolissa… Opin sen kun olin yksi kesä Suomenlinnassa akvarellikurssilla. Harmittavan vähän vaan tulee ikinä maalailtua….:(
  Aurinkoista kevättä Asemalle, teillä on tosi viihtyisää ja blogiasi on tosi kiva seurata. Laitathan sitten kuvia pikku-kisusta ♥

  p.s."mitä nuoret edellä, sitä vanhat perässä" pitihän munkin aloittaa bloggailu, joka on näillä koneenkäyttötaidoilla melkoisen haastavaa, mutta hauskaa! "Oppia ikä kaikki…"

  t.Hanna
  villavilanto.blogspot.com

 4. hennaasemalta

  Niina: Kiitos!:) Niinpä, kaikki on mahdollista, että siitä vaan kokeilemaan.:D

  Vila-täti: Joo, itseasiassa mä kävin jo kurkkaa sun blogia Kertun blogin kautta! Oli tosi kivan näköinen, se fontti ym!:)
  Niinpä,se paperi on tärkeää. kyllähän mä tiesin että tuo paperi rypistyy, mutta tuo nyt oli tollainen kokeilu…:) ja onhan kynät, maalit ym tärkeitä myös.
  Kiitos!:) Laitan kuvia!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *