Blogit
Koti asemalla

Toimii kuin junan vessa…

Mä nyt laitan meidän wc:n muodonmuutoskuvat myös, vaikka tuo wc onkin aika ruma…
On tämä silti parempi kuin 1900-luvun alun huussit, tai tuo mitä tämä oli alkuun kun tänne tultiin.
 Tämä wc on tehty tänne 90-luvun lopulla, ja sen kyllä huomaa, sori vaan…
Siis ihan kivan kokoinen, isompi kuin meidän edellinen, mutta niin epäsiistin näköinen että en edes yritä sitä sisustaa.

Mutta tosiaan, parempi kuin mitä oli.:D Ei lue enää miljoona ”necrua” seinällä. eikä vessanpytyllä.
Tästä me aloitettiin kaverin kanssa, kun taloon tultiin. Päätin että tämä on pakko siivota ensin, tai lapset ei uskalla vessaan. (Kyllä ne ekat kerrat pissailikin pöksyyn…)
Tuo teksti lähti kaakelista ihan Patapatalla, mutta saumoihin jäi mustaa. Meinasin ne maalata sellaisella valkoisella saumatussilla, mutta se olisi ollut liian valkoinen taas, joten annoin olla. Pytty myös puhdistui patapatalla. (Tosin wc-rengas/kansi pitäisi vielä vaihtaa koska teksti vähän vielä siitä paistaa ja kantta on poltettu sytkärillä. )
Muutoin seinät maalasin kosteidentilojen maalilla, valkoisella. Sekin raikasti vähän vessaa, entinen valkoinen oli niin kellastunut. Katto puhdistui pesulla.
Lattia kaipasi kunnon kuurauksen ja suihkuhana piti vaihtaa. SEKIN oli revitty irti…

Jos jollain on ideaa millä saisin tuota vessaa, kaakeleita varsinkin, vielä ”raikastettua”, niin saa kertoa, kiitos!

Nyt kun saatiin vihdoin edellinen koti siivottua ja imuri tänne, niin pitää tehdä eka kunnon siivous täällä muuton jälkeen, ja puunata tuo vessakin uudelleen.
Ehkä tämä tästä. Vielä kun paranee kunnolla.

Sami sai muuten ikkunan tänään paikalleen siihen eteisen ulko-oven yläpuolelle. Taas valaistui eteinen niin paljon! Mitä se onkaan sitten kun kaikki paikallaan…:)
Lisäksi makuuhuoneen suojalevy lähti vihdoin kun pakkaset laski. Sielä tosin on jokaikinen ulkolasi rikki (=6 ruutua) eli saattaa vähän kestää…Toivottavasti ei tule kovat pakkaset enää tai jäädytään pelkillä sisälaseilla…
Joka tapauksessa makkari on nyt niiiin erilainen! Ihanaa!:) Vielä kun saan vaatteille lipaston, vaatteet sinne lipastoon ja tavarat paikalleen (toiv pian) niin laitan sieltäkin kuvia.

Kommentit (10)

 1. hennaasemalta

  Kiitos kaikille vinkeistä!:)
  Mä olen kanssa kuullut kaakelimaalista, ja uskon että sillä ilme muuttuisi täysin, mutta en nyt lähde siihen urakkaan koska hommaa on muutenkin niin paljon ja se ei ole "pakollinen" homma. Sen saatan ehkä sitten tehdä tuolla isolla puolella, sielä kun on kamalat ruskeat vessat. Tai sitten rempataan suosiolla kokonaan ne vessat joskus.
  Täytyy siis kokeilla jotain tollaista kunnon pesua, olisko se sitten tuo Universal stone..

 2. VILLAKÖLHIN PIHAMAA

  me maalattiin kans seinät sillä kaakelimaalilla ja hieno tuli….aikas helpolla saa uuden ilmeen.

 3. Anonyymi

  Hei,
  täällä olikin jo hyvin vastauksia. Mutta laitanpa vielä omani. Eli minä maalasin meidän 10-vanhan talon wc:n seinän ja keittiön välitilan kaakelit bauhaussista ostamallani "Ronseal Tile paint" -maalilla. Yksi kertakin peitti hyvin, mutta laitoin kaksi varuilta. Tuli tasainen hyvä pinta ja mikä parasta, myös saumat tuli siisteiksi!!! Ei siis mitään pohjustuksia tms. kunnon pesu vaan ja maalaamaan! =)
  p.s.Ihan projekti teillä, hesari sai minutkin kiinnostumaan blogista!

 4. hennaasemalta

  Anonyymi: Kiitos!
  Ja kiitos neuvostasi! Mutta kuten sanoin, jää nyt maalaamiset väliin kun täällä on tätä hommaa muutenkin aikas paljon..;)
  Katsotaan josko myöhemmin innostuisin kun kuulin hyvistä kokemuksista!:)

 5. Anonyymi

  Hieno rakennus. Ei tuo kylppäri ole ollenkaan hassumpi. Materiaalit kunnollisia ja ilmeisesti ihan hyvin asennettu. Jotain suihkutankoa ja suihkupäätä vaihtamalla tai klassisennäköistä pyyhetelinettä tms. laittamalla ilme muuttuu paljon, parhaat puolet pääsevät esiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *