Toimii kuin junan vessa…

Mä nyt laitan meidän wc:n muodonmuutoskuvat myös, vaikka tuo wc onkin aika ruma…
On tämä silti parempi kuin 1900-luvun alun huussit, tai tuo mitä tämä oli alkuun kun tänne tultiin.
 Tämä wc on tehty tänne 90-luvun lopulla, ja sen kyllä huomaa, sori vaan…
Siis ihan kivan kokoinen, isompi kuin meidän edellinen, mutta niin epäsiistin näköinen että en edes yritä sitä sisustaa.

Mutta tosiaan, parempi kuin mitä oli.:D Ei lue enää miljoona ”necrua” seinällä. eikä vessanpytyllä.
Tästä me aloitettiin kaverin kanssa, kun taloon tultiin. Päätin että tämä on pakko siivota ensin, tai lapset ei uskalla vessaan. (Kyllä ne ekat kerrat pissailikin pöksyyn…)
Tuo teksti lähti kaakelista ihan Patapatalla, mutta saumoihin jäi mustaa. Meinasin ne maalata sellaisella valkoisella saumatussilla, mutta se olisi ollut liian valkoinen taas, joten annoin olla. Pytty myös puhdistui patapatalla. (Tosin wc-rengas/kansi pitäisi vielä vaihtaa koska teksti vähän vielä siitä paistaa ja kantta on poltettu sytkärillä. )
Muutoin seinät maalasin kosteidentilojen maalilla, valkoisella. Sekin raikasti vähän vessaa, entinen valkoinen oli niin kellastunut. Katto puhdistui pesulla.
Lattia kaipasi kunnon kuurauksen ja suihkuhana piti vaihtaa. SEKIN oli revitty irti…

Jos jollain on ideaa millä saisin tuota vessaa, kaakeleita varsinkin, vielä ”raikastettua”, niin saa kertoa, kiitos!

Nyt kun saatiin vihdoin edellinen koti siivottua ja imuri tänne, niin pitää tehdä eka kunnon siivous täällä muuton jälkeen, ja puunata tuo vessakin uudelleen.
Ehkä tämä tästä. Vielä kun paranee kunnolla.

Sami sai muuten ikkunan tänään paikalleen siihen eteisen ulko-oven yläpuolelle. Taas valaistui eteinen niin paljon! Mitä se onkaan sitten kun kaikki paikallaan…:)
Lisäksi makuuhuoneen suojalevy lähti vihdoin kun pakkaset laski. Sielä tosin on jokaikinen ulkolasi rikki (=6 ruutua) eli saattaa vähän kestää…Toivottavasti ei tule kovat pakkaset enää tai jäädytään pelkillä sisälaseilla…
Joka tapauksessa makkari on nyt niiiin erilainen! Ihanaa!:) Vielä kun saan vaatteille lipaston, vaatteet sinne lipastoon ja tavarat paikalleen (toiv pian) niin laitan sieltäkin kuvia.

Kommentit (10)
 1. VILLAKÖLHIN PIHAMAA
  27.2.2011, 06:50

  Jos ei halua ottaa vanhoja saumoja poijjes, niin on sellaista kunnon myrkkyä jolla voi pestä noi pinnat….jotain kaakelinpesuainetta. Meillä just pestiin yläkerran vessan kaakelit seinät ja lattiat…ja aikamoinen ero tuli saumoihin lattiaan. Olivat sen verran tummentuneet ja nyt ei tarvii välttis laittaa uutta saumausainetta 🙂

 2. huopahattutehtailija
  27.2.2011, 07:18

  Mä tein kevyen remontin meidän vessaan kun muutettiin tähän (1968 rakennettu) kotiin.. maalasin seinät sellasella valkosella maalilla, joka on tarkoitettu kaakeleiden maalaukseen (ja lattia laatoitettiin vaan vanhojen laattojen päälle).
  Ei mitään erityisen kestävää maalia tuo …mutta paremman puutteessa menee. Voin laittaa sulle sähköpostiin vaik kuvan, millaista tulosta saa aikaan tuolla maalilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *