TO DO

Kohta on tammikuukin ohi kuin humps vaan.
Se tosiasia pisti miettimään, että vaikka nyt tuntuukin että kesään on vielä ikuisuus, niin tämä loppu talvi-kevät menee oikeasti nopeasti ohi. Koska meillä on kesällä ihan hirveästi tehtävää, totesin että pakko nyt tehdä vähän suunnitelmaa valmiiksi, jotta valmistelut on ajoissa tehty.
Meillä on vielä Museoviraston avustuksia jäljellä. Saimme avustusta talomme ulkopuolen korjauksiin. Viime kesänä hankimme rahoilla uudet ulko-ovet, maalit, tarvikkeet, maalaustelineet ja kuistien korjaajan. Kuistien korjaushan menikin sitten ihan penkin alle, joten homma jäi täysin kesken ja loput rahat käyttämättä. Enää emme uskalla ammattilaisia palkata, joten täytyy vähän miettiä mitä järkevää rahalla keksisimme. Sekä selvittää sen mukaisesti että saamme kaikki järjestettyä ennen kesää, onko se sitten talkooväki vai mikä.
Lisäksi makkari pitäisi tehdä valmiiksi ennen kesää, mielellään myös Mikin huonetta aloittaa. Eteisestä puuttuu vielä yksi lämpöpatteri joka täytyisi tilata.
Vaikka meidän keittiö ja olohuone ovat noin päällisin puolin valmiit, niin niissäkin on silti vielä paljon tekemistä, jos alkaa lähemmin tarkastelemaan. Näkyhän on nimittäin olkkarissakin tällainen:

Parin viikon päästä kun sänky lähtee tästä olkkarin ikkunan edestä, takaa paljastuu järkyttävät johtokasat. Tällaiset viimeistelyhommat jäivät täysin kesken kun muutimme tänne viime syksynä. Kunhan sänky siirtyy edestä, näitäkin mahtuu tekemään ennen kuin tähän tulee taas uusia kalusteita eteen.
Nuo johdothan meni eläinklinikan takia seiniä pitkin sellaisessa rumassa metallisessa kotelossa joita toimistoissa näkee. Metallihässäkät lähti ja olemme joutuneet pähkäilemään että mites ne johdot piilotetaan. Lastenhuoneessa johdot jäi hyvin paneloinnin taakse, keittiössä sama juttu. Olohuoneeseen ei tullut paneeleja joten juttu onkin hankalampi. Päätimme kuitenkin laittaa johdot samanlailla kuin ennen, mutta teemme puusta johdoille koteloinnin. Pääosinhan se kotelo kulkeekin ikkunalaudan alla piilossa. Tuossa kun on ikkunoiden eli melkein koko seinän levyinen ikkunalauta.
Eli näissäkin huoneissa riittää vielä hommia.

Meidän to do-lista ei lopu koskaan, mutta toisaalta oli helpottavaa huomata, että lista alkaa olemaan nykyään suht toteutettavissa. Silloin kun tähän muutimme, lista oli järkyttävän pitkä, ja sellaisia ”pakko tehdä nyt heti”-hommia oli miljoona päällekäin. Väittäisin että olemme kuitenkin pysyneet melko hyvin aikatauluissa, varsinkin sisähommien suhteen. Talon maalaus ja kunnostus ulkoapäin meni ihan pieleen viime kesänä huonon sään ja huonon remonttimiehen vuoksi. Tänä vuonna on PAKKO oikeasti saada tuo ulkomaalaus kunnolla alkuun. Olisi kiva että kotimme näyttäisi ulospäinkin yhtä kivalta kuin sisältä. Peukut pystyyn ettei sada koko kesää…

-Henna-

Kommentit (9)
 1. Wanhan Wallankumous
  24.1.2013, 05:40

  Juu, samaaa toivotaan täälläkin! Ei sadetta vaan aurinkoista maalauskeliä kiitos jo kevääksi. Olisi kivaa saada hommaa aloitettua jo toukokuussa.Meillä on kanssa sama ongelma, talo näyttää ulkoapäin autiotalolta jos valoja ja verhoja ei ota huomioon. Valitettavasti kyllä osittain sisälläkin näyttää autiotaloimaisen ränsistyneeltä 😉

  1. Meilläkin on vähän sama tilanne ja ihmiset käyttäytyvät kuin talo olisi autiotalo…

   A

  2. hennaasemalta
   25.1.2013, 09:51

   Jep… Meillä onneksi ihmiset jo oppineet ettei tämä ole enää mikään autiotalo eikä teinien ja narkkareiden aluetta. Tylsää vaan silti että talo on ulospäin niin ankea kun oikeasti tämä on tosi kivan näköinen talo kaikkine koristuksineen.

 2. Villapullan Hanna
  24.1.2013, 07:51

  Samassa jamassa, ulkoremppa jäi pahasti kesken eli peukut ja varpaat pystyyn ensi kesän poutasäille! Ennen kuin ELY ehtii vetää lanttinsa takaisin 🙂

  1. hennaasemalta
   25.1.2013, 09:52

   Aivan! Täytyy todella toivoa että olisi maalarin kesä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *