Täysin pihalla

Se olisi pääsiäisloman viimeinen ilta. Olipa kiva saada vähän lomailla, muutama päiväkin tekee jo tosi hyvää. Minä vietin melkein koko pääsiäisloman pihalla. Vaikka luvattu lämpö kestikin vain perjantain, sää oli ihan riittävän hyvä pihatöihin. Lauantaina meillä oli esikoisen synttärijuhlat, ja perjantaina kannoin jo pöydät pihalle niitä varten, mutta lauantai olikin sitten taas melko viileä. Joten juhlat oltiin sisällä.

Ihan kivasti sain tehtyä kaikenlaista pientä ulkona. Laitettiin terassi kuntoon, kalusteet ulos. Istutettiin muutama vadelmapensas, puhdistin kasvulaatikot. Leikattiin syreeniä, siivosin ruusupenkit. Tein pihasuunnitelmia, ja selailin puutarhakirjoja.

Olen nyt kevään käynyt mehiläistarhauskurssia, ja meille tulee toukokuussa Bulgarian-matkan jälkeen oma mehiläispesä. Ostetaan ystävän kanssa yhteinen pesä, ja harjoitellaan tämä kesä yhdessä sen hoitoa. Haaveena olisi saada hunajaa myyntiin omaan myymälään. Nyt viikonloppuna asettelin jo paikkaa tulevalle pesälle varaston sivuun, oleskelualueen ulkopuolelle. Sitten kun ehdin, haluaisin tehdä tuolle alueelle kivan pienen portin ja istuttaa kukkapeltoa mehiläisille. Tosin kasveja meillä kyllä pihassa alkaa olemaan muutenkin. Sekä isoja puita. Lisäksi mehiläiset kulkee muutaman kilometrin säteellä, joten eiköhän Korsosta kukkia löydy.

Voisin mehiläistarhauksesta kirjoittaa ihan oman postauksensa, kunhan päästään tässä harrastuksessa vauhtiin. Tiesitkös muuten että Notre Damenkin katolla oli mehiläistarha, ja mehiläiset jopa selvisivät Notre Damen palosta?!

Meillä on ollut pitkään haaveena myös omat kanat, mutta niiden hankkiminen siirtyy vieläkin. Jotenkin ei saada sitä kanatarhaa aikaiseksi rakentaa. Jos meille tulee sijoitettuja lapsia, ja mies jää kokonaan kotiin, on kanat varmasti hankintalistalla vielä. Nekin kun vaatii aikaa ja hoitoa. Sitten ehtii paremmin kun ei ole molemmat jatkuvasti töissä.

Kasvihuone on yksi mun lempparipaikka, ja sen muokkaamista olen tässä pähkäillyt. Miten sen sisustaisin ja mitä sinne haluaisin. Ainakin seinähylly, runsautta kasveilla, mutta ehkä myös jonkin näköesteen, verhon tms. Joka tapauksessa on hauska nähdä miten sekin muokkaantuu kesän aikana. Kun viiniköynnös lähtee kasvamaan, tomaatit pääsee sinne, puut kasvimaan takana alkaa vihertämään. Tavoitteena olisi rakentaa kierrätystarvikkeilla runsas ranskalaistyylinen kasvihuone. Pinterestin selaamista siis lisää tiedossa.

Ihana kevät. <3

Kivaa viikkoa, ja paluuta arkeen!

 

-Henna-

 

 

piha-ja-puutarha puutarhanhoito
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *