Tampere

Meillä oli viikonloppuna perinteisesti pieni hääpäivään osuva kahdenkeskinen irtiotto arjesta. Tällä kertaa matkustimme viikonlopuksi Tampereelle.
Meillä oli moderni hotelli vanhalla rautatieasema-alueella, just sopiva sijainti siis meille aseman asukeille. Sääkin suosi vihdoin!

Hiukan oltiin eksyksissä Tampereella, mä olen viimeksi lapsena sielä käynyt joten kaupunki oli ihan outo meille. Ollaan myös aina vietetty hääpäivä pikkukylissä, kuten Loviisa, Naantali jne, joten tämä oli ensimmäinen isompi kaupunki.

Eniten kyllä ihastutti Tampereen vanha tallipiha, josta nämäkin kuvat on otettu. Veikkaan että Tampereella olisi ollut muitakin kivoja alueita, mutta mä en hirveästi jaksanut enää helteessä mahan kanssa kävellä, joten kaikenlainen kiertely jäi suht vähäiseksi. Torilla käytiin kyllä hakemassa pehmistä, kirppiksillä ja kaupoissa.
Tallipihalla oli ihania vanhoja taloja, pieniä puoteja, suklaapuoti ja kahvila. Kiljaisin myös riemusta kun sielä oli kanoja! Me kanahaaveilijat kuvattiin taas koppi joka kulmasta, voi kun olisi aikaa rakentaa se oma koppi niin saataisiin vihdoin ne omat kesäkanat!

Käsitöitäkin tuli ostettua, mm. nämä suloiset itsetehdyt pehmot tulevalle perheenjäsenelle. Näiden myyjän teltta oli kuin kaukaa näkyvä värikäs karkki, ryntäsin heti kyseiselle teltalle. En muista nyt myyjän nimeä, mutta hän on kuulemma viikonloppuisin paikalla. Teltta pursusi värikkäitä Tilda-tyylisiä leluja, viirinauhoja, isoja kangasmansikoita, pehmohevosia vaaleanpunaisissa sävyissä jne. Olen joskus itsekin ollut hurahtanut Tildaan, joten vitsi kun tuli hinku näitä taas itsekin väsätä! Esim. vastaavia merihevosia olen tehnyt, sekä jättimansikan siskolle silloin kun hän oli pienempi.
Tuo kirahvi on just hyvä vauvanhuoneeseen, ja merihevonen lähtee mökille lastenhuoneeseen.

Huomenna mekin lähdetään mökille loppuviikoksi. Mulla loppuu toistaiseksi työt, ja me ollaan Mikin ja Unto-koiran kanssa kolmistaan mökillä. Mies tulee perässä sitten viikonlopuksi. Koko kesän olen odottanut vähän pidempää mökkijaksoa, ja nyt päästään sopivasti kun säätkin tuntuu suosivan! Tiedossa lepoa, saunaa, uintia, kalastusta, käsitöitä ja herkkuja! Tosin täytyy varmaan toivoa että miehen vaari on paikalla myös omassa mökissään, muuten voi olla että sauna ei lämpiä ikinä! Tai ehkä Mikikin osaisi sen paremmin kuin minä…

Joten nyt, minä pakkaan viimeisiä tavaroita, nauttikaahan tekin auringosta!

-Henna-

Kommentit (2)
  1. Hyvää hääpäivää! Meillä tuli 7.7. 7.hääpäivä 😀
    Iloista päivää sulle 😀

  2. hennaasemalta
    12.7.2014, 13:05

    Meillä on hääpäivä 3.7. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *