Talvisia kuvia ja kuulumisia meiltä

Taas on monta päivää vierähtänyt kuin humps vaan ja blogissa ei ole meinannut ehtiä käydäkään. Saatikka kirjoittaa. Siis niin järkyttävää miten viikot juoksee. Vaikka mä olen kotona ja mulla luulisi olevan aikaa, niin silti päivät juoksee niin että puolet jää tekemättä mitä piti…
Vähän tekisi mieli masentua tuosta tosiasiasta, toisaalta se on taas tyhmää koska kyllähän me tehdäänkin ihan hirveesti. Nyt meni jälleen viikonloppu lastenhoidon ja haravoinnin lisäksi pensseli tai liisterisuti kädessä. Miksi ihminen vaan on niin hölmö että näkee vaan ne tekemättömät hommat?

Mä olen myös onnistunut saamaan itselleni niinkin naurettavan ahdistuksen aiheen kuin ”kadonnut joulumieli”. Tässä iltojen pimetessä ja lokakuun lähentyessä loppuaan, haluaisi jo vähän esifiilistellä joulua, mulle kun joulu on niin tärkeä ja kiva asia! Juoda glögiä ja polttaa kynttilöitä ja varsinkin tuntea sisällään se ihana jouluntunne. Kävin eilen kaivamassa joulukoristeita ullakolta, etsin joulutähtiä ikkunaan. Ison työn jälkeen ei tähdet löytyneet, mutta punaista joulua senkin edestä! Siis hirmuinen määrä kaikkea, mutta yhtään en innostunut niistä niinkuin yleensä tässä vaiheessa!
No, ensi kuun lopussa on pikkujoulut, siihen mennessä laitan sen joulun kotiin. Kyllä se sieltä se fiiliskin kai tulee…? Pinterestistä löytyi näiden ihanien fiiliskuvien lisäksi karpalomohiton ohje, täytyykin pikkujouluissa kokeilla!

Näistä kuvista tulee kyllä vähän sellainen ”ihanaa kun joulu tulee”-fiilis, että eiköhän tämä tästä. Olen myös ostanut jo muutaman lahjan sekä tehnyt yhden lahjan. En halua meinaan mitään viime hetken joululahja-paniikkia vaan hoitaa ne lahjat ajoissa ajatuksella. Ei mitään pakko-ostoksia kiitos. Pitäisi vaikka keksiä joku lahja jota voisin tehdä sarjatyönä tutuille tms. Onneksi on pari käsityökerhoa tässä vielä ennen joulua, juuri olikin puhetta että sielä voisi keskustella lahjaideoista joita tehdä.

Meinasin Mikin huoneesta ottaa tänne kuvan, mutta en nyt sitten viitsinyt kun kaikki on niin kesken. Tapettia ja paneelia seinissä mutta tyhjä huone ei näytä vielä miltään. Hirveä kiire olisi saada huone valmiiksi, mutta pinna alkaa olemaan aika kireällä eikä miehen kanssa fiilikset ole ihan yläkuvan kaltaiset just nyt. Todellakin täytyy ottaa taas pieni remppatauko kunhan Mikin huone valmistuu. Josko sitten vasta joulun jälkeen jatkaisi remonttia mun huoneessa. Kuitenkin se oma terveys, parisuhde ja koko perhe menee etusijalle.

On tuo remppa kivaakin tässä vaiheessa kun työn tuloksen oikeasti näkee, mutta onko se sitten enää kivaa kun kaikki vapaa-aika menee siihen ja jutut pyörii päässä yölläkin?

Tällaista tänään, vähän ankea fiilis. Täytyy varmaan laittaa sitä glögiä ja kuunnella jotain Norah Jonesia tms. Mikään ei auta töhnäoloon paremmin kuin se että päättää ajatella positiivisemmin ja tekee jotain asialle, edes pieniä juttuja.
Ja menen taas etsimään niitä hemmetin tähtiä! Niistä alkaa joulufiilis, ihan varmasti! Tuo toka kuva lastenhuoneesta joulutähtineen on mun suosikki, sen tunnelmassa on sitä jotain!

-Henna-

Ps. Kuvien linkit ja se mohiton ohje löytyy täältä.

Kommentit (20)
 1. vähän on fiilis hukassa täälläkin, mutta kyllä se sieltä pikkuhiljaa tulee kun aloittaa joulukirjojen selailun:)

  1. hennaasemalta
   20.10.2013, 20:03

   Totta. Mäkin hiukan jo kurkkinut joulukirjoja, kohta ne alkaa joululehdetkin vallata kauppojen hyllyt, ja se vasta kivaa onkin! Mulla on vanhojakin lehtiä tuolla ullakolla iso pino.:)

 2. Hih mua jotenkin hymyilytti tää postaus.. Siis ei se että sun olo on ollu ankea, se on kurjaa, vaan muutamat lauseet kuten "…eikä miehen kanssa fiilikset ole.." ja tuo "töhnäolo"-juttu. 🙂 Tiiätkö mä ymmärrän tuon joulufiiliksen metsästyksenkin niin hyvin. Se on yleensä juurikin se, millä mä pääsen tämän ärsyttävimmän syksyn välivaiheen yli. Mitä nopeammin pääsee kiinni joulutteluun, sitä lyhyemmäksi jää tuskailu pimeydestä ja kaikesta. Joulussa on valoa, joka piristää kummasti! Me ollaan jo Nooan kanssa kuunneltu vähän joulumusaa, siis ei mitään tipetipetiptap-meininkiä, vaan Bubleta ja jotain amerikkalaista jatsahtavaa juttua, ei niin perijouluista. Ja kyllä, kummasti musiikki auttaa löytämään niitä ihania joulun fiiliksiä. Niin että varmasti sunkin joulumieli vielä löytyy, se voi tapahtua jonkin ihan pienen jutun myötä, odota vain. 🙂

  1. hennaasemalta
   20.10.2013, 20:07

   No just niin! Sä laitoit hyvin sanoiksi tuon, että miksi se joulufiilis ja sen odottelu on niin tärkeä! Joulu on mullakin juuri se, jolla pääsee syksystä ja alkutalvesta hujauksessa ja kivalla tavalla ohi! Sitten voikin taas odotella kesää.:D Vaikka ei sillä, ei mun elämän tarkoitus ole jatkuva odottelu mutta etköhän sä ymmärrä mitä tarkoitan.:)
   Ja tietsä, sun inspiroimana kaivoin spotifysta mm bublen joululauluja, ja ai että tuli hyvä fiilis.:) Kiitos siis siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *