Taiteilijan oma huone

Kuvat Pinterestistä

Mä en rehellisesti jaksa edes ajatella vielä remontin jatkamista, mutta valmiista ja sisustamisesta on aina kivaa haaveilla.
Meidän seuraava projektihan on siis mun työhuone/vierashuone/pyykkitupa, jota alotellaan tossa joulun jälkeen. (Eli pian!!!) Jonkin verran oonkin täällä mun suunnitelmia esitellyt, ja tuun vielä esittelemään kunhan saan ajatukset selkeäksi päässä. Tai ne on melko selkeät ollut jo pitkään, mutta yksityiskohtia vielä mietin. Mun työhuone on asia josta jaksan vaahdota ihan intona vaikkei mitään ole vielä tehty, koittakaa kestää!

Mä toisaalta haaveilen selkeästä ja naisellisesta huoneesta, toisaalta sellaisesta tavaroita pursuavasta, värikkäästä, inspiroivasta, maalinroiskeita ja aitoa taiteilijaelämää sisältävästä huoneesta.
Lopultahan se on varmasti niin että siitä tulee alkuun se selkeä, mutta ajan saatossa, töiden edetessä jne sitä tavaraa, ja maalinroiskeita, alkaa kertyä.

Mullahan on sellainen hulluus, että mä tykkään monesta eri jutusta, joten se tavararäjähdys saattaa tulla hyvinkin pian. Koska intohimona on ompelu, virkkaus, kutominen, piirtäminen, ristipistotyöt, tuunaus, entisöinti ja remppatyöt, askartelu ja luultavasti innostun jälleen öljyvärimaalauksestakin niin tavaraa riittää.

Mua itseäni inspiroi ihan hirveästi jo nämä työhuonekuvat. Kuvat jotka pursuaa tavaraa, kuvia joita voisi tuijottaa ikuisuuden. Mä olen ihan täpinöissäni jo pelkästä ajatuksesta, että saisin oman huoneen!
Saisin levittää tavarani pöydälle, jättää ne siihen ja jatkaa myöhemmin. Kukaan ei saisi sotkea huoneessa, paitsi minä. Jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa, eli hallittu kaaos.
Huone olisi ihan mun näköinen, tyttöjen huone jossa voisi toteuttaa vaikka ja mitä kivaa! Oi vitsi, mä olen ihan intona!

Huoneessa saa olla uutta ja vanhaa, itsetehtyä, kulunutta sekä modernia. Mä en ole vielä mitään sinne hankkinut, paitsi harmaat kielotapetit. Huoneen perällä on pieni syvennys johon tulee mustaa kielo-tapettia sekä avohyllyjä lattiasta kattoon.

Tavoitteena olisi valmistuminen ennen ensi syksyä, jolloin luultavasti ystävämme valtaa huoneen putkiremonttinsa ajaksi. Toisaalta on hyvä olla tavoitteita niin tulee tehtyäkin!
Mä haaveilen siitä että kun huone valmistuu, voisi ottaa viikon lomaa ja työntää vaikka Mikin mummilaan ja linnottautua viikoksi tuonne touhuamaan! No, se tuskin onnistuu, tässä työssä ei noin vain lomailla, eikä muutenkaan. Täytyy varmaan odotella eläkepäiviä. 😀

Enköhän silti saa Samilta illan jos toisenkin vapaata, mä voin sitten vuorostani antaa vapaata hänelle kun hänen työhuone valmistuu.
On se ihanaa kun on taas jotain mitä odottaa!

-Henna-

Ps. Kuvat, niiden linkit ja muut pinnaamani työhuonekuvat löydät Pinterestin My ateljee-kansiosta täältä.

Kommentit (8)
 1. Ihana miten innostunu sä oot, tarttuu ihan itteenikin toi innostus! 🙂 -Ja saa miettimään tota omaa ompeluhuonetta.. Hmm. Mullakin oli sama ajatus, että kaikella on siellä oma paikkansa ja että siellä saa keskeneräiset työt olla huiskinhaiskin. No muuten hyvä joo, mutta kun on tällainen harakka että hamstraa projekteja koko ajan lisää eikä mikään tahdo valmistua, niin kaaos on kyllä kaukana hallitusta! 😀 Mut sä varmasti saat homman pysymään paremmin kasassa. 😉 Pitäiskin nyt ihan tomeroitua ja laittaa kaikki taas niille ajatelluille omille paikoilleen. Vaikka Nooan synttäreiden kunniaksi. Tai joulun. Tai jos vaikka uuden vuoden lupauksen tekisi siivouksesta… 🙂

  1. hennaasemalta
   28.11.2013, 21:43

   No oon, mä oon AINA haaveillu omasta ateljeesta!:D
   Heh, niinpä. Mulle käy varmaan kanssa myös osittain niin, mutta uskon että saan jotain valmistakin.:) Voi että kun mä en malta oottaaaaaaaa!!!!!

 2. Irmastiina Ruusukummusta
  28.11.2013, 08:52

  Todella ihania kuvia.
  Minulla kaiken sisustuksen kanssa on ongelmana, kun tykkään vähän kaikesta..:) Oi miten ihailen vaaleita koteja ja suraavana päivä näen, jonkun aivan ihanan värikkään ja rönsyilevän kodin…en kylläkään usko, että aivan valkoisessa kodissa tuntisin óloani kodikkaaksi vaikka kauniita ovatkin…:))

  1. hennaasemalta
   28.11.2013, 21:44

   No toi on niin totta munkin kotona! Mä vaan niin tiedän sen mun oman tyylin enkä kestäisi asua vaikka valkoisessa kodissa joten sellaista on turha tehdä. Täytyy vaan ihailla muiden sellaisia, itse kun ei voi kaikkea saada.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *