Täällä taas

Ajattelinkin palata jo nyt. 
Aluksi oli outoa olla ilman blogia, mutta pian huomasin että tauko teki hyvää. Olin ehkä tehnyt itselleni pienen stressin jo blogin kirjoittamisesta, vaikka se ei ole ikinä ollut mikään pakko. 
Olisin ollut pidempäänkin poissa, jotenkin vapauttavaa ollut olla pois, ihan kuin olisi ollut lomalla!:D En kuitenkaan voi mitenkään ohittaa ihanaa joulua, jota olenkin täällä jo itsekseni fiilistellyt.
Arvatkaa muutes mikä on ollut hassua? Tutut ovat soitelleet nyt enemmän ja kyselleet kuulumisia, koska ei ole ollut blogia mistä niitä lukea!:D Hassua etten itse näe heidän elämää samanlailla, mutta muut tietävät aina mikä tilanne meillä on, ainakin osittain. No, nyt rakkaat kuulette täältä taas!:)
Nyt asiaan….
Ajattelin nyt ennen jouluhömpötyksiä päivittää meidän remppatilanteen, se kun ehkä kiinnostaa lukijoita eniten, ainakin tekemäni kyselyn perusteella.
Keittiö on vielä samassa vaiheessa, tosin eilen totesimme että olemme sittenkin aikataulussa. Katon rapsuttelu etenee loppusuoralla, ja eilen aloitin sielä lattian rapsuttelun. Meillä on vielä melkein 2 kk aikaa kasata Ikean kaapistot ennen kuin vaihto-oikeus umpeutuu. Luulimme että aikaa on paljon vähemmän, mutta eipäs ollutkaan.
Lastenhuone alkaa jo olemaan melko loppusuoralla. Lattia on valmis ja ihana. Viimeksi täällä hehkutin lattiaa, mutta tuon ensimmäisen kerroksen kuivuttua iski paniikki. Lattia oli aivan raidallinen kiiltoerojen takia,(lattiassa niin suuressa osassa tasoitetta joka kiilsi erilailla) aivan liian kolhuilla ja ei kiiltänyt yhtään vaikka olisin halunnut….Vietin pitkän tovin netissä selvitellen josko maaliin saisi kiiltoa, esim venelakkaa maalin sekaan. Lopulta toisen maalauskerran jälkeen totesin että ehkä tästä ihan hyvä tulee, ja nyt kolmannen kerroksen jälkeen lattia on oikein ihana! Ei superkiiltävä ja edelleen kolhuinen, mutta kolhuja saikin jäädä ja ehkä kolhut ei näy niin hyvin kun lattia ei ole niin kiiltävä? 
Joka tapauksessa, tunnen suurta ylpeyttä tepastellessani lattialla sukkasilleen: ”Minä tein tämän”.:)

 Tänään miehen ystävä, ammatti-ihminen, ja ahkera ja hyvä sellainen, oli ihana ja kävi auttamassa. Tuosta noin vaan läiski paneelia seinään, jes! Koko huonetta ei ole vielä paneloitu koska ikkunan alla paneelin taakse pitää vetää sähköjohdot ja siinä tarvitsemme apua.
Kävin myös jo testaamassa maalia paneeliin. Päädyimme Uulan Into-maaliin, sävy Purjo. Myyjä varoitti että Into saattaa vähän muuttaa maalin sävyä, mutta nyt pikkiriikkisen pelottaa, kuvittelin että muutos on hyvin pieni… Ensin olin että jes, tästä ei tullut mitä piti, vihreänharmaata, mutta samaa sävyä kuin ovenpielet, lattialistat, ovet ym ja ajattelin että ihan kiva itseasiassa! Mutta kun väri kuivui niin hui…sininen…kamala sininen…
Uskon kyllä että tämä muuttuu, nyt maalasin hyvin ohuen kerroksen joten väri näyttää väärältä. Hyvä tästä vielä tulee! Kai…

Tuohon tulee vielä yksi helmipaneeli yläreunaan poikittain, ja sen ylle koristeellinen ja syvä lista, jonka maalaan ehkä valkoiseksi. Väriä tosin pitää vielä harkita.
Tuohon koloon tulee kaakelia, ehkä sekin valkoista ja kapea Ikean valkoinen allas.

Vähän höhlää näyttää näitä kuvia kun tuo sävy näyttää niin hölmöltä nyt, mutta tämä on nyt tilanne kuitenkin.
Lattia saa rauhassa kuivua kuukauden, mitään pysyvää emme vie lattialle ennen sitä, ettei vaan tule jälkiä, mutta kyllä, tämä alkaa kohta olemaan loppusuoralla.
Jee!:)

Huomaan että olen taas saanut remppakipinän, joka sekin vähän katosi tuossa välissä…

-Henna-

Ps. Pahoittelen pitkää tekstiä, mutta juttua riittää tauon jälkeen!:D

Kommentit (9)
  1. Buzzkillbettie
    20.11.2011, 21:18

    Enpäs olekaan aiemmin kommentoinut, vaikka pitkään olen jo blogiasi lueskellut. Kerta se on ensimmäinenkin :0) Tosi ihanaa että palasit jo nyt! Sinun postauksesi ovat inspiroivia ja saatte aikaan tosi harmonista ja talon henkeä kunnioittavaa jälkeä! Ihailtavaa on myös, että perehdytte remppa-asioihin ja käytätte "oikeanlaisia" materiaaleja. Isosti tsemppiä teidän remonttiin! 🙂
    t. Restauroija Mansesta

  2. Intoa meilläkin on se purjo… ja ihan vihreää se on. Muuttaakohan tuo puu taustalla väriä niin paljon, kun kerros on vielä läpikuultava. Niin ja intolla maalatessa ehtii järkyttyä monta kertaa, väri kun on ensin lähellä oikeaa ja sit jonkun aikaa aika kaukana siitä ja sit kuivuu sellaiseksi kuin pitikin. Eli esim. hiekan ruskea oli ensin liian vaalea, kuivuessaan melkein liila ja sit lopulta kaunis ruskea:). Niin ja toinen on se, että tuo sekoitetaan eri pastoista yms. kuin muut Uulat, joten myyjänkin ammattitaito punnitaan, että onnistuuko sekoitus. Toivottavasti tilanne paranee, värin kun pitäisi olla ihan oikea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *