DIY Syysvalot

Niin se viikko taas meni ilman postauksen postausta. No ei se mitään, täällä nyt ollaan!

Viime viikolla tuli myös Unelmien Talo ja Koti-lehti, ja sielä oli tämä mun tekemä syysvalo-sarja. Mun mielestä tästä tuli mun tähän asti paras diy. Tätä oli kivaa tehdä ja tuli kivan värinenkin. Lehdet ja teekupit ovat siis tehty kutistemuovista. Meillä oli lasten kanssa kutistemuovi-buumi tossa loppukesästä, ja halusin tehdä niistä jonkun jutun lehteenkin. Koska syksy oli tulossa, päädyin syyslehtiin. Tarvikkeet: Läpinäkyvää kutistemuovia, sakset, painava kirja, foliota, permanenttikyniä, kausivalosarja, kuumaliimaa. Halutessasi netistä tulostettuja kuvia.

 1. Piirrä kutistemuovin mattapuolelle haluamasi kuva. Jos piirtäminen ei luonnistu, voit tulostaa värityskuvia netistä ja piirtää ne läpi muoviin. HUOM! Piirustuksen täytyy olla noin kolme kertaa suurempi kuin valmis työ. Muovi kutistuu myöhemmin. Väritä ja leikkaa muoviin piirretty kuva. Päällystä painava kirja foliolla.
 2. Laita kutistemuovi pellille ja pelti uuniin 125 asteeseen. Vahdi muovia uunissa koko ajan. Alkuun muovi alkaa kutistua ja käpristyä. Työ näyttää hetken ihan hullulta, mutta ei hätää, muovi litistyy nopeasti takaisin litteäksi. Jos jostain syystä kulmat tarttuu toisiinsa kutistuessaan, voit tökkiä ne puukauhalla tms vielä irti toisistaan.
 3. Heti kun muovi on uunissa taas litistynyt, ota pelti ulos uunista ja laske folioitu kirja työn päälle. Anna jäähtyä näin pari minuuttia. Tee erilaisia kuvioita lisää haluamasi määrä. Itselläni on noin 10 kappaletta erilaisia lehtiä ja teekuppeja jotka tulostin netistä. Hakusanoja ”coloring pages teacup/leaves”-käyttäen.
 4. Liimaa lopuksi kuumaliimapistoolilla muovikuvat valosarjaan ja työ on valmis.

Vastaavalla idealla voit tietty tehdä vaikka Halloweeniksi kurpitsoja, jouluksi lahjapaketteja ja kuusia tms. Tämä on tosi kivaa puuhaa myös lasten kanssa. Meillä muksut väsäsi koruja ja avaimenperiä kutistemuovista. Jopa meidän ”ei-taiteellinen” 9-vuotias innostui kun kuvat sai haettua netistä. Hauskaa olisi myös vaikka itse piirtää ja antaa pienen lapsen värittää työt. Esimerkiksi pieneen joulukuuseen ei muuta koristetta edes tarvitse kuin tällainen jouluisempi valosarja. Tässäkin asiassa Pinterest pursuaa ideoita. Hakusanalla ”Shrinky dink” löytyy hyvin juttuja.

Kivaa askartelua ja uutta viikkoa!

-Henna-

Kommentit (2)
 1. Hei, millä väreillä väritit kuvat? Kivan näköisiä

  1. hennaasemalta
   9.10.2017, 14:08

   Kiitos. Käytin näissä Promarkereita ja sharpieita. Molemmat kävi hyvin tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *