Syyslomailua ja sisustusmietteitä

Niinkuin monilla muilla, meilläkin alkoi nyt syysloma. Tänä vuonna päätin itsekin pitää syyslomaa lasten kanssa samaan aikaan. Sen verran hiljaista on tähän vuoden aikaan töissä, että vaan harmittaa olla sielä, joten parempi sitten itsekin lomailla. Tosin vähän sekavin tuntein jäin lomalle. Jotenkin korona-tilanne painaa niin päälle jo, että vähän kauhun sekaisin tuntein miettii, miten mahtaa mennä vuoden tärkein kausi, eli joulu. Kun oot tilannut hyllyt täyteen tavaraa, pistänyt niihin hirveästi rahaa kiinni, eikä voi yhtään tietää miten tämä loppuvuosi menee, niin kyllä vähän hirvittää. Ehkä siksikin oli ihan hyvä ottaa pieni aikalisä tähän kohtaan.

Me oltiin viikonloppu mökillä, käytiin laittamassa paikat talvikuntoon, saunottiin ja nautittiin ihanan syksyisestä säästä. Koko ajomatka mökille oli niin kaunista. Upea ruska ja auringonpaiste. Käytiin jopa esikoisen kanssa järvessä vielä pulahtamassa. En edes muista koska viimeksi olisin käynyt lokakuussa uimassa. Tosin aiemmin mulla ei ollut minkäänlaista mielenkiintoa mennä kylmään järveen. Nyt olen niin paljon lukenut, kun ihmiset hehkuttaa uintia läpi vuoden, ehkä asia on jonkinlainen trendikin nyt, retkeilyn ja vaelluksen lisäksi, että olen itsekin innostunut. Ihan hirveää sinne kylmään on ensimmäinen kerta mennä, mutta olo sen jälkeen on kyllä huikea. Sitäpaitsi meillä oli esikoisen kanssa veto. Jos minä menen, menee hänkin, jos en mene, maksan hänelle kympin. Joten oli tietty pakko mennä, heh!

Syysloman ohjelma

Muutoin syyslomaan olisi tarkoitus kuulua retkeilyä, paljon liikuntaa, pihan kunnossapitoa, kotona kodinlaittoa, ja pikkuisen kyllä niitä töitäkin. Vaikka äkkiähän se viikko aina menee, kaikkea ei ehdi. Joka tapauksessa mitään ihmeellistä ei olla tekemässä. Sen verran tuo korona-tilanne vaikuttaa, ettei oikein vaan huvita ryysäillä missään ihmisten keskellä. Itse en niinkään meidän kohdalla pelkää itse koronaa, mutta näin yksinerättäjänä en halua saada nyt mitään tauteja, tai joudun sulkemaan koko myymälän pienestäkin nuhasta. Joten parempi ottaa varman päälle.

Rohkeampia tapettivalintoja

Kuvat ovat tänään olohuoneesta. Vaihtelin sinne parit julisteet jokunen aika sitten. Tykkään tuollaisista “taidejulisteista”, ja tuo Matisse-juliste sopi kyllä meidän väreihin kuin nenä päähän. Olen myös haaveillut saavani kotiin lisää William Morrisin tapetteja, mutta en raaski vaihtaa vain muutaman vuoden vanhoja tapetteja. Morrisia pääsi sitten pieni pala seinälle julisteen muodossa. Morrisin tapettiahan meillä on aulassa, ja se on kyllä yksi mun lemppareista.

Tässä oli muuten hyvä esimerkki siitä, että kun tapettia valitessa ei meinaa uskaltaa ostaa liian näyttävää “jos siihen kyllästyy”. Kuvittelin etten ajattele niin, mutta kyllähän minä olen aika vaisut tapetit meille valinnut. Toisaalta ihan kiva sekin, nyt voi huoletta tekstiileillä vaihtaa tyyliä, mutta toisaalta, tuo näyttävä Morrisin tapetti on silti suosikkini enkä ole todellakaan siihen yhtään kyllästynyt. Joten vinkki sulle, valitse se upein tapetti ihan rohkeasti!

-Henna-

 

 

sisustus olohuone
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *