Syyskuisti

Viime sunnuntaina oli niin kauniin aurinkoinen päivä, että oli ihanaa sisustaa kuistia vähän syysasuun. Ei mitään ihmeellistä, kanervia ja muutama koristekurpitsa riittää. Talvea kohden sitten vielä enemmän lyhtyjä.

Nuo koristekurpitsat ostin viime lauantaina Tuusulasta Koiramäen Pajutallin syyskarnevaaleista. Ne on kyllä hauska ruttuinen lisä kuistin syysasuun. Betoninen kurpitsa on muutaman vuoden takainen löytö Tuusulan Kukkatalosta, ja edelleen mun suosikkeja. 

Tein todella simppelin kranssin myös syksyksi. Pajukranssin ostin valmiina, ja lisäsin rusetin, koristekurpitsoja ja oikean pihlajanoksan. Tuosta on sitten helppo kranssia muokata ensin Halloweeniin, ja sitten jouluun.

Löydettiin muuten joku viikko sitten kuistin edestä tuo alin rappuskivi. Meillä on tuo kuistin edustan sora-alue ruohottunut jo melko pahasti, ja nypittiin sitä ruohoa siitä pois. Yhtäkkiä huomasin että täällähän on kivi! Heti tuli edustasta taas siistimpi. Näissä vanhoissa taloissa usein näkyy että maanpinta on noussut, ja pinnan alta on kaivettu mm. mukulakivetys esiin. En usko että meillä tässä asuinkasarmin edessä on mukulakivetystä, mutta voisihan sen jossain kohtaa tarkistaa.

Tuli muuten näistä pihakuvista mieleen se meidän kasvihuone… Jos joku on ehtinyt sitä jo miettiä, niin sehän siis ei todellakaan ole pystyssä vielä. Sokkelin punatiilet odottaa paikoillaan ja itse kasvihuone on paketissa. En tiedä mihin tämä ”kesä” taas meni, mutta kaikki jäi tekemättä. Ketuttaa niin pirusti. Nyt syksyllä piti aloittaa myös kanakoppi-projekti, mutta ei hyvältä näytä. Olen taas tänään kärsinyt niin isosti riittämättömyyden tunteesta. Päivät ja tunnit ei riitä mihinkään. Nyt riesana on vielä alkava flunssa. Täytyy vaan koittaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja mennä sen mukaan.

Nyt jatkan iltaa vielä työjuttujen parissa, ja sitten nukkumaan flunssaa pois.

-Henna-

 

Kommentit (4)
 1. Onpa viehättävä kuisti täynnä syksyn tunnelmaa. Viikonloppuna voisi sisustella omaakin kuistia syksyiseen ilmeeseen.

  Mukavia syyspäiviä!

  1. hennaasemalta
   24.9.2017, 23:10

   Kiitos! 🙂 Samoin sinne!

 2. naurispelto
  22.9.2017, 19:55

  Kaunis kuisti! Olisipa meilläkin kuisti 🙂 (ja portaat). Eli sama ajanpuute vaivaa täällä, ulkovuoriremppaa tehty nyt kolmatta kesää, perinnemaalit ikkunoiden kunnostuksessa kuivuu niin hitaasti näillä ihanan kosteilla säillä… Portainakin on ralleja, joita saa välillä vaihtaa, kun lahoavat. Ehkä ensi kesänä… Muuten kyllä nyt ollut zenfiilis kaiken ehtimättömyyden suhteen, ehkä kun olen vaan päättänyt puuhastella, mitä ehdin ja yrittää olla stressaamatta lopuista.

  1. hennaasemalta
   24.9.2017, 23:12

   No jep… Mun pitäisi vaan oikeasti opetella aikatauluttamaan asiat, sen mukaan mikä oikeasti on mahdollista. Päättää et nyt teen tuon ja muuhun en koske. Helposti kun asia menee vain poukkoiluksi ja stressaamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *