Blogit
Koti asemalla

Synttäreiden jälkeen

Nestori ehti kurottaa pöytään ja nappasta kakusta palan!

Eilen meidän Miki täytti 8-vuotta. Päivää vietettiin niin kuin aina lasten synttäreitä. Kiireellä siivosin ja leivoin aamupäivän, muut käskin pois jaloista. Talo täyttyi sukulaisista, kenenkään kanssa ei ehtinyt puhua niin paljon kuin olisi halunnut. Kahvia keitettiin litroittain. Päiviteltiin miten Miki voi olla niin vanha jo, mutta minähän en ole vanhentunut yhtään. Juuri siivottu kämppä oli heti ihan täynnä tiskiä, koiran karvaa ja leluja. Luvataan kaikkien kanssa nähdä taas pian, tuskin onnistumatta siinä.  Olo on äklö kun koko päivä syöty kakkua ja shipsejä ja juotua vaan kahvia. Niin peruskaava, kyllähän te tiedätte nämä!

Toisaalta se on just sitä parasta. Turvallista ja tuttua. Kaikki läheiset ympärillä ja asiat hyvin. Tänä vuonna ei ollut mitään synttäriteemaa, ja tarjoilutkin oli tosi helppoa, jäätelökakkua, pizzaa ja mokkapaloja. Mokkapalatkin päätin vasta eilen aamulla tehdä, mutta olihan ne hyviä pitkästä aikaa. Ensimmäinen vuosi kun Miki ei toivonut lahjaksi leluja (Nyt jo!!) mutta sai yhteislahjana uuden kovasti toivotun pyörän. Sekä vaatteita, kirjan, erikoisosia pyörään jne. Me vanhemmat vaan toivotaan ettei pyörää heti varasteta, sitä kun saa nykyään joka päivä lukea miten pyörät viedään koulujen pihalta, kaupan edestä ja jopa omilta pihoilta.  Oli kiva päivä, joka loppui siihen että oltiin illalla Mikin kanssa niiiin väsyneitä ja ylikierroksella. Räkätettiin pieruhuumorille ja taiteltiin sellaisia pitkiä ilmapalloja jotka Miki oli myös saanut lahjaksi.

Tänään piti olla pihalla mutta aurinko petti ja jäi pilvien taakse. Mikillä on oma huone täynnä kavereita ja mä vaan olen. Nautin siitä että kerrankin ei ole mitään mitä pitäisi tehdä. Nestori nukkuu ja mies on selvästi muuttanut uuteen huoneeseensa. Sielä tuo on aina kun hetkikin mahdollista. Varmasti kivaa kun on se oma paikka mihin välillä vetäytyä.

Mä taidan hakea vielä kupin kahvia ja mokkapalan.

Kivaa sunnuntaita!

-Henna-

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *