Suunnitelmia vuodelle 2018

No niin, se olisi vuoden ensimmäinen postaus. Huomaan itsessäni jälleen sellaista uuden vuoden intoa. Kun edessäsi on tavallaan tyhjä kirja, jonka voit täyttää ja suunnitella just sellaiseksi kuin haluat. Sama fiilis tulee kun aloittaa ihan uuden kalenterin uudelle vuodelle ja alkaa merkkaamaan sinne merkintöjä. Kaikki jännä on vielä edessä!

No mitäs mun vuosi nyt sitten tuo tullessaan? Kaikkeahan ei voi ikinä tietää, mutta kivoja juttuja on kyllä tiedossa silti. Me tuossa tulevien yrittäjäkumppanieni Erikan ja Saaran kanssa treffattiin välipäivinä. Oltiin Sipoossa ihanassa N´avetassa. (Suosittelen!) Juotiin kahvit ja kaakaot ja kalenterin kera mietittiin mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Keväällä alkaa logojen ja yhteisten sivujen suunnittelu. Itseasiassa logo on jo tulossa, ja sivujen tekoakin tuossa aloittelin. Yhteiseksi nimeksi meille tulee Korson Wanha Asema. Mulla on edelleen Korson Aseman Puoti ja Erikalla ekopuoti Oranssi Orava. Saaran kahvilan nimi on vielä auki, mutta kaikki aikanaan. Kukin siis toimimme ihan itseksemme mutta toistemme tukena.

Kevääksi on tiedossa muutama kiva tapahtuma puodilla, kuten pääsiäistapahtuma jossa olemme yhdessä mukana. Suunnitelmissa on myös meille pieni valokuvauskurssi ja tuotekuvien ja henkilökuvien ottoa valmiiksi.

Olen myös aloittanut kahvilan sisustuksen suunnittelun, ja Saaran kanssa jatkamme sen parissa kevään. Meillä on myös työ metsästää kierrätyshuonekaluja ja astioita, mutta onneksi tässä on vielä aikaa. Kaiken tämän lisäksi alkaa kova mainostaminen, aikataulujen suunnittelu jne. Yleisesti on paljon tehtävää vielä kevään ja kesän aikana.

Muutamme toiseen huoneistoon elokuussa. Minä ja Erika aloitamme suht pian sillä puolen, ja kahvila aloittaa heti kun remontti on tehty. Syyskuussa pidämme avajaiset. Sitten jatkuu tilojen muovaantuminen ja pidämme syksyllä tapahtumia ja valmistaudumme jouluun.

Kaiken tämän lisäksi Nestori aloittaa osa-aikaisen päiväkodin helmikuun alussa. Mun 10 vuoden kotiäitiys lipuu pikkuhiljaa työelämään. Ai että odotan innolla! Isommatkin lapset saavat totutella siihen etten ole aina kotona, mutta olen kuitenkin ihan lähellä. Mua saa tulla moikkaamaan koska vaan. Mieheni Sami saa opetella ottamaan iltaisin kotona vastuun kun olen itse poissa. Koko perheemme tilanne muuttuu sen myötä. Uskon että se tekee kuitenkin ihan hyvää kaikille.

Pihatöitä yritän myös kaiken kiireen keskellä saada eteenpäin jotta kahvilalla olisi viihtyisä piha. Kasvihuone täytyy saada valmiiksi vihdoin. Kukkien istutusta, uusia alueita. Miehen pitäisi aloittaa myös talomme ulkokaton maalaus.

Yksi pieni mutta kiva juttu on myös tulossa keväällä. Uusia lemmikkieläimiä nimittäin. Olen jo vuoden haaveillut linnuista, ja viime kesänä sainkin ilmaiseksi kivan ison lintuhäkin. Vähän ennen joulua kävimme katsomassa lintuja, ja olen ottamassa kanarialintuja joista alunperinkin haaveilin. Niitä pieniä keltaisia jotka laulavat kauniisti. Linnut tulen näillä näkymin ottamaan helmikuussa itselleni synttärilahjaksi jos niitä vain on tarjolla. Tosin ensin täytyy tarkkaan miettiä häkin paikka, jotta linnut saavat kissoilta rauhan jne. Kanoja saatamme myös ottaa kesällä, jos vain ehdimme valmistella kanahäkin. Se tosin on aikataulusyistä vielä todella epävarmaa.

Mitään uudenvuodenlupauksia en aio nyt tehdä. Johan tässä on tarpeeksi tälle vuodelle tavoitteita ilmankin. Joka keväinen ruokavalion kevennys tulee luonnostaan joulumättämisen jälkeen. Osallistuin myös vegaanihaasteeseen tammikuun ajaksi. Lähinnä tavoitteena saada uusia reseptejä ja lisätä kasvisruokia entistä enemmän perheen ruokavalioon. Täysin vegaani en kuitenkaan edes yritä olla tammikuuta.

Pari pientä kivaa haastetta tein kalenteriini kuitenkin. Toinen haaste on lukea yksi kirja joka kuukausi. Nyt mulla on menossa Diana Gabaldonin ihanasta kirjasarjasta neljäs osa. Huomaan että Facebookit ym vie ihan liikaa aikaani, joten yritän korvata sitä aikaa lukemalla. Toinen haaste oli lisätä jälleen joogaa arkeeni. Aloitin varovasti, 5 kertaa kuussa edes. Se on tosi vähän, mutta kun en laita liian kovia vaatimuksia, onnistun paremmin. Yksikin joogahetki silloin tällöin avaa kroppaa kummasti. Se on myös rentoutushetki arjen hulinan keskellä.

Aion myös pitää ihan sitä lomaakin välillä. Nyt välipäivien aikana huomasin miten loma oli tarpeeseen. Jos olen ajatellut etten tee kunnolla töitä kun olen kotiäitinä pääosin, niin nyt huomasin ettei se ole totta. Varsinkin kun puotini on kotona, on olo että jatkuvasti olen osittain töissä. Siksi otan kunnon lomaa kesällä ja lyhyesti jo keväällä. Yrittäjänä se päätös täytyy vaan itse tehdä, että nyt muuten lomailen.

Tällaiset ovat mun suunnitelmat, ja niiden tukena käytän paljon kalenteria hyväkseni. Kun laitan kalenteriin ajoissa suunnitelmat, ne tulee myös tehtyä. Kalentereista ajattelin taas lisää kirjoitella tänne joku kerta.

Päivän kuvat räppäsin tänään tässä ankeassa jatkuvassa hämärässä. Olen vaihtanut tänään punaisia joulutyynyjä takaisin normaaleihin tyynyihin. Joulun on aika väistyä hiljalleen. Kuusi meillä on edelleen. En raaski siitä vielä luopua kun se on vielä niin hieno. Luultavasti loppiaisena kuitenkin heitän sen pois niin saa olohuoneeseen vähän tilaa.

Nyt jatkamaan hommia, avaan kohta puodin ja täytyy vielä toimittaa tilauksia postiin. Toivottavasti teilläkin on hyvä vuosi edessä!

-Henna-

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *