Suloinen eteinen

Remontti-sarja vetelee viimeisiään, ja pikkueteinen tulee puuttumaan esittelyistä. Sen sijaan ajattelin pitkästä aikaa laittaa eteisestä kuvia ihan näin muuten vaan.

Meidän eteinen kun valmistui ihan ohimennen jossain vaiheessa remonttia. Hirvitti sellainen ankea ja ruma sisäänkäynti, joten oli pakko saada edes jotain ihanaa tapettia seinään. Olin myös niin ihastunut tähän siniseen hyasinttiin, että johonkin sitäkin piti saada. Alunperin meinasin laittaa sitä keittiöön, mutta se sitten jäi. Onneksi niin, tässä eteisessä pienessä tilassa se onkin jotenkin kivempi. 

Mä tykkään ihan hirveästi meidän pikkueteisestä. Harmi vaan ettei se saa arvoistansa huomiota. Eteinen kun on sellainen nopea ohikulkutila. Itse kun höösäämme lasten, eläinten ja kauppakassien kanssa sisään, siinä ei paljoa tapetteja jää katsomaan. Tai kun vieras ihminen tulee meille, hän ei tullessa huomaa seiniä kun kättelee meidät ensin. Onneksi moni kuitenkin huomaa lähtiessä seinätkin. On nämä tapetit niin kauniit että ansaitsevatkin vähän edes ihailua. 

Meidän pääovesta tullaan siis tähän pieneen eteiseen, ja siitä aulaan. Tästä ovesta kuljemme itse, sekä myös asiakkaani kulkevat kauppaan. Heti ensimmäisenä seinällä on tauluissa vanhoja postikortteja asemalta, sekä ensimmäinen lehtihaastattelumme. Lattialla on edelleen muovimatot ja listat puuttuu. Näin tulee luultavasti olemaan vielä pitkään. Toisaalta tuo muovimatto suojaa hyvin kurakengiltä.

Kengille kaipaisin umpinaista kaappia, sekä lisää säilytystilaa aulan puolelle. Muutoin tykkään tuosta noin. Toisella seinällä on matalalla lasten naulakot ja katossa viirinauha. Tällä hetkellä seinällä on myös opastuksia asiakkaille, kuten ”kengät pois kiitos”. Sekä varoitus ettei kissanpentua päästetä ulos. Lattia on yleensä täynnä Mikin ja kavereiden viskattuja vaatteita ja reppuja.

Tila pysyy kuitenkin  suht siistinä puodin ansiosta, se kun tulee aina imuroitua ja järjestettyä kun puoti aukeaa. Oviakin on ihanaa pitää auki kesäisin. Toki meidän Minnin takia joutuu nyt olemaan varovainen. Tosin kissa-neiti on yleensä hihnassa ulkona silloin kun mekin ollaan.

Nyt Nestorille välipalaa, ja sitten alankin sitä eteistä taas siivoamaan mahdollisia asiakkaita varten.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *