Blogit
Koti asemalla

Sitä sun tätä

Meillä jatkuu sairastelut. Lapset alkavat olemaan yskää lukuunottamatta kunnossa, mutta mä sain flunssan toissapäivänä ja tänään isäntäkin on kipeänä. Kuumetta ei ole mutta kova flunssa ja sairas väsymys. 
Tämä keväinen ilma pakottaa kuitenkin vähän touhuamaankin, pieniä juttuja kerrallaan ja sitten taas lepoa. Tässä vaiheessa ajankohtaista kaikenmaailman kasvattelu, pihahommat ja talvivaatteiden varastointi. 
Herneenversoja ja chiliä mulla tulee jo, tänään lapset laittoi pääsiäisohraa myös. Kissoille toki laitettiin oma ohra, vaikka kyllähän tuolla ulkonakin alkaa olla jo vihreää pureskeltavaa kohta.
Mulla loppui just pakastemarjat, mikä harmittaa kyllä. On tullut niitä nyt ahkeraan käytettyä jogurtissa tai smoothieissa. Ostin Punnitse ja säästä-kaupasta kuivattuja marjoja, josko nämä korvaisi jogurttimarjat hetkeksi. 
Eilen Itiksessä muuten mietin, että onpa ilo miten luonnonmukaisuus ja terveellisyys kukoistaa kaupoissa. Itiksessäkin on vierekkäin Ruohonjuuri, Punnitse-ja säästä, Life… Kaikissa myös reippaasti asiakkaita. Itse kun suosin luonnonmukaista kosmetiikkaa, terveellistä ruokaa, superfoodeja jne niin on kivaa kun kaikkea on nykyään niin helposti saatavilla. Ostin myös ekan kerran punaiseen tukkaani Ruohonjuuresta luonnollisempaa hiusväriä. Jännä nähdä miten ne toimii!

Aina sairastaessa tulee myös toisena tai kolmantena päivänä kova siivoamisen tarve. Koti onkin siinä kohtaa jo ihan kaaos, mutta nyt teki mieli myös pakata talvivaatteita pois. Eteinen tyhjeni huomattavasti kun sai talvivaatteet- ja kengät pois! Talvivaatteiden varastointi on sinänsä kivaa puuhaa, varsinkin kun saa sitä tilaa. Ongelma on vain aina se, että mihin varastoi. Ullakolle kyllä mahtuu, mutta mieluummin jättäisin ne sisälle helppoon paikkaan. Se syksy kuitenkin aina tulee ja sitten niitä tavaroita on tylsä metsästää ullakolta.
Tänä keväänä yksi ehdoton tehtävä on ullakon siivous! Tai ainakin lasten vaatteet ja tavarat käyn läpi! Niitä on kertynyt sinne ja tänne, ihan hirveä kaaos kun vaatteita haetaan kiireellä eri ikäisille, kokoisille ja sukupuolisille lapsille, sitten vaan heitetään pussiin ja johonkin ullakolle. Joskus ne pitäisi taas löytää… Aika siis siivota nekin.
Ensin kuitenkin pitää saada itsensä kuntoon.

Tänään myös viimeisillä voimilla kasattiin lapsille kauan odotettu trampoliini. Lapset on intona, ja mä olen intona, koska se parantaa lasten fyysistä kuntoa ihan hirveästi! Tosin eipä ne kauaa hyppinyt kun alkoi yskiminen… Sairastelu siis jatkuu mutta kevät on täällä jo, ihanaa!

-Henna-

Kommentit (4)

 1. Jenni/Lievestuore As.

  Pikaista paranemista 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos!

 2. Jaana / Ihana talo maalla

  Meilläkin loppui just pakastemarjat, mutta ilmanhan ei voi elää, joten haetaan kaupasta. Ja rehellisyyden nimissä niistä kesällä pakastetuistakin iso osa oli muiden poimimia 🙂

  • hennaasemalta

   Mä en vaan voi sietää niitä kaupan pakastemarjoja, jotenkin tosi pahoja… Saiskohan jostain oikeasti hyviä pakastemarjoja?? Ei meilläkään ole, suurinosa ostettu torikauppiailta, mutta onhan ne parempia kuin ne valmispakastetut.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *