Siivouspäivä kulta-juhlien keskellä

En itse seuraa lätkää, mutta toki eilinen finaali piti vähän ohimennen kuikuilla. Tänään olen vapaapäivän siivoillut radio päällä. Tunnelma on jo pelkästään radion välityksellä ollut kyllä juhlava, ja nyt tässä katselen samalla livelähetystä torilta. Tunnelma on kuin vappuna x 100.

Nauratti myös kun matsin jälkeen eilen yöllä tuosta asemaltakin kuului hillitön meteli. Sanoinkin Samille että ihmiset varmaan olettaa että Korson asemalla on joka viikonloppu näin kova meteli. Ei kuitenkaan, yleensä täällä on suht rauhallista. Sitäpaitsi tämä meteli oli kyllä todellakin syystäkin!

Pakko kuitenkin tätä kultaa kommentoida vielä sillä, että on kyllä huikeaa seurata tätä suomalaisten yhteishenkeä kun jotain tällaista tapahtuu. Yleensä kun saa jatkuvasti lukea jotain marinaa vaikka somesta, niin tänään koko Suomi on yhtä porukkaa ja kaikki juhlii. Koko maan isoimmat bileet, ja mahtavaa niin! Viimeksi muuten kun Suomi voitti kultaa, me muutettiin tähän taloon samana vuonna!

Mulla oli viime viikko jotenkin tosi kiireinen, olin aamusta iltamyöhään menossa. Eilinen menikin sitten palautuessa Netflixin kera, ja tänään olen ollut täynnä virtaa. Oli oikeasti kivaa vaan siivota, kuunnella vanhaa tuttua Radio Novaa, tehdä ruokaa, pestä pyykkiä. Näitä perusjuttuja. Nekin tuntuu taas kivalta, kun niitä ei ehdi samanlailla ajan kanssa tehdä kuin ennen.

Pakko muuten tähän väliin kehua höyrypesuria. Meillä kun on nuo valkoiset keittiön kaapinovet, niin ne on jatkuvasti täynnä tahroja. Kaivoin höyrypesurin esiin, ja hetkessä pesurilla huitasin ovet puhtaaksi. Mieletöntä miten hyvin pelkällä vedellä saa puhdasta! Samalla pyyhkäsin nopeasti lattian, pesualtaan, hellan, välitilan kaakelit ja liesituulettimen. Suosittelen kyllä todella lämpimästi! Jos sulla vaan on paikka jossa tuollaista konetta (pienen imurin kokoinen) mahtuu helposti säilyttämään, niin on kyllä varmasti hintansa arvoinen väline. Tuollahan saa tosi kivasti siivottua myös vessan, suihkutilat, uunin jne. Eikä tosiaan tarvitse mitään pesuaineita, eli superhyvä allergiaperheissäkin. Muistaakseni mies osti tämän tyyliin autoa varten. Tällä kun saa vanteet ja nähtävästi kankaatkin puhtaaksi. (Itse en ole kokeillut kankaaseen.) En itse tiennyt koko laitteen tehosta ja hyödyistä, enkä sitä alkuun edes tajunnut käyttää, haha!

Toinen mitä suosittelen siivouksessa, on imurointipuuteri. Sitä ripotellaan mattoihin ja sohviin, annetaan hetken vaikuttaa ja imuroidaan pois. Raikastaa kivasti ja tuo hyvää tuoksua. Myös imuri tuoksuu paremmalta kun sinne imaisee imurointipuuteria sisään. Kolmas suositus on etikka. Teen vedestä, etikasta ja eteerisestä öljystä seoksen suihkepulloon, ja suihkin pinnat sillä puhtaaksi. (noin desi etikkaa, muutama tippa öljyä ja loput vettä.)

Vikaksi on jälleen hehkutettava kalkkimaaleja. Huomasin siinä siivotessa, ja keittiötuolitkin höyrypesurilla pestessäni, että yksi tuoli oli jo melko kulunut. Mintunvärinen keittiötuoli on maalattu ajat sitten kalkkimaalilla, ja on jatkuvassa käytössä, niin se myös näkyy tuolissa. On kolhua, kulumaa, jne. Mulla oli vielä samaa mintunväristä kalkkimaalia purkinpohja kaapissa. Kun olin pessyt tuolin, suojasin lattian ja maalasin nopeasti kevyen kerroksen kalkkimaalia tuohon pintaan. Parasta on just tämä, ettei tarvitse muuta tehdä kun pestä pinta ennen maalausta. Annoin kuivua tunnin, ja levitin vielä rätillä pintaan uuden kerroksen vahaa, ja tuoli oli taas raikas ja uudistunut. Tähän meni siis kaikenkaikkiaan aikaa noin 15 minuuttia sekä tunnin kuivumisaika. Ihan täydellisiä kiireiselle sisustajalle nämä maalit. Eikä kukaan ehtinyt sotkea itseään maaliin, kun tuoli kuivui niin nopeasti. Vaikka kissatkin pyöri keittiössä välissä, niin pystyin samalla vahtimaan kun siivosin muuta.

Joten nyt on taas tyytyväinen ja levännyt olo, ja huomenna voi hyvillämielin aloittaa uuden työviikon. Varsinkin kun tämä viikko on tosi lyhyt. Pari päivää vaan, ja onkin taas helatorstai ja vapaata. Meillä alkaa töissä myös nyt kesäaika ja ollaan perjantait kiinni. Niin ihanaa kun saa vähän lisäaikaa puuhastella kaikkea, ja olla lasten kanssa. Varsinkin kun mies sai tänään kuukaudeksi töitä, ja meidän molemmilla pojilla alkaa loma ensi viikolla. Jotenkin mun pitää hoitaa työt ja lapset samaan aikaan. Onneksi siis olen vapaalla kesän maanantaina ja perjantaina.

Ihanaa viikkoa kaikille, ja vielä kerran, hyvä Suomi!!!!

-Henna-

sisustus keittio kodinhoito
Kommentit (2)
 1. Teillä on kyllä todella hauska sisustus, hyvin yhdistelty uutta ja vanhaa. Vitsi miten söpöä! Meillä olisi myös suuri syksysiivous tiedossa, sillä meillä on miehen 40 v synttärit tulossa ja kauhistuttaa jo valmiiksi se siivouksen määrä. Pitää ehkä tilata jokin siivouspalvelu avuksi ainakin ikkunoiden pesun kanssa. Enpä ole aikaisemmin kuullut tuosta imurointipuuterista, pitääpä ehdottomasti ottaa käyttöön.

  1. hennaasemalta
   20.10.2019, 19:34

   Kiitos! Joo juhlia varten siivoaminen on aikamoista, mutta toisaalta, tuleepahan kerrankin kunnolla siivottua kun on ”pakko”. 😀
   Joo suosittelen kyllä imurointipuuteria. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *