Blogit
Koti asemalla

Siistimpi kuisti

Mä olen niin onnellinen meidän tämän päivän työstä ja meinasin alkaa sitä hehkuttamaan. Maalattiin ja pestiin meinaan yhden kuistin tagit piiloon.
Sitten tajusin että no jaa, muiden silmissä meidän kuisti näyttää ehkä vihdoin normaalilta omakotitalon kuistilta, ei sen kummempaa. Meille se normaalikin on vaan jo suuri ilo!
 Iso työ on vielä edessä koko talon tagien kanssa, mutta nyt on ensimmäinen kuisti siisti. ”Kyljissä” on vielä pari tagia, mutta edestä katsottuna näyttää normaalilta.
Kaikki alkoi siitä kun kaveri ehdotti pesuainetta ”Universal stone” vessan pesuun ym. Minäpä pesuaineesta innostuneena kokeilin tageihinkin, ja monet pienet tagit lähti tuosta noin vaan. Into jatkui ja otettiin myös pensseli käteen. Ihan vaan valkoisella peitettiin tageja noista vaaleista pinnoista. Rumaa maalausjälkeä, tagit kuultaa monesta paikkaa läpi ja vieläkin jotain pientä sotkua on ruskeissa pinnoissa. So what, monet kuistin puuosista joudumme kuitenkin uusimaan kokonaan ennen varsinaista oikeaa seinien maalausta, ja parempi tämä kuin entinen.
PALJON parempi, ainakin jos katsoo näitä:

Näettekö jotain eroa nykyiseen?;)

Vihdoin voin oikeasti kuistia sisustaa, ja sielä viitsii ollakin eikä vain kerätä rojua sinne makaamaan.
Haaveilen jo pienestä rottinkisesta nojatuolista kuistin nurkassa. Tai no, olen haaveillut alusta asti, nyt vaan voin oikeasti hankkia sellaisen.:) Olkoonkin kuistin lattiassa vielä reikä, portaat rikki ja tagit kuultaa läpi, ja maali hilseilee. ne on niin pientä entiseen verrattuna. Tai isoa, mutta ei niin näkyvää. Ainoa mikä vielä harmittaa suuresti, on se että kunnon ovi puuttuu…

Mutta miksi me ei tehty tätä heti…?

-Henna-

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Huomasitteko muuten "lomailunne" aikana uutisissa ollutta juttua, että pääkaupunkiseudulla on otettu kiinni pari nuorta, jotka ovat pitkään töhrineet tageilla erityisesti julkisia kulkuneuvoja ja tiloja? Tuli heti mieleen, että olisivatkohan olleet myös osittain teidän tagienne takana (on kyllä varmaan ollut useampikin porukka tekemässä niitä). Mutta nyt on ainakin kaksi junien töhrijää otettu talteen 🙂

  Niin ja kuisti näyttää nyt jo tosi paljon paremmalta 🙂 Talo on heti asutumman näköinen, alkaa näyttää jo kodilta ulkoakin päin…

  P.S tuo Universal Stone -pesuaine on kyllä ihme juttu 🙂 Meillä sillä kiillotetaan ja putsataan kaikki nokisista uunin messinkiosista lähtien. Samalla valmistajalla on myös tekstiilejä varten vastaava valmiste, joka on tehty härän sapesta. Se on kans uskomattoman hyvä! Sillä mm. lähtee helposti ruokatahrat lasten vaatteista. Sillä on myös helppo pestä tahroja huonekaluista, matoista jne. Punaviinikin lähti näppärästi valkoisesta nojatuolista…Suosittelen!

 2. Susanna

  Ero on ihan huima. Nyt kun katsoo noita tägillisiä kuvia, niin kuistihan näyttää slummin sisäänkäynniltä. Ymmärrän riemusi!

 3. hennaasemalta

  Anonyymi: Ei olla huomattu, mutta kiva kuulla! Tosin heti sitä miettii että saiko ne vaan pienet sakot ja juoksee taas vapaana sotkemassa…:/

  Joo se universal stone on hyvää! Sitä joku alkuvaiheessa ehdotti meidän vessan pesuun täällä, mutta silloin jäi kaikessa hässäkässä testaamatta. Onneksi kokeiltiin nyt! Täytyy tuota tekstiileillekin sopivaa kokeilla, kiitos vinkistä!:) Mä käytän itseasiassa yhtä sappisaippuaa tahroille, mutta se ei taida ihan samaa tavaraa olla vai?

  Susanna: No niinpä! Just siltä se näytti! Noi pari muuta kuistia ei ole läheskään niin pahoja, tämä oli ehdottomasti pahin. Ihan täynnä pientä tekstiä myös. Jotenkin sitä silmä tottui ja "sokaistui" jo vähän niihin, mutta nyt kyllä huomaa kuvista viimeistään selkeän eron! Isoja tägeja täällä vielä riittää, mutta tuo oli hyvä alku.:)

 4. Anonyymi

  Ne kiinniotetut töhrijät ovat alaikäisiä, joten en tiedä millaisia rangaistuksia on edessä.Mutta eikös tuon ikäisistä tule automaattisesti ainakin lastensuojelun asiakkaita…Tässä linkki uutiseen:
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+ep%C3%A4ilee+kahta+poikaa+laajasta+t%C3%B6hrint%C3%A4sarjasta/1135267739451

  Se häränsappisaippua jota mä käytän on samanlaisessa purkissa kuin se Universal Stone. Se vaan on sellaista pehmeää ja rasvamaista…

 5. hennaasemalta

  Niin totta. Toivottavasti jokatapauksessa lopettavat töhrimisen..:/

  Okei, sitten se ei ole samaa. Täytyy kyllä kokeilla kun tulee vastaan!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *