Selkeämpi olohuone

Meillä ei ole enää kanarianlintuja… Sanotaanko näin, että linnut ja kissat eivät sovi samaan taloon. Koska kissa on saalistaja, ja lintu saalis, olkoon häkki välissä tai ei. Lintu on myös niin hentoinen, että pienikin naarmu ja henki on veks…

Tuossa pari viikkoa sitten haikein mielin myin lintuhäkin pois. Totesin että mulla tulee varmaan lopun elämääni olemaan kissoja, joten mitä tekisin häkillä enää.

Koska iso häkki on nyt pois olohuoneesta, on huoneessa paljon tilavampaa. Siirsin pienen työpöytäni häkin tilalle, ja tila on nyt melkein liiankin tyhjä. Tai no ei edes liian tyhjä, mutta alkuun tuntui siltä. Nyt tykkään kyllä, niin paljon helpompaa siivota!

Samalla kun vaihdoin järjestystä, tuli siivottua kirjahyllyn ja lipaston kaaokset. Pöytä toimii mun ristipistotyöpisteenä nyt. Hirveästi siinä ei kyllä ehdi istuskella, mutta väliäkös tuolla, onhan se kivan näköinenkin.

Syksyn harrastuksista

Ajanpuutteesta tuli mieleen, mä ilmoittauduin syksyksi aikuisopiston öljymaalauskurssille. Olen kyllä tosi innoissani! Mä jatkuvasti mietin että olisi kiva ehtiä maalata, mutta ikinä ei tule maalattua. Eikä koskaan ole sopivasti omaa rauhaa siihen hommaan. Nyt kurssilla saan sitten kerran viikossa rauhoittua maalaamisen äärelle.

Aiemmin mua on ehkä vähän estänyt menemästä myös ujous ja introverttius. Ajatuskin että menisin yksin vieraiden ihmisten keskelle, ei ole ikinä houkuttanut. Mutta aikuistuminen ja yrittäjyyskin on opettanut mua uskaltamaan paremmin. Sitäpaitsi jos tekee jotain itselle rakasta porukassa, on hyvinkin todennäköistä että muutkin ryhmässä on samanhenkisiä, ja jutunaihetta riittää. Introverteille kun mikään perus small talk ei ole kovinkaan helppoa, mutta kun aihe on itseä kiinnostava, jaksaa jutella vaikka tuntitolkulla.

Tähän ryhmässä toimimiseen on auttanut tosiaan paljon myös mun työ. Kun aloitin yrittäjänä kolme vuotta sitten, en olisi ikinä uskonut miten se muuttaa mua ihmisenä. Kun työ perhehoitajana oli melko yksinäistä kotona puurtamista, niin tämä on jotain ihan muuta. On ihan mieletöntä ollut huomata miten paljon sitä verkostoituu ja tutustuu uusiin ihmisiin ihan jatkuvasti, vaikkei olekaan muutoin sosiaalisin ja puhelian ihminen. Lisäksi meidän käsityökerhot, workshopit, luennot jne on pakottanut oppimaan toimimaan uusien ihmisten kanssa ryhmässä. Ja ne on ollut aina superkivoja, koska tekeminen on ollut innostavaa ja itseä kiinnostavaa. Joten nyt minä aion olla iso tyttö ja mennä yksin öljymaalauskurssille.

Lisäksi ilmoittauduin parille aikuisopiston puutarhaluennolle. Nekin on tosi kiva juttu koska kerrotaan mm. hyönteisystävällisestä puutarhasta.

Meidän kevään mehiläiskurssi oli myös aikuisopiston kurssi, ja olen käynyt myös aiemmin mm. betonityökurssilla ja mun mies on käynyt ikkunankorjauskurssilla. Joten ihan mielettömän kivoja ja hyödyllisiä kursseja sieltä löytyy. Harmi ettei voi montaa kurssia käydä samaan aikaan, kun aika ei riitä.

Meidän vilkas Nestori vuorostaan aloittaa parkourin. Joten harrastuksia ja tekemistä riittää siis syksyllekin.

Mutta nyt, ihanaa viikonloppua!

-Henna-

 

 

sisustus olohuone
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *