Sairastuvan lepohetki

Meni vähän suunnitelmat uusiksi tämän viikon osalta. Jumpat ja tälle päivälle suunniteltu Helsingin reissu sai nyt jäädä, väsymys ja flunssa voitti. 
Täällä on nyt ensin Miki, sitten Nestori ja nyt minä, podettu sellaista pientä flunssaa joka vie voimat mutta ei iske oikein kunnolla. Niiskutetaan kaikki vuorollamme ja vähän on kahden vaiheilla ollut Mikinkin harrastukset että mennäkö vai ei. Liekö tämä talossamme oleva pieni veto joka tekee saman joka vuosi, nenä vuotaa usein mutta kunnolla ei tule kuumetta tms.
Joka tapauksessa, päätin nyt rauhassa odotella että flunssa menee ohi ja jättää kaikki ylimääräinen pois kun on kerta mahdollisuus. 

Kävin ullakolta koluamassa vanhat joululehdet alas, metsästin ikuisuuden tuota viime vuoden Teresa Välimäen joulukeittokirjaa ja löysin hiukan jouluteetäkin. Ajattelin että pieni joulufiilistelyhetki divaanin pohjalla olisi oikein hyvä tähän kohtaan kun Nestorikin nukkuu.

Huomasin myös pari päivää sitten että Nestori on vihdoin alkanut oikeasti leikkimään. Sellainen jatkuva ”häröily, hölmöily, revin johtoja, kaivan kissanhiekkaa laatikosta, levitän vain kaiken mihin yllän” jne touhuilu on vähentynyt selvästi viime päivinä. Sen sijaan poika levittää leluja ja tutkii niitä, ajaa autolla, selaa kirjojaan, kasaa asioita, enemmän kuin hölmöilee. Enää ei tarvitse ihan vieressä vahdata ja joka minuutti kieltää ja hakea lasta pois. Huomattavasti helpompaa nyt. Näin ne vähän hankalammatkin kasvuvaiheet vaan menee kuitenkin niin nopeasti ohi ja asiat muuttuu.
Poika myös harjoittelee kävelyä ahkerasti, joten senkin oppiminen tuo taas sitten ihan uusia juttuja.

Saan siis hiukan selailla lehtiäni vielä sittenkin kun Nestori kohta herää. Mä en ole ostanut vielä yhtään uusia joululehtiä, vaan käyn jälleen läpi nämä vanhat. Mulla on tapana joka vuosi heittää muutama lehti pois ettei niitä kertyisi kassillista enempää. Muutama suosikki säilyy vuodesta toiseen, toiset ei kauaakaan. 
Mikin villapaitakin on melko valmis jo, sitäkin tulee siinä samalla aina muutama kierros tehtyä. Ihan hyvä, koska mielessä pyörii monta muutakin juttua joita seuraavaksi voisin kutoa tai virkata. Esimerkiksi Unto tarvitsee uuden lelukorin vanhan pureskellun tilalle. 

 Hiukan tekisi mieli käydä viikonloppuna jossain ihanassa joulupuodissa fiilistelemässä jos vaan ollaan terveenä. Tämä aika kiitää niin nopeasti ja haluaisin oikeasti tänä vuonna ehtiä fiilistellä joulua oikein urakalla. Vaikka sää onkin mitä on, mutta eiköhän tässä ole aika jo oppia että sään mukaan ei voi elää tai elämä jää elämättä.

Nyt niiden lehtien kimppuun hetkeksi, sitten ruoanlaittoon ennen kuin puolet porukasta lähtee sählytreeneihin.

-Henna-

Kommentit (5)
  1. Ruususuun äiti
    11.11.2015, 13:50

    Joululehtiä on tullut täälläkin selailtua jo! 🙂 Ihana tunnelmoida jo ajoissa tulevaa.. Ja tuo "häröilyvaihe" tosissaan kestää sen hetken ja voi huokaista kun on ohi! Mukavaa tunnelmointia sinne ja flunssan paranemista!

  2. Pikaista paranemista myös sinne! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *