Blogit
Koti asemalla

Säilytysratkaisuja osa 3: Eteinen, aula ja lastenhuone

Eteinen ja lastenhuone on meillä ne huoneet joissa on eniten ns väliaikaisratkaisuja, joihin on tulossa muutoksia sitten kun rempatkin on tehty.
Tällä hetkellä aula on ruma ja suht tyhjä, sitä ei ole vielä rempattu ja Unto tekee vielä yksinään sielä tuhoja, eli sitä ei vielä rempatakaan ennen kuin tuo meidän karva-vaavi vähän aikuistuu.
Aulassa on kuitenkin vaaterekki takeille, sekä jättisäkki pyykeille. Lastenhuoneessa on myös kangaskassi pyykille, ja näköjään sellainen tarvitaan myös makkariin, jos mies oppisi edes sinne säkkiin laittamaan pyykkinsä, kun näköjään pyykkikoriin asti vieminen on ylivoimainen tehtävä. (viereiseen huoneeseen.)
Aulaan tulee vielä joskus rempan jälkeen iso puinen vaatekaappi, säilytyskoreja sekä pystynaulakko vieraiden takeille, sekä sille samalle isännälle joka ei kuitenkaan kykene saamaan takkiaan sinne kaappiin asti. (Anteeksi piikeistä, mutta tämä on niin totta!)

Eteiseen jää kengät sekä lastenvaatteet. Ne jokaisen kodin eteisen pahimmat ongelmat! Vaikka kuin olisi kenkätelinettä niin tuossa lattiallahan ne on enimmäkseen levällään. Vastapäisellä seinällä on ruma korihässäkkä ja matala naulakko lastenvaatteille sekä aikuisten hanskoille ja hatuille. Mun miljoonat huivit on olohuoneessa korikassissa. Eteiseen suunnittelen lisää koukkuja lapsille sekä kivempia koreja tms johon jokainen saisi omat hattunsa sun muut. Mukavaa olisi myös jos laatikoihin saisi nimet ja aina uudelle hoitolapselle voisi nimetä oman laatikkonsa.
 Mä niin tykkään meidän sinisestä eteisestä joten olisi kiva saada sinne kaikki ojennukseen!

Tuon henkilökunnan oven takana on mun remppaamaton huone, täynnä rojua, remppapöytä, miljoona maalipönikkää ja pieni, itseasiassa ihan suloinen, kodinhoitohuone. Se on max 2 neliöinen, sinne mahtuu pesukone, pesuallas sekä seinässä pieni kuivausteline. Pyykit on sielä mun huoneessa rojujen keskellä. Haaveilen kodinhoitohuoneeni sisustamisesta, sekä pyykinkuivaustelineistä jotka voi naruilla vetää kattoon kuivumisen ajaksi. Meillä on niin korkeat huoneet että se idea voisi hyvin toimia, pyykkien alta mahtuu silti hyvin kävelemään eikä ne ole sitten tiellä!:)

 Lastenhuoneessa on ainoastaan yksi pieni kirjahylly sekä kaikenmaailman koreja, laatikoita, salkkuja, arkkuja jne.

Mä kyllä tykkään koreista sun muusta, ei siinä mitään. Ne on nättejä, niihin saa kivasti lajiteltua kaikki lelut, varsinkin kun tässä iässä ne tuntuu olevan pientä lelua. Kuten legot. Pienissä laatikoissa ja varsinkin salkuissa lelut on myös helppo ottaa mukaan jos lähtee vaikka mummolaan!:)

Lasten vaatteet ja lakanat on ängettynä tuohon lipastoon. Se todella on änkemistä silloin kun meillä on parhaimmillaan kolme lasta… Odotan siis innolla Mikin huoneen valmistumista, jolloin Mikin vaatteet ja lakanat siirtyy sinne. Muutenkin leluista lähtee puolet sinne ja jää tilaa liikkuakin tässä huoneessa.

Huppareille on värikkäät koukut seinässä ja pehmoleluille, sekä näköjään jollekin radalle myös, kangaskori.

Meillä tämän hetken THE lelut ovat Beybladet, niillä nuo jaksaa kisata vaikka 5 tuntia päivässä! Tällä hetkellä Miki ei juuri muulla leikikään, muu tekeminen on pääosin tehtäväkirjat, Aku Ankan taskukirjat jne. Just sanoin jollekin että vähän hirvittää miten Mikillä tuntuu jo nyt jäävän vähän lelut pois… Poika on vasta 5-vuotias, ei vielä, eihän!??

BB areenat ovat ne rasittavimmat säilyttää, meillä ne on tungettu vaan sängyn alle.
Koska pojalle on vaihtuvien hoitolasten takia tärkeää olla myös ne ihan omat lempparilelut ja aarteet, joita ei tarvitse aina jakaa, ne on piilossa tuolla ruskeassa arkussa, tietenkin. Pääosin ne taitaa olla jotain roskaa, vanhoja mäkkärileluja, kiviä ja kortteja tms. No niin, eli lapsen aarteita. 🙂

-Henna-

Kommentit (8)

 1. Sari

  Ihanat värit eteisessä, edelleen. 😉 Ja oo! Mäkin haaveilen saavani joskus sellasen kattoon hilattavan pyykinkuivaustelineen! Päässä on ihan selvä mielikuva sellasesta missä on puuta ja metallia… Oisko Ikeassa joskus ollut sellaisia? Jos joskus muutettais maalle, niin siellä se vois onnistuakin kun olis just sitä huonekorkeutta enemmän.

  • hennaasemalta

   Mä en muista ikeassa nähneeni mutta Pinterestissä monesti! Olis kyllä niiin kätevä!:)

 2. Micu

  Voi miten hurjan kaunista! Ihana eteinen ja tietty lastenhuone <3
  Kivaa keskiviikkoa sulle 😀

  • hennaasemalta

   Kiitos paljon!:)

 3. Anonyymi

  vaude oikeesti! Mistä tollasen kattoon kiskottavan telineen mahtas saada?

  • hennaasemalta

   Mä ajattelin ihan tehdä sellaisen, vaikka kyllähän niitä varmaan jostain saisikin. En ole vielä selvittänyt.:)

 4. Anonyymi

  Helppohan sellainen teline on tehdä ihan itse. Yksinkertaisimmillaan suora lista johon tekee tikapuumaisesti piikkejä molemmin puolin. Kahdella narulla blokien kanssa vain vetää ylös. Vähän katsoo vaikka Bilteman kuvastosta venetarvikkeista pyrpyröitä ja köysilukkoja. Silain se tietysti pitää koota että kestää tasapainossa vaikka pyykit nostaisikin ylös vain toisella reunala telinettä. Neliskulmaisessa tilassa kolmiorakenne voisi olla kätevä jolloin himmeliin tulisi kolme nostonarua jotka yhdistyisivät yhdeksi.
  No juu eiköhän teidän kaikkien mielikuvitus jo laukkaakkin riittävästi.
  Timo

  • hennaasemalta

   Jep!
   Tosin mä en keksinyt ihan noin hienoja. Meinasin vaan olemassa olevista telineistä repiä jalat irti, niin että kehikko ja narut vaan jää. (tai tehdä vastaavan listoista ja naruista) Siihen sitten köyttä kulmiin kiinni ja jollain vinssillä tai mikä onkaan, vedetää hökötys ylös.:) Yksinkertaista, mutta eiköhän toi mies keksi sitten lopullisesti että miten! Toi kun on enempi miesten homma. Mä hoidan sit jatkossa sen pyykkäyksen. ( eli naisten homman. 😀 )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *