Blogit
Koti asemalla

Säilytysratkaisuja osa 2: Olohuone ja makuuhuone

Tulee kyllä oikein kuvapläjäys meidän kotoa näiden säilytysjuttujen myötä. Noo, tuleepa ainakin siistittyä paikkoja jotta pystyy kuvaamaan.
Mä olen lehtien suurkuluttaja ja tykkään hyviä sisustuslehtiä myös säästellä, joten niille täytyy löytyä myös paikka. Uusimmat lehdet ovat vanhassa puulaatikossa esillä ja loput Ikean vitriinikaapissa piilossa. Kaapin päällä oleva matkalaukku imisi sisään myös lehtiä paljon, mutta vielä se on tyhjillään.
Tuon vitriinikaapin vieressä on tv ja sen taso, mutta tv on siirtymässä Mikin huoneeseen enkä tiedä hankitaanko olkkariin tv:tä ollenkaan. Toisaalta olisi ihanaa jos ei, koska sitten saan toisen kirjahyllyn tuon viereen. Oikeasti tv on niin ankea sisustuksen pilaaja….

Mä olen ahkera käsitöiden tekijä ja mulla on myös monta käsityöprojektia samaan aikaan kesken. Niitä tehdään sitten fiiliksen ja ajan mukaan. Meillä käsitöitä ei kuitenkaan voi missään nimessä jättää mihinkään lojumaan tai työt on entisiä. Siksi säilönkin töitä kauppojen nätteihin paperikasseihin tai kangaspussukoihin, ja näitä lojuukin sielä täällä ovissa roikkumassa. Siitä pussukka käsitöineen on myös helppo napata mukaan jos haluaa. Langoille on jättimäinen kori olohuoneen nurkassa.
Lastenhuoneen ovessa roikkuu uimakoulun aloittaneen Mikin uimakamppeet. Söpö pussukka on HM Homen.

 Muutoin olohuoneessa ei juuri säilytyspaikkoja olekaan, selkeästi kaipaisin lisää laskutilaa johon saisin kasveja ja koriste-esineitä lisää esille. Suunnitelmissa onkin hyllyjä ovien päälle sekä pitkä ja kapea taso sohvan taakse. Sohvapöytä puuttuu vieläkin, tuntuu että se olisi tässä tilassa vähän tiellä, mutta kyllähän sellaista kaipaisin tänne….

Vanha talohan on melko hankala säilytystilojen suhteen, tänne kun ei oikein sovi mitkään seinän mittaiset liukuovikaapit tms. Sen sijaan kylmää varastotilaa riittää vaikka armeijalle.
Meillä on makuuhuoneessa pari kiinteää kaappia jotka jätimme, vaikka varsinkin tuo vasemman kuvan kaappi ei ole kovinkaan syvä, ja siten toisaalta vähän hankala. Yläkaappeja emme ole osanneet hyödyntää vielä ollenkaan kun sinne ei mahdu mitään…. Sen sijaan toinen kaappi jossa on vaaterekki, on ihan kiva takeille sun muulle jota ei halua änkeä hyllyille. Sinne mahtuu myös hyvin kenkiä.

Lakanat löytyy sängyn päädystä puulaatikosta, mikä toimii mun mielestä hyvin. Laatikko on myös hyvä laskutaso esim päiväpeitolle. Jotenkin tuntuu ettei lakanoihin tule niin herkästi tunkkainen hajukaan tuossa, vaan laatikossa on miellyttävä puun tuoksu.

Säilytyslaatikoita löytyy makuuhuoneestakin, meikkipöydällä on laatikko koruille ja meikeille, lipaston päällä kengille, vöille….

Yöpöytänä mulla on toistaiseksi tuoli, ja voiteet sun muut tarpeelliset löytyy laatikosta tuolin alta.
Makuuhuoneeseen on etsinnässä vanha naulakko tuohon tuolin yläpuolelle johon saan sitten tuon valoroikan roikkumaan, sekä muuta pientä ja nättiä. Olen myös miettinyt avohyllyjä makuuhuoneeseen, mutta se on edelleen harkinnassa koska pidän siitä ettei makuuhuoneessa ole liikaa kaikkea.

Kun muutimme tänne, päätin että mietin tänne tarkkaan jokaiselle esineelle oman paikkansa. Se on vain melko hankalaa remontin keskellä. Koska aula, toinen lastenhuone ja askarteluhuoneet on vielä tekemättä, on vielä moni esine vain seilaamassa ja odottamassa paikkaansa. Lisäksi mun huone on kaamea rojuvarasto, jota pitäisi muuten kohta mennä TAAS vähän raivaamaan…

-Henna-

Ps. Mulla on pitkä lista postausideoita mielessä, kunhan vaan jaksaisin kuvata. Silti postausehdotukset on enemmän kuin tervetulleita, bloggaajan pahin ongelma kun joskus on ideoiden puute…

Kommentit (9)

 1. Jessika

  niin ihanaa teillä

 2. Susanna Tamminen

  Tosi kivoja nuo teidän säilytysratkaisut! Meilläkin on vähän samanlainen ongelma, varsinkin vaatesäilytyksen kanssa kun on tämä vanha talo ja viistot katot… ei mitenkään ideaalit liukuovikaapistoille 😉

 3. Anonyymi

  http://www.ruosteinen.com/aktiiviset-paikat/loviisan-wanhat-talot-lwt-2013/

  Linkki Loviisan vanhojen talojen kuviin. Ei liity mitenkään sun postaukseen mutta päätin jakaa linkin sulle. Ei tarvitse julkaista.

  Timo

 4. noonu

  Kiitos "keskeneräiset neuleet lahjakasseissa"-vinkistä, meni käyttöön samantien! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *