Blogit
Koti asemalla

Säilytysratkaisuja meillä osa 1: Keittiö

Multa toivottiin joskus ajat sitten että kertoisin meidän kodin säilytysratkaisuista. Jotenkin tämä kuitenkin jäi, koska itsestä tuntuu ettei meillä ole mitään ihmeempiä ratkaisuja, päinvastoin, säilytysjutut on vielä ihan kesken ja suunnittelun alla. Huoneitakin vielä tekemättä joten tavarat vielä väliaikaispaikoissa.
Ajattelin kuitenkin kertoa miten meillä ne on nyt, remontin keskellä vanhassa talossa ja mitä mulla on suunnitelmissa.
Kerron ensin keittiöstä koska se on ainut ns. valmis tila säilytyksineen ja se paikka jossa erityisesti tarvitaan säilytystiloja.

Meidän kodissa runsaus on SE juttu, ja tavarat saa olla esillä. Meillä on siis siivoojien h*lvetti kotina toisinsanoen, heh! Keittiön näyttävin juttu on avohyllyt, joiden kohdalla edelleen arvon että lisäisikö vielä yhden rivin hyllyjä. Monesti täällä on päivitelty avohyllyjen hankaluutta, miten kamalaa ne on pitää puhtaana. Mä en itse kuitenkaan näe sitä ongelmaa, koska noita astioita käytetään kokoajan ja ne ei ehdi pölyyntyä. Sitäpaitsi, tuo on kohta jota vieraat ihailee aina ensimmäisenä, astiat ja purnukat näyttää ihanalta kun ne on esillä!
Meillä on kuitenkin vastakkaisella seinällä vitriinikaappi, mutta ei sieltä niin kivasti astiat näy. Sohvan tilalle tulee vielä joskus taso kahvin-ja teenkeitolle, jolloin vitriinikaappikin tulee ihan erilailla käyttöön.
Lisäksi tykkään kovasti hyllyjen alla olevista koukuista joihin saa kätevästi roikkumaan käyttötarvikkeita. Näitä avohyllyn ja koukkujen esineitä vaihtelemalla tyyliä voi keittiössä muuttaa paljonkin koska keittiö on muuten melko väritön.

Meillä on myös tuo yksi ovellinen yläkaappi johon saa mikron ja viinipullot sekä vähän tylsemmät arkiastiat ja eläinten ruoat piiloon.
Lasten astiat meillä on sijoitettu alakaappiin josta pienet saavat itse ottaa astiansa, näin kannustamme lapsia toimimaan itse eikä tule turhaan vaarallista kiipeilyä tasoille. Keittiöjakkara on kuitenkin ahkerassa käytössä pienillä apulaisilla, ja minulla joka olen lyhyt kokki.

Meillä on monet kuivatarvikkeet kauniissa purkeissa esillä, lasipurkeissa tai metallipurkeissa käden ulottuvilla. Tämäkin on eräänlaista hulluutta, kun kauppareissun jälkeen pitää vielä tyhjentää tuotteet näihin purkkeihin eikä vain työntää kaappiin. Kangaspussukat on näkkäreille, hapankorpuille ja pöytäliinoille.

Koirankeksitkin on näkyvillä ja Unto intopiukeena kun purkki aukeaa. Tiskiainetabletit sinisessä peltipurkissa ja teen suurkuluttajana teepurnukoita on joka paikassa. Meidän perheen vitamiinit on kauniissa pahvirasioissa, ne muoviset vitamiinipurkit kun on niin kaameita mutta niitä ei muista syödä jos eivät ole esillä nenän edessä. Vielä parempi olisi ehkä lasinen rasia, kuten Iittalan vitriinirasia, josta varmasti näkee ja siten muistaa pillerit ottaa.

Myös perheen lippulappuset ovat omalla paikallaan. Jääkaapin kyljessä on perheen vaihtuva taide/muistilappunäyttely ja verhottomissa ikkunoissa roikkuu ketjussa ihanat kortit muistona. Tuollainen ketju on helppo tehdä itsekin vaikka narusta ja pikkuisista pyykkipojista.

Myös piilossa meillä pidetään tavaraa, tottakai. Ikean keittiö on tosi kätevä, siihen kun on tarjolla vaikka mitä erilaista säilytintä. Ottaa vaan erittäin isosti kupoliin Ikean tekemä keittiömuutos. Vain muutama kuukausi meidän keittiön oston jälkeen he vaihtoivat keittiöidensä mittasuhteet aivan uusiksi ja sieltä ei saa enää näihin vanhoihin malleihin sopivia juttuja. Tietenkään…. No, nämä meillä olemassaolevat toimii hyvin. Kunhan ensin siivoisin kaapit… Kröhöm….
Mausteet hellan vieressä löytyy hyvin ja ovat myös pikkuherra-apukokin ulottuvilla ja korkea kuivakaappi on tosi kätevä!
Keittiöön olen ollut tosi tyytyväinen ja tänne ei suurempia muutoksia tarviikaan vielä vuosiin. Se kaappien siivous pitäisi kyllä tehdä, niinkuin muissakin huoneissa….
Lisäksi pikkuesineille pitäisi saada jotain lokeroita kaappeihin lisää, ettei ole vain kaikki yhtenä sekamelskana.

Tällaista meillä, se helpoin säilytysosuus. Muut huoneet ovatkin vähän pulmallisempia… ja kesken. Niistä lisää myöhemmin.

-Henna-

Kommentit (9)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Rusas on kaunista…meilläkin on runsasta…:D
  Keittiösi on kaunis, juuri sellainen josta tykkään….:)

  • hennaasemalta

   Niin on, kaikista kodikkainta kun on runsasta!:)
   Kiitos!:)

 2. Keltaisen tuvan emäntä

  Teillä on tosi suloinen "sekamelska". 🙂 Tuo ketju ikkunalla on niin kiva idea, että taidan napata sen omaankin kotiin! 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos!:) Ketjuhan lähti siitä että sain siihen joulukortit, mutta se jäi siihen ympärivuodeksi vastaanottamaan muutkin onnittelukortit, varsinkin Mikin itsetekemät.:) Kiva jos joku saa ideoita tästä!:)

 3. Laura

  Tosi kiva postaus, tälläistä lisää! 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos, kiva kuulla!:) Lisää tulee!

 4. Lievestuore As.

  Pidän teidän keittiöstä todella paljon. Meille tulee myös avohyllyt, nykyisessäkin keittiössä (joka jää teineille omaksi keittiöksi) on ja ei se pöly ole tosiaan mikään ongelma.
  Yhden vinkin saatan napata sinulta, nimittäin koukut hyllyjen alla. Alin hylly tulee sen verran korkealle että koukut olisivat tosi kätevät siihen alle 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos!:)
   Joo ei olekaan, toki niitä pölyjä joutuu välillä pyyhkimään, mutta sellaista se elämä on.
   Jep, koukut on käteviä tai sitten sellaiset tangot joihin saa vaikka mitä myös!

 5. Elina

  Voi miten kaunista teillä on!

  Hassu juttu muuten, me meinattiin ostaa teidän asema. 🙂 Ostettiinkin sitten vähän kauempaa vanha ja rämä talo. Keittiön tapetti on näköjään sama. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *