Remppatilanne työhuoneessa

Ajattelin vähän vilauttaa mun tulevaa työ/kässähuonetta, nyt kun sielä alkaa vähän tapahtumaan jotain näkyvääkin.
Tapettirullatkin kaivoin esille siinä toivossa että niitä saisi pian seinälle. Tuntuu vaan että aina kun alkaa tapahtua, tulee jotain hidasteita matkaan, kuten sairastelua. Nytkin remppa junnannut melkein paikallaan monta viikkoa, kunnes mies tässä viikon sisään on saanut huidottua hommaa töiden jälkeen eteenpäin. Tosin kyllähän tässä välissä valmistui aita ja ulkomaalauskin eteni, eli ei voi sanoa ettei mitään olisi tapahtunut.

Eilen valmistui huoneen katto. Isoin työ eli vanhan kattomaalin rapsutus on vihdoin ohi, ja katto maalattu pariin kertaan. Samoin muuriseinä sai maalia pintaansa eilen, se tosin kaipaa vielä ainakin kerroksen lisää. Tuossa huoneessa on ollut keittiö joskus, ja vanha hella on poistettu muurin edestä. Sinänsä harmi, sinänsä hyvä. Mitäs sitä kolmella vanhalla hellalla enää tekisi, niitä meinaan on ollut täällä meidän puolella kolme.
Muuri siis on enää tallella, mutta ei kuumene enää. Seinän toisella puolella on tosin olohuoneen pönttöuuni käytössä mutta kuumuus ei hohka tänne asti.
Muuri oli ruman beige ja siinä oli pari tagia tussilla sotkettu. Vaikka Universal stonella saakin hyvin tageja seinistä pois, ei ne kuitenkaan täysin lähteneet rosoiselta seinältä, eli maalia päälle.
Sitäpaitsi huoneeseen tulee valkoinen lattia, joten muuriseinäkin on hyvä olla täysin valkoinen. Huone raikastui tuosta jo kummasti!

Vanha pesuallas ja kaakelit odottavat vielä poistamista. Vähän on vielä epäselvää mitä ja miten tulee tilalle. Pieni posliiniallas tuohon on kyllä olemassa, ja kaakeleina käytän varmaan jotain jämäkaakeleita joita meillä jo on. Ehkä ihan perus valkoista neliötä Mikin huoneesta. Altaan alle olisi kiva saada vaikka joku vanha puinen pikkukaappi, katsotaan nyt mitä löytyy. Myös pihalle vievä vihreä puutarhaletku pitäisi jotenkin piilottaa. Tuo allas siirtyy nähtävästi miehen huoneen varastokoppiin jossa on paikka altaalle. Koska miehen huoneesta tulee industrial-tyylinen, rosoinen ja miehekäs, sopii sinne hyvin kulahtanut ja maalitahrainen allas.

Pikkuinen ovi johtaa pieneen siivouskomeroon jossa on pyykinpesukone. Pikkuinen eteinen/käytävä tms johtaa vauvanhuoneeseen, ja sielä loppui ikävästi kesken tuo musta kielo-tapetti. Katsotaan nyt riittääkö tuo harmaakaan koko huoneeseen, jos ei, tilataan sitten kaikki samassa.

Lattiassa on vielä kovasti muovimaton liimaa ja epätasaisuutta. Lattia on selkeästi tähän asti huonokuntoisin ja rosoisin. Täytyy toivoa että hiomisella ja rapsuttelulla saadaan se kuntoon.
Hommaa siis vielä riittää, mutta ihan hyvässä vaiheessa ollaan nyt kun tuo katto on valmis.

Viikonloppuna pitäisi käydä laittamassa mökki talvikuntoon, joten saa nähdä ehditäänkö tapetoimaan. Olisi kyllä kiva päästä edes alkuun, tapetointi on niin ihanaa kun näkee heti miten huoneen ilme muuttuu!

-Henna-

Kommentit (6)
 1. Upeat kielot!

 2. Tuli mieleen tuosta muovista, että teillä saattaisi olla käyttöä remonttiovelle, pitäisi hiomapölyt paremmin yhdessä huoneessa 🙂

  http://voikukkapelto.blogspot.fi/2014/04/biltema-oviverhojen-takana.html

  1. hennaasemalta
   18.9.2014, 15:22

   Joo olishan sellainen kätevä, mutta hinta oli muovinkappaleeksi sen verran suolainen että päätettiin pärjätä ilman. 🙂 Hyvin ollaankin pärjätty! Väliovet saa kuitenkin aina kiinni, tuo on oikeastaan ainut kohta jossa piti vähän muovilla suojata .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *