Blogit
Koti asemalla

Remppakuulumisia osa 2. Miehen työhuone

Lupasin aiemmin kertoa remppakuulumisia, ja nyt kerron vähän että mitä miehen työhuoneeseen kuuluu.

Samin huone on kaksiosainen, huoneen perällä on nimittäin toinen pikkuinen huone/komerotila. Se pikkuhuone ollaan jo tehty valmiiksi, ja vaikka sielä on nyt hetkellisesti kaaos, päätin kuitenkin vilauttaa tilasta pari kuvaa. Tilassa maalasimme seinät tumman vihreiksi, ja teimme avohyllyjä jotka vahasimme tummaksi. Tilassa on pieni tummaksi vahattu työtaso sekä talostamme löytynyt eläinlääkärien vanha pukukaappi. Tilassa jätimme lattialle muovimaton, jotta sielä voi huoletta maalailla ja sahata mitä tarvitsee. Yhdelle seinälle etsimme vielä sellaista reiällistä työkaluseinää, vaikea selittää mitä tarkoitan. Luulimme että sitä saa edullisesti mistä vaan, mutta väärässä olimme ja etsinnät jatkuu. Jos tiedät mistä sitä saisi, olisimme todella kiitollisia tiedosta!

Itse päähuone on sitten se ongelma. Sielä kun itse remppa tulee olemaan suht helppo mutta raivaus ei. Tuo huone oli/on nimittäin lattiasta kattoon täynnä tavaraa. Toissa viikonloppuna raivasimme huonetta oikein urakalla, mutta vieläkin tavaraa riittää niin, että en oikeasti tiedä mihin sitä edes laittaisi… Koska lattia kuitenkin alkoi vihdoin näkymään, tuli hirmuinen inspiraatio saada huone pian valmiiksi. Varsinkin kun mä yhdestä sisustusblogista bongasin vihdoin Samin huoneen seinien värin. Olen pyöritellyt kaikkea petroolista tummaan luumuun, mutta mikään ei ole täysin iskenyt. Nyt se värimaailma kuitenkin vihdoin löytyi, ja voin kertoa että seinistä ei tulekaan tummia. Olen valinnut seiniin Annie Sloan Wall paint-sävyn Duck egg blue. Kuva sävystä alla. Vähän vielä pohdin josko lisäisin väriin hiukan mustaa, mutta katsotaan.

Kuva lainattu www.malaetmore.fi
Kuva lainattu www.malaetmore.fi

Huoneen remppaintoa tosin latisti kun Sami kurkkasi muovimaton alle. No sielähän on taas vanerilevyt tms alla…. Se tarkoittaa sitä, että sen vanerin alla on todennäköisesti lankut kyllä myös, MUTTA. Ensinnäkin se muovimatto on hirveän vaikea irroittaa niistä levyistä, ne on tosi tiukasti kiinni. Myös ne levyt on aina miljoonalla ruuvilla kiinni ja ruuvitkin ihan jossain tasoitetöhnässä jne. Toisekseen, kun sielä on levyt, jotain mokia on niillä piiloteltu/tasoitettu. Eli jännityksellä saa taas avata tuonkin lattian. Täytyy toivoa että mitään ihan hirveitä yllätyksiä ei olisi, eikä lautoja tarvitsisi sielä enää vaihtaa.

Nyt edellisenä viikonloppuna ei saatu tuolla oikein mitään tehtyä. Tavaramäärä ärsytti, ja tänään olenkin pohtinut että miten me tuo oikein hoidetaan. Lopulta totesin että meidän pitää hommata hyllyt,maalit ja muu tarvittava valmiiksi. Sitten vaan kerralla siirretään kaikki tavara eteiseen ja mun työhuoneeseen, viedään osa kierrätykseen jne. Tehdään remppa mahdollisimman nopeasti ja siirretään tavarat takaisin. Hirveä homma, ja hetken saa elää kaaoksessa, mutta ei tässä ole nyt vaihtoehtoja. Asetinkin meille nyt takarajan työlle, nimittäin huhtikuun puolivälissä on Mikin synttäriä ym jolloin täällä on pakko olla valmista. Jos aula ja mun työhuone on täynnä roinaa niin siinä ei paljon juhlita. Meillä on tässä 4 viikonloppua ja arki-illat aikaa. Ei ihan mahdoton juttu, jos lattiassa ei tule suuria yllätyksiä. Tulee ainakin myös tehtyä kun tietää että on pakko!

Tänään illalla pistettiinkin hommat rullaamaan, ja alkaa tuntumaan että me ehkä jopa pystytään tähän. Tavaramäärä ei tunnu enää ihan niin mahdottomalta, eikä myöskään työn määrä. Lattiaan suunnittelin maalin sijaan jotain tummaa vahaa tms, jotta maalin kuivumista ei tarvitse tällä kertaa odottaa viikkokausia.

Vähän jännittää mitä tästä tulee, toisaalta ihan uudella innolla jaksaa taas rempata. Mikä onni onkaan sitten kun huone on valmis, ja työkalut ym löytävät omat paikkansa. Kun jokaista ruuvaria ei tarvitse etsiä kiukkuisena kaiken rojun keskeltä, vaan kaikki on sielä missä kuuluukin. Lisäksi mieskin saa sen ihan oman tilansa jossa saa levittäytyä rauhassa tietokoneiden, piuhojen ja ruuviensa kanssa. Tuo ihana mieheni tosin totesi tänään innoissaan että hän virittelee sitten huoneeseen vähintään kolme tietokonetta! Kääk!!

-Henna-

Kommentit (7)

 1. kati

  Löytyisiköhän reikälevyä jostakin näistä; Ikh, motonet, biltema…

  • hennaasemalta

   Muistaakseni ollaan jostain noista joskus katsottu, mutta ei. Tai onhan niitä mutta kova hinta. Käytettynä olisi hyvä löytyy. Ehkä se tulee vielä vastaan!

  • Heli

   Würthiltä löytyy nimellä reikätaulu, mikäli ymmärsin oikein mitä olette etsineet 🙂 Tuollaista haluaisi itsekkin työhuoneen seinälle. Kiitos hyvästä blogista, juttujasi lukiessa tulee aina hyvä mieli. -H

  • hennaasemalta

   Kiitos, täytyy katsoa. Onpa kiva kuulla, kiitos!:)

  • Kati

   Ihan varmasti

 2. ilona

  Me revittiin rempassa yläkerran verran juuri tuollaista lattiarakennetta..
  Siis muovimatto, levy ja levy kiinni sadoilla nauloilla lautalattiasta. Irrotettiin kertaheitolla koko yläkerta seuraavanlaisesti (seuraa epäselvää ja sekavaa selostusta, mutta ehkä miehesi tajuaa kun näytät hänelle);
  -Vedettiin mattoveitsellä matto halki jonkun matkaa
  – Avasimme/raotimme mattoa sen verran, että näimme, ettei juuri siinä kohdassa mennyt nauloja (jos meni, vaihdoimme kohtaa)
  – Säädimme käsisirkkelin terän niin matalaksi, että se leikkaa vain levyn paksuudelta juuri sen verran, että pääsimme käsiksi lautalattiaan
  – Tungimme tuonne levyn ja lautalattian väliin sorkkaraudan,jolla levyä sai raotettua
  – Tuonne rakoon tungimme pitkän rautakangen ja kampesimme rautakangella levyä ylös.
  – Levy lähti irti lattiasta hyvän kokoisina palasina ja jopa yli puolen metrin pituisina/levyisimä lohkeavina kappaleina
  – Kun levyä irtosi, leikkasimme samalla mattoveitsellä muovimattoa pois tieltä (kun muovimattohan ei halkeile levyn mukana).

  Osasinkohan yhtään selittää ymmärrettävästi. Joka tapauksessa tuolla menetelmällä saimme yhden huoneen aina tehtyä varmaan alle tunnissa..
  alta paljastui sekä lankkulattiaa, että raakalautalattiaa purualustoineen ja jopa puolisenttisine rakoineen. Hioimme lattiat parketinhiomakoneella, joka lainattiin vuokraamosta halpaan hintaan ja raakalautalattiastakin tuli oikein käyttökelpoinen makuuhuoneen/lastenhuoneiden lattia kaikkine rakoineen 🙂

  • hennaasemalta

   Tosi hyviä pointteja sulla tossa! Meillä on vaan ongelma, että levyt on ruuveilla lankuissa tiukasti kiinni, joten voimalla ei viitsisi repiä kun sitten repeytyy ikävästi lankutkin… Eli vanhalla hitaalla taktiikalla edetään. Onneksi muovimatto lähtee paikoin tosi isoina paloina. Eilen eka kurkkaus levyn alle näytti lupaavalta, mutta sehän ei kerro vielä mitään. Ennenkin lattioiden kunto ollut niin laidasta laitaan eri kohdissa huonetta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *