Blogit
Koti asemalla

Remppakuulumisia osa 1. Aula

Lupasin kertoa tarkemmin remppakuulumisia. Mitään suuria ei ole tapahtunut, pieniä edistymisiä vaan. Olen kuitenkin nyt melko hyvin päättänyt värit ym, niin kerron nyt kuitenkin missä mennään. Me tehdään Samin työhuonetta ja aulaa samaan aikaan, mutta kerron nyt aulan tilanteen.

Mainitsinkin viimeksi että tuli tuossa hiihtolomalla laitettua toistaiseksi viimeiset tapetit taloon. Se oli jotenkin aika juhlava fiilis, ollaan meinaan sitä tapetointia saatu tehdä tässä talossa todella paljon. Jokainen huone on tapetoitu, myös toinen pieni eteinen ja toinen wc. Eikä vain yksi seinä, vaan kaikki huoneiden korkeat seinät. Vinot seinät joissa on ihmeellisiä kulmia, pintavedetyt johdot, sähkörasioita ym ym. Nykyään ollaan ihan mestaritapetoijia kyllä! Välillä vaan tuntui ettei saada ikinä kaikkea tapetoitua, ja kyllästytti kun iso tapetointipöytä vei tilaa jne… Ihanaa että yksi iso urakka on nyt ohi, vaikka ihan kivoja kahdenkeskisiä hetkiäkin ne on ollut. Toinen liisteröi ja toinen laittoi vuodat seinään. Välillä riideltiin, ja välillä tehtiin niin hyvällä yhteishengellä hommia. Nautittiin lopputuloksesta. Mooonet monet tunnit.

Täytyy sanoa että aulan tapetti oli kyllä täydellinen piste työllemme. Ihan mielettömän kaunis tuo William Morrisin Golden lily. Olen kyllä tosi tosi tyytyväinen päätökseen. Enkä varmasti ihan heti kyllästy! Tuo on todella näyttävä ja vanhanaikainen, mutta jotenkin myös raikas tapetti. Sopii myös täydellisesti listojen ja ovien väriin.

Tuli tuossa myös muutenkin ihailtua meidän tapetteja. Kuvassa näkyy myös pikkueteisen sininen hyasintti. Sekin on niin raikas ja kesäinen. Tässä just mietinkin että voisin tämän tapetoinnin päätymisen kunniaksi tehdä vielä erikseen postauksen kaikista meidän tapeteista. Niitä on nyt 9 erilaista meillä. Joten olisi ihan kiva käydä ne vielä läpi.

Kunpa aulan saisi pian valmiiksi! Nyt kuitenkin odotellaan lattialankkuja jotka tilasimme Helsingin erikoishöyläyksestä. Sielä ne meille valmistetaan mittojen mukaan, ja kuivuvat jonkin aikaa, joten aula ei sitä ennen oikein etene.

Paneelien värin olen kuitenkin valinnut, ja se on jo iso helpotus. Tapetin alapuolelle puolipaneeliin tulee tapettiin täydellisesti sopivaa Annie Sloan seinämaalin sävyä Versailles. Kuvassa ihan keskellä. Kuvasta ei tietty täydellinen sävy näy, mutta kyllä se jotain kertoo. Tuollainen vaalea vanhan vihreä. Olin miettinyt petroolin sinistä, ja Annie sloan sävyä Duck egg blue, joka on sellainen siniharmaa. Kuitenkin liikkeessä mallaillessa huomasi että duck egg blue oli ihan väärä sävy, ja petroolinkin totesin liian tummaksi. Sen sijaan Versailles tulee sopimaan varmaan tosi hyvin! Vielä pitäisi päättää lattiaruudukon värit… Niin ettei tule liian kirjavaa… Hitsi kun vaikeaa. Onneksi vielä ei tarvitse päättää. Kyllä se inspiraatio siihen vielä iskee. Tosin se on vähän siitäkin kiinni että miten hyvin saadaan tuo lattia korjattua. Tarviiko paljon maalilla peitellä vai ei.

Hiukan meinasin jo katua muuriseiniin sutimaani tumman vihreää sävyä, mutta sitten totesin että hyvä siitä tulee. Kaksi muuriseinää näyttää nyt hallitsevilta, mutta niiden eteen tulee lipastoa, kaappia, taulua ym niin eiköhän se siitä. Sitten vielä metsästän messinkisiä valaisimia viininpunaisin varjostimin. Mulla on yksi edesmenneen mummini vanha öljylampun näköinen viininpunainen valaisin tulossa tuonne. Lisäksi seinään haluaisin jonkun vanhan seinävalaisimen. Sitten riittävästi säilytyslaatikoita, vanha vaatekaappi, ihania tauluja jne.

Ensin nyt odotellaan niitä lattialankkuja, mutta kunhan ne tulee, niin pistetään tuulemaan!

-Henna-

Kommentit (9)

 1. naurispelto

  On kyllä kaunis tapetti 🙂 Meillä on periaatteessa tapetointikierros siinä vaiheessa, että vain yhdestä huoneesta uupuu. Se tosin saa odotella ihan rauhassa, koska muita keskeneräisiä juttuja on niin kovasti. Silti jo vähän haikein ja puoliahdistunein mielin, koska kyseessä on viimeinen valittava tapetti. Noh, keittiöön voisi kyllä ehkä jossain vaiheessa vaihtaakin toiset, mutta noin muuten olen enemmän sillä kannalla, ettei tapetteja noin vain vaihdella, kun on kerta hartaudella valittu 😉 Tämäkin vanha talo vinouksineen yms. niin mitään herkkuhommaa ei tapetointi ole.

  • hennaasemalta

   No se on kyllä totta, harmi ettei pääse enää valitsemaan tapetteja… Toisaalta välillä vähän jopa ahdisti se valinnan teko, vaihtoehtoja kun on niiiin paljon! ja se tapetti on tilassa niin hallitseva ja tapetti kallista, että piti tosi tarkkaan miettiä mitä haluaa.
   Toi on ihan totta, homma ei ole helppoa ja tapetit on kalliita. Saatikka että muutenkaan niitä viitsisi jatkuvasti vaihdella. Siksi ne on tosiaan tarkkaan mietitty. 🙂

 2. ilona

  Mulla tuli tota ihan ylintä ensimmäistä kuvaa katsellessa visio, että voisiko lattian ruudut olla toinen sävy tuota tapetin pohjasävyä, eli tuo kerma/luonnonvalkoinen ja toinen sävy tuosta tapetista noiden oranssinpunasien kukkien sävy?
  Voisi tuoda harmoniaa tilaan, että värit löytyisivät tapetista
  ja toisaalta sävyt saisivat ehkä olla jotkut raikkaat.

  Tosi kauniilta tila näyttää enivei!

  • hennaasemalta

   Toi on ihan totta, ja hyvä idea. Itse kanssa mietin että pitäisi olla tapetin sävyjä. Mulla on vaan jotenkin koko ajan päässä lattia jossa pohja on just vaalea ja ruudut ruskeat. Ruskeaa ei ole tapetissa, mutta jotenkin mulla on se ajatus päässä. Eli miksei se ruskea voisi olla noiden kukkienkin väri.
   Ainoa ongelma, että lattiamaaleissa ei hirveästi ole sävyvaihtoehtoja, ja millään en jaksaisi alkaa sekoittelemaan sävyjä… Haluan tuonne matan lattian, joten maalataan varmaan taas uulan lattiamaalilla.
   Täytyy siis kaivaa uulan sävykartta ja pohtia asiaa! Kiitos ajatuksestasi, on kiva kuulla muiden mielipiteitä!:)

 3. Julia

  Upea tapetti! Lukisin mielelläni koosteeen kaikista talon tapeteista!
  Olen myös itse miettinyt noita Annie Sloanin maaleja, mutta karsastan vielä kalkkimaalia ajatuksena. Pitäisi tutustua niiden tuoteselosteeseen vielä tarkemmin jossain vaiheessa. 🙂

  • hennaasemalta

   Joo kooste on pian tulossa. 🙂 Aijaa, miksiköhän karsastat? Nehän ovat myrkyttömämpiä kuin tavalliset maalit, eikä haise. Ainakin Sloanin kalkkimaalit on lyijyttömiä, liuotteettomia ja myrkyttömiä. Kannattaa tutustua kyllä. 🙂

  • Julia

   Meillä on käytetty Uulaa ja oon ollut siihen peittävyyteen, riittävyyteen ja hajuttomuuteen itse tyytyväinen. 🙂 Ehkä eniten noissa kalkkimaaleissa vaan mietityttää se hengittävyys (etenkin kun jossain Internetin ihmemaailmassa olen törmännyt joihinkin ihmeellisiin lateksikalkkimaaleihin) ja sopivuus wanhaan taloon, mutta en tosiaan ole vielä niihin paljoakaan tutustunut. 🙂 Kaipa ne kalkkimaalit sinne myös istuisi.

  • hennaasemalta

   Joo mä olen kanssa käyttänyt paljon uulaa, varsinkin lattioissa mutta myös listoissa ja hyllyissä ym. Mä en niistä lateksikalkeista tiedä, mutta siis nämä AS:n maalithan on just tosi hengittäviä ja luonnollisia! Ja nämä sopii ihan erityisen hyvin vanhaan taloon, tuo kaunis matta pinta ja värimaailma on aivan täydellisiä vanhojen kalusteiden ja yleensäkin vanhan talon tyyliin sopivia maaleja. Facebookissa on muuten ryhmä: Annie sloan chalk paint suomi, jossa inspiraationa ihmisten itse tekemiä juttuja.
   Voin sanoa että itse tykkään tosi paljon, ja oon kuitenkin luonnollisten maalien puolestajapuhuja, mitään latekseja en tänne itsekään ottaisi. Ne AS:n desin näytepurkit maksaa 12 euroa, ja niillä maalaa esim yhden tuolin, jos haluaa testata. Heh, musta ehkä näkee että olen aikas tykästynyt niihin kun innoissani paasaan niistä täällä. 😀

  • Julia

   Pitääpä käydä katsomassa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *