Blogit
Koti asemalla

Remppailu on kivaa kun se sujuu!

Meillä on tänään ollut melko hyvä päivä asioiden etenemisen suhteen.
Sain Mikille äitini ja siskoni lapsenvahdiksi, joten pääsin itsekin kerrankin hommiin. Sami neuvoi miten ikkunankarmista rapsutetaan koneella vanhat kitit ja lasinsirut pois. Kun pääsin alkuun, olin jo suorastaan koukussa! Kun äiti ja sisko lähti, minä passitin puolikuntoisen miehen sisälle Mikin kanssa, ja jatkoin ikkunoiden kanssa. Sain pari ikkunaa rapsutettua, ja ai että, tuli hyvä mieli!:)
Ikkunaprojekti tuntuu taas etenevän, eikä tunnu edes enää niin loputtomalta työltä kuin ennen. Nyt kun pääsi itse hommiin, näki mikä tilanne on, tietää että jatkossa voi itsekin sitä tehdä, niin ehkä sen joskus saa jopa valmiiksi!
Kerroin myös aiemmin että emme osanneet leikata itse lasia. Se masensi ihan täysin, mutta päätimme nyt, että ennen kuin leikkausyritykset jatkuvat, tilataan muutama leikattu lasi jotta saisimme noita ikkunanlevyjä edes muutaman auki.
Sitäpaitsi, leikkasimme pienistä paloista yhden wc:n ikkunalasin. (Sielä on todella pieni ikkuna) Sekin meni niin että kumpikin oli suunnilleen hengittämättä kun jännitti miten käy, kolme sivua tuli ihan hyvin, mutta viimeinen sivu katkesi hiukan väärästä kohtaa ja lasista tuli hiukan turhan kapea…Siis oikeasti, ihan hirveetä hommaa tuo leikkaaminen, saa jännittää ja keskittyä ihan täysillä, ja hukkapaloja tulee kamalasti…
Vitsi muuten, kerroin aiemmin että varastossa on kiva vanha puusänky. No, se onkin sohva! Otimme sen alas varaston katonrajasta koska tarvitsemme lapsille sängyn, mutta eipä siitä sänkyä voi tehdä kun on niin kapea…Sohvaksi voisin kyllä kunnostaa, siitä vaan puuttuu selkänoja ym. Ehkä sekin vielä löytyy.
Laitan siitäkin vielä kuvia.
Mulla olisi vielä vaikka mitä asiaa, mutta toisella kertaa sitten.
Ps. Ei tuo kuva liity tekstiin juuri mitenkään, mutta onpa nyt kuitenkin.

Kommentit (3)

  1. Liisa

    Millä koneella rapsuttelette pokia? Opettelen parhaillaan ikkunan kunnostusta työväenopistossa ja siellä tehdään pääasiassa käsin. Koneellahan homma käy nopeammin, jos on isompi urakka edessä.

  2. hennaasemalta

    Mä en itseasiassa tiedä sen laitteen nimeä, mutta siitä on kuva tuossa "remppameininkiä"-tekstissä. Olisihan se hyvä tällainen tehdä hellävaroen käsin, mutta olen kokeillut molempia tapoja ja mun mielestä jälki on ihan sama, mutta koneella paljon nopeampaa. Näitä ikkunoita kun riittää, niin tämä on ihan luksuslaite!:)

  3. Liisa

    Kiva kun laitoit vekottimesta kuvan. Täytyykin selvitellä, mikä tuo on 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *